Trvanlivé konzervy

Odpovědět
golem
Příspěvky: 1363
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od golem »

A je to ve srovnání s masovými konzervami z Lidlu lepší adekvátně tomu, jak je to i v té akci pořád ještě dražší? Máte někdo osobní srovnání? Apropo, ta udávaná původní cena 125 Kč za 340 g, no nevím...
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 3243
Registrován: 21.04.2016 15:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Serža »

no, pokud si na to vzpomenu zejtra a u nás v Penny to ještě nevyžrali důchodci, tak 2 vezmu = o víkendu bych jí odpanil a otestoval :-)
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
golem
Příspěvky: 1363
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od golem »

Mně samotnému se do toho moc nechce, protože mám takovou nejasnou možnávzpomínku, že jsem to kdysi zkusil a moc mě to chuťově nezaujalo, ale na druhou stranu, jistý si rozhodně nejsem.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 7783
Registrován: 17.09.2011 20:33
Bydliště: Praha a okolí

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Fabulous »

Pražská šunka = Babiš. Chuťově to je jedlé, i když slané a z odřezků. Už to není, co bývalo. Takže za mě ne :)
EU delenda est! - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena.
JirkaK
Příspěvky: 283
Registrován: 23.12.2013 20:14
Pohlaví: muž
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od JirkaK »

serža
máš pravdu, sekl jsem se s jinou akcí, je tak jak píšeš 1+1
golem
Lídl je výborný a uvedená Pražská šunka je chuťově jiná, ale mě chutná a pár kousků jsem si vzal, abych měl změnu. Jinak cenově je lepší Lídl.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 3243
Registrován: 21.04.2016 15:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Serža »

bohužel nezkoušeno - u nás v Peny nebyla
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
just4case
Příspěvky: 17
Registrován: 10.03.2015 21:28
Pohlaví: muž

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od just4case »

Tak jen pro info ohledně prošlých konzerv: Ve světle posledních událostí jsem si ze zásobárny přitáhl domů 2 roky prošlý vepřovky. Otevřel jsem - barva a vůně v pohodě, zabodnu lžíci - konzistence v pohodě, strčim do huby - chuť v pohodě. I druhý den po požití tepelně neupravené celé vepřovky tu jsem, blbě mi nebylo :D Další pro jistotu budu tepelně upravovat, ale jak píšu - dala se v pohodě sníst i studená.

Tak to jen pro potvrzení, jak to s tou dobou spotřeby je.
Who cares, wins.
Radek07
Příspěvky: 887
Registrován: 30.07.2011 10:30

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Radek07 »

Minulý týden na oběd 5 let prošlá konzerva svíčkové z Dovastu a ok. Pokud není nafouklé víčko tak 10 let není problém.
Uživatelský avatar
gravedigger
Příspěvky: 372
Registrován: 22.01.2011 20:40

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od gravedigger »

Včera jsem v zásobách objevil mandarinkový kompot v plechovce, s trvanlivostí 2/2009.

Otevřel jsem ho, nesmrděl, snědl jsem.

Ráno stolice v pořádku :D
Uživatelský avatar
Jim Corbett
Příspěvky: 159
Registrován: 19.02.2016 8:21
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Jim Corbett »

Prubezne konzumuju 15let stare houby na kyselo, vaclavky a ryzce. Domaci detske presnidavky z broskvi, cca 20 let nemaji chybu, vse jsem odhalil pri uklidu sklepa. Take luxusni likery neurciteho stari, ktere jsou uz zrosolovatale, chut maji vybornou... :) Vse zalezi jen na zpusobu skladovani a kvalite obalu.
Uživatelský avatar
Govrid
Příspěvky: 3
Registrován: 29.10.2018 19:55
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Govrid »

:hi Zdravím, jsou zde nějací znalci konzerv? Co si myslíte o mase ve skle z Lidlu? Je lepší než v plechu nebo to vyjde na stejno (Poměr cena x výkon)?
Myslím si, že je lepší být připraven na jakékoliv situace, i když třeba nenastanou, než nepřipravený panikařit...
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 127
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Respirateur »

Mám snědeno dost od obojího. Vyjde to zhruba nastejno, kvalita podobná. Akorát, že ve skle vidíš co je uvnitř. V plechu mám raději guláše. Z těch tří mi nejvíc chutná vídeňský.
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
CombatMedic
Příspěvky: 39
Registrován: 26.01.2020 9:37

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od CombatMedic »

Je to možná rok zpět, co měli s tím masem problém, přišlo se na to, že je ho míň než deklarujou ve složení.

zde
Skilled And Resolute
Uživatelský avatar
Govrid
Příspěvky: 3
Registrován: 29.10.2018 19:55
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Govrid »

Tak to s tím málo masem by mě nenapadlo..., ale zase to sklo se dá po vymytí dobře použít i na něco jiného. :D
Myslím si, že je lepší být připraven na jakékoliv situace, i když třeba nenastanou, než nepřipravený panikařit...
sigurd
Příspěvky: 113
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od sigurd »

Pri opätovnom použití tých hrubostenných pohárov z Lídlu(z Polska) skontrolujte rovnosť horného okraja-býva často zvlnený-vlastná negatívna skúsenosť :sad
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 127
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Respirateur »

Zavářet maso vyžaduje zkušenost. Ideální je autokláv. Jen tak v hrnci se musí sterilovat dvakrát, aby se dorazily přeživší Clostridia.
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
sigurd
Příspěvky: 113
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od sigurd »

Ja som autokláv prestal používať-zavarené bravčové z autoklávu(nekorenené,len soľ a dve PL vody na pohár 0,4l) nám chutilo výrazne menej(také mdlé-čiastočná strata chuti),ako klasika 2+1h pri 100°C(pauza dva dni).
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 127
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Respirateur »

Hmm, na tom něco bude. Proto mám taky raději, kolínko z prasátka vařený jen tak pomalinku táhnout 3 hodinky, než v papiňáku rozvařený na padrť.
IMHO pečený maso zalejvaný tím vroucím sádlem ládovaný do 100 °C horkých sklenic ihned uzavřených, by mohlo být pravou konzervou na první dobrou. Dělám to v silikonových rukavicích, protože to celý má teplotu jistě 150 °C. Už jsem to párkrát udělal, ale raději to pak držel v lednici.
Má někdo zkušenost s bezpečností takovýchto „konzerv“?
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Uživatelský avatar
Piston
Příspěvky: 131
Registrován: 13.08.2016 20:33
Pohlaví: muž
Bydliště: Slezsko

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od Piston »

Když jsme ještě měli pašíka, zavařovali jsme maso a výrobky z něj hodně za podmínek, které bych nenazval extra sterilními. Drželi jsme je pak ve sklepě, no, občas se nějaké zkazilo, ale to šlo poznat hned, nikdy se nikdo neotrávil. momentálně zavařujeme klobásy, špek a vepřové maso. Ne kvůli tomu, že by nebylo místo v mrazáku, ale kvůli přidané chuťové hodnotě. Zavařené domácí klobásy, to je pochoutka, špek totéž… Doporučení: do domácích masových konzerv dávat vždy jen maso, sádlo, sůl a koření, cibuli ne, ta se ráda kazí. Totéž domácí lečo, jen sůl, paprika a rajčata.
JirkaK
Příspěvky: 283
Registrován: 23.12.2013 20:14
Pohlaví: muž
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Trvanlivé konzervy

Příspěvek od JirkaK »

Tak jsem si koupil v Lídlu konzervu Vepřové maso na česneku 300g za 34,90,- Kč, deklarované že má 90% masa.
Po otevření příjemná vůně a nevypadá to špatně. Jen jsem měl pocit, že 90% masa tam není. Bohužel mě nenapadlo obsah zvážit. Za ty peníze se to není špatná koupě.
Předem se omlouvám, po osmažení jsem nenafotil.
Přílohy
IMG_1644.JPG
IMG_1645.JPG
IMG_1647.JPG
Odpovědět