Ukrajina x Russko 2022-2024

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Russáci jsou:

Svině
5
7%
Zloději a vrazi
2
3%
Obojí
60
90%
 
Celkem hlasů: 67
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Ivana »

vratnikp píše: 01.04.2023 0:19 když to hodně osekám, zjednoduším, nevidím rozdíl, mezi bruselskou utopickou legilativně-ekonomickou totalitou a ruskou pendrekově-násilnou totalitou.
Já tam rozdíly vidím. Ten zásadní jsou ti mrtví a mučení. V tomhle tě nechápu, nevidíš rozdíl mezi režimem, který tě podle tvých slov donutí držet hubu a krok a mezi režimem, který tě může kdykoliv zabít?
vratnikp píše: 01.04.2023 0:19 z tohohle mi je hodně smutno. oni sportovci jsou většinou primitivní jak piksla kitu, ale natvrdo říct o někom, že je šmejd, jen proto, že neni schopnej vyjádit myšlenku souvětím, nebo že za myšlenka rozporuje obecně přijímanou pravdu...
On tu myšlenku vyjádřil souvětím a byla plně pochopitelná, problém vidím v myšlence samotné, nebo možná v nástroji, který myšlenku vyprodukoval. Co může vést jakéhokoliv člověka k tomu, aby statisíce mrtvých, zničená města a vesnice, obsazené jaderné elektrárny - mohl pokládat za možnou "mýlku"? Napadají mě dva důvody, buďto je mentálně zcela nedostatečný anebo to dělá pro nějaký svůj prospěch - a nemusí být finanční, může to být i potlesk nebo soulad s okolím, a pak je nedostatečný morálně.
On to ještě doplnil, dnešní perla je tato: Takže je Rusko agresor, který páchá na Ukrajině, na území svobodného státu, válečné zločiny?
No, tak já na tohle názor mít vlastně nemůžu, já jako nemám žádný informace.
Nevím, jestli ten muž má zcela nefunkční mozek, pak se za šmejda omlouvám a beru ho zpátky, anebo jestli platí ten druhý důvod.
Co se týká rozporování obecně přijímaných pravd, tak se to dělí na několik kategorií. Pokud budu tvrdit, že je země placatá, tak to bezprostředně neohrozí nikoho, ani mě. Pokud se stanu bretariánem a přestanu jíst, uškodím jen sama sobě. Pokud jsem sadista a začnu rozporovat obecně přijímanou pravdu že holčičky se nezabíjejí, pak je to nebezpečné pro všechny a je potřeba to řešit už ve stadiu slovního vyjádření.
Solo_Kameň
Příspěvky: 59
Registrován: 27.02.2021 12:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Solo_Kameň »

Rafael píše: 31.03.2023 14:37
Protože podle naší vlády, médií, pokud s nimi někdo úplně ve
všem nesouhlásí je okamžitě označen, onálepkován jako proruský šváb, rozvrátný živel, nepřítel a ohrožení státu a demokracie v něm.
Tí ľudia o ktorých píšeš, že im je tak strašne ubližované za to, že nesúhlasia z vládou sa ma včera pokúšali fyzicky napadnúť len preto, že sme spolu s ďaľšími zoprár ľuďmi vyjadrili iný názor než tá dezolátska banda milovníkov sovietskeho zväzu.Našťastie sme boli ozbrojení. Ruské a sovietske vlajky tam viali jedna radosť. Hovorili o nás, že sme podľudia a že nás povešajú a polícia sa tomu nečinne prizerala. Tak sme začali kričať späť, že my budeme vešať boľševikov :lol: S týmito ľuďmi sa nedá diskutovať, treba ich potlačiŤ silou v momente, ako začnú na niekoho fyzicky útočiť. Tvária sa, ako im všetci ubližujú a pri prvej príležitosti každého s iným názorom zmlátia.
Trace
Příspěvky: 768
Registrován: 21.01.2016 22:17

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Trace »

Politikům se podařilo společnost dostat do stavu, kdy se neposloucháme, jen na sebe navzájem řveme výhrůžky, udáváme se a banujeme na netu. Tohle není dobrá cesta.
F-35 je neviditelne letadlo a proto ho cinske, ruske a iranske radary nemohou videt. Kdo tvrdi opak, je dezolat.
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Ivana »

Solo_Kameň píše: 01.04.2023 11:43 Tvária sa, ako im všetci ubližujú a pri prvej príležitosti každého s iným názorom zmlátia.
Osvědčená metoda. Pokud se chceš stát diktátorem, pořídíš si mnoho takových agresivních jedinců. Necháš je řvát, pobíhat a dělat bordel. Pokud se někdo ohradí, necháš je řvát o potlačování demokracie a svobody. Pokud se nikdo neohradí, necháš je aby si vzali co chtějí právem silnějšího. Tedy vlastně co chceš ty, protože je vhodně usměrňuješ. Jakmile si tu moc vezmeš, můžeš si pak s těma užitečnejma idiotama naložit jak chceš.
Nemůže to selhat, "výhra" v obou variantách.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5372
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Rafael »

Solo_Kameň nemám důvod Ti nevěřit.

Žijeme v hodně blbé době. Rozhádané.
Přátelé, kamarádi, rodiny, děti vše se tak nějak dělí a staví mezi sebe nějaké bariéry, své vidění světa. To jediné a bez debat správné.
Myslím, že takový stav jaký panuje v dnešní společnosti historie nezná.
A neskončí to dobře.
*
Jinak já teda nevím proč se furt operuje s nějakou invazi v roce 1968?
Vždyť tehdejší mocipáni si je tady tehdy vyžádali. Prosili o jejich pomoc. Teda někteří.
*
A až se bude pětikolka hroutit, nepomůže ji parlament, ani senát, ústavní soud a prezident tak se možná dočkáme podobné bratrské pomoci jako tehdy.

Jak k nám vpadly armády SSSR, takže i Ukrajinská, PLR, MLR, BLR a podobní tehdy kámoši.
Jen Rumuni zůstali doma a vojsko NDR zůstalo stát na hranicích. Buď proto, že to byli Němci anebo jako záloha kdyby se ta invaze nějak zadrhla.

Anebo teď něco novějšího. Vzpomínky mých vrstevníků, tankistů. Stáli v bojové pohotovosti u polských hranic a čekali na rozkaz tam vtrhnout.

Celkem zajímavé bylo vyprávění mého spolupracovníka, který byl tehdy na ZVS jako řidič tanku.
Kolik škod, zničených silnic, poničených plotů apod. spáchali než se k těm Polským hranicím dostali.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8793
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Fabulous »

OT
Solo_Kameň
Příspěvky: 59
Registrován: 27.02.2021 12:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Solo_Kameň »

Rafael píše: 01.04.2023 13:51 Přátelé, kamarádi, rodiny, děti vše se tak nějak dělí a staví mezi sebe nějaké bariéry, své vidění světa. To jediné a bez debat správné.
Toto nie je ale o videní sveta, je to o násilnom vnucovaní svojho videnia sveta ostatným a o potláčaní akejkoľvek názorovej opozície fyzickým násilím. Ano, z Bruselu sem tiež vanie pach socialistického moru, ale bohužiaľ pre nás máme hrozbu, ktorá nás potenciálne môže zničiť skôr. Veľmi nešťastná situácia v ktorej sa nachádzame.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od vratnikp »

Ivana píše: 01.04.2023 10:54 V tomhle tě nechápu

On tu myšlenku vyjádřil souvětím a byla plně pochopitelná, problém vidím v myšlence samotné
Nechtel jsem tu plevelit teoretizovanim o dvou teoretickych totalitach. Dusledek obou zrizeni je totozny-nesmim zit svobodne podle sveho, podle miry odklonu od generalni linie si muzu zit ruzne dobre nebo ruzne spatne prezivat. Nesvoboda je totozna, rozdilna je metodika a nastroje vymahani absolutni poslusnosti. V obou pripadech se clovek verejnym vyjadrenim sveho nazoru odsuzuje k "smrti". Na jedne strane poslanimdo dolu,odebranim deti a zabavenim majetku,na druhe strane vyhozenim z prace, modernim vezenim, odebranim deti a zabavenim majetku. Pro mne v tom neni rozdil. Rict nekonformni nazor=konecna.
Priklad: ve zrizeni a) prezentovat verejne nazor, ze rus patri za ural a je to primitivni nasilnik co tu nema co delat. Ve zrizeni b) existuji jen dve pohlavi a dve sexualni orientace, tedy 4 kombinace. Cokoliv jineho je vymysl aby se bud nestastny chcipak citil vyjimecnym, nebo nemoc, ktera by se mela lecit.

Dusledek stejny, clovek si podal zadost o asistovanou sebevrazdu.

S tim sportovcem, ja mam problem s tim, ze bojovnik za demokracii a antikomunista se chova naprosto presne jako ten, kym opovrhuje a proti komu bojuje. Od kdy je duvodem pozadovat neci vyhazov z prace, kterou dela na vybornou to,ze je jednoduchej jak zebrik? Kdyby namisto blekotani nesmyslu o valce rekl vyse napsanou vetu o lgbtq+ dopadl by naprosto stejne. Proste je blbej jak vysivani a rekl co si mysli. Je tu tezkej dvoji metr. Kdyz prase z reporyj verejne vyzivalo k likvidaci prezidenta republiky vykonavajiciho funkci, byl jeste chvalen jak je spravnej. Kdyz 100hoven ukradlo a znicilo statni symbol,byli prezentovani jako borci. Kdyz pekarova, ktera je inteligenci nekde na urovni profesionalniho sportovce blekotala o zestátnění cezu a pres noc odepsala 25% hodnoty akcii, ktere z velke casti drzi stat, ruzne penzijni fondy, nic se nestalo. Zrovna ta pekarka, jakozto zvoleny zastupce vykonavajici moc vykonnou a zakonodarnou, se za me dopustila daleko horsiho prohresku,nez sportovec, kteryho 90% naroda nezna a nikdo ji nehnal k zodpovednosti. Proste but je tak blba, ze by nemela vest ani trafiku na ulici, nebo prezentovala fakt s cilem poskodit stat a treti osobu v zajmu nekoho, kdo akcie shortoval.
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od vratnikp »

Solo_Kameň píše: 01.04.2023 11:43 Nesúhlasia z vládou sa ma včera pokúšali fyzicky napadnúť len preto, že sme spolu s ďaľšími zoprár ľuďmi vyjadrili iný názor než tá dezolátska banda milovníkov sovietskeho zväzu

Našťastie sme boli ozbrojení
Neber to nijak osobne, ale:
Proc se povazujes za neco lepsiho nez ti, proti kterym protestujes? Hlasas uplne to same jako ti, kterymi opovrhujes, pouzivas stejne nastroje. Naprosto stejne jako tvuj nazorovy oponent svym chovanim davas najevo, ze svobodny dialog a demokraticke zrizeni je mrtve, ze tva pravda je ta nejspravnejsi a to jako spravny primitiv dokážeš tim, ze budes mit nejvetsi klacek. Doufam, ze ozbrojeni ste byli jen vtipnymi transparenty. Ale s tskovymhle pristupem si rikate jako ta verbez z protistrany o umistenku za katr.

Napada mi prirovnani k chovani dvou band v mnichove v minulym stoleti.

Budte chytrejsi, delejte to spravne, mate demokraticke nastroje jak je vyresit, ne na ne porvavat s holema v rukou. To jste pak uplne stejna pakaz.
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
JOBU
Příspěvky: 1827
Registrován: 14.07.2016 16:38

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od JOBU »

Navyše tým, že si mal pri sebe zbraň na verejnom zhromaždení, si porušil zákon 84/1990 Z.z. A ešte sa tým chváľ. :head
miselito
Příspěvky: 193
Registrován: 13.05.2013 14:26
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od miselito »

to Solo Kamen: A tym, ze si zacal pokrikovat to iste, si padol na ich uroven ;)
cipis
Příspěvky: 4846
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od cipis »

To je nesmyslný argument ...
Solo_Kameň
Příspěvky: 59
Registrován: 27.02.2021 12:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Solo_Kameň »

vratnikp píše: 01.04.2023 16:58 Neber to nijak osobne, ale:
Proc se povazujes za neco lepsiho nez ti, proti kterym protestujes? Hlasas uplne to same jako ti, kterymi opovrhujes, pouzivas stejne nastroje. Naprosto stejne jako tvuj nazorovy oponent svym chovanim davas najevo, ze svobodny dialog a demokraticke zrizeni je mrtve, ze tva pravda je ta nejspravnejsi a to jako spravny primitiv dokážeš tim, ze budes mit nejvetsi klacek. Doufam, ze ozbrojeni ste byli jen vtipnymi transparenty. Ale s tskovymhle pristupem si rikate jako ta verbez z protistrany o umistenku za katr.
Keby to boli názoroví oponenti, tak by sa s nimi dalo diskutovať, oni si tam iba sami sebe prišli dokázať, že ich je veľa. A veľmi ma zaráža, že zrovna na takomto fóre niekto opovrhuje nosením prostriedkov na osobnú ochranu. Asi sme sa tam mali nechať zmlátiť, to by sa ti asi veľmi páčilo, alebo ja neviem, prečo robíš takéto logické kotrmelce :lol: .

Tá verbež opakovane dlhodobo dokazovala, že diskutovať sa s nimi nedá a že jediné, čo mu rozumejú je hrubá sila. Dokázali to dostatočne veľa krát tým, že nevinného a neozbrojeného človeka buď zbili, alebo sa o to aspoň pokúšali. A demokratické nástroji použijú oni maximálne tak na potlačenie opozície, ale než to nastane, tak ja budem mať nový pas a zbalené kufre.
JOBU píše: 01.04.2023 20:07 Navyše tým, že si mal pri sebe zbraň na verejnom zhromaždení, si porušil zákon 84/1990 Z.z. A ešte sa tým chváľ. :head
To zhromaždenie ani nebolo ohlásené, de jure sme sa boli iba prejsť po ulici :roll: Druhá vec je, že sme zbraňami nkomu nehrozili, boli to prostriedky určené na osobnú ocharnu, nie na hrozbu násilím, ale to by si ten zákon musel niekto aj prečítať predtým, než tu s ním začne šermovať, že?

Som sklamaný, že sa na takomto mieste nájdu ľudia, ktorým očividne nevadí, že tu fanúšikovia veľkého sovietu robia bordel. Dúfal som, že z povahy fóra vyplýva, že sú tu ľudia, ktorí sa o seba chcú sami postarať a že hrozba smrťou ruskými raketami im aspoň rozsvieti červené kontrolky. Slovami Miloša Zemana povedané, přiznnávám, že jsem se mýlil.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od vratnikp »

Takze misto, aby ste nepovolene shromazdeni napadli spravni cestou, jste slivyhledavat konflikt.
Rvac z pivnice zustane rvacem z pivnice, at je jeho kosile ruda, hneda nebo duhova
Jste akorat soucasti problemu, ne reseni. Delejte to spravne...
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
tom384
Příspěvky: 467
Registrován: 10.05.2020 14:05

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od tom384 »

Zaznel tady nazor ze ukrajinci jsou stejny svine jak rusaci. Vsem co zastavaj tento nazor doporucuju tenhle clanek:

https://www.forum24.cz/americky-histori ... o-zlociny/

Takze ne, nejsou. Ani se tomu neblizej. Ukrajinci jsou zhruba stejny svine jako Polaci, Slovaci, Cesi a jiny mensi slovansky narody. Maji sva specifika, ale vice mene to vyjde nastejno. V soucasny chvili ukrajinci umiraji za moji svobodu a poukazovat v tehle chvili na vsechny jejich chyby je pro me vyraz neskutecne arogance a pokrytectvi.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od vratnikp »

Ahoj tome, predpokladam, ze reagujes na muj prispevek.
Kdyz si ho pozorneji prectes, slovo svine jsem nepouzil. Tvrdim je jsou stejni kulturne.
Jsou proste jini nez my. Ja bych i rekl takovi opravdovejsi, dravejsi, min falesni. Proste kdyz se jim neco nelibi, nebo neco chtej prijdou a bud si to rovnou vezmou,nebo si o to reknou a cekaj jak se k tomu protistrana postavi. Bud je odpalkujes a oni to vezmou a vse dobry, nebo jim vyhovis. My jsme tady hodne svazani spolecenskymi konvencemi v ramci kterych vetsinove jedname. Oni jsou primocarejsi.

Kdyz te chce nekdo ojebat v zapadni kulture, dela to tak aby sis toho nevsiml nebo abys mu jeste dekoval. Kdyz te chce ojebat nekdo s vychodni mentalitou, tak ti to proste rekne a je na tobe, jestli vyhovis nebo zvednes zatate pesti.

Nerikam, ze zapadni nebo vychodni zpusob je lepsi. V tomhle jsou jen proste jini nez my. V tomhle je rus i ukrajinec stejny.

Solo:
V predchozich prispevcich jsem ti popsal problem a nenabidl reseni, ted mam trochu casu, takze za me spravne reseni je:
1)zajit na podatelnu OU a nechat si vydat potvrzeni, ze neni schvalene zadne verejne shromazdeni
2)zajit na misne prislusnou sluzebnu statni policie a vyjadrit obavu, ze se bude konat neschvalene shromazdeni, ktere bude rusit verejny poradek, dopravni obsluznost a ze mas obavu o zdravi a majetek
3)cely problem prednest vedeni obce-je lepsi kdyz mistni samosprava zada o soucinnost nez kdyz nejakej hejl podava podnet
4) pokud tohle nebude stacit,tak v prubehu konani akce hlasit na tisnovou linku porusovani zakona a pozadat o prosetreni a sjednani napravy. Idealne vice lidi totozne prestupky a kraceni prav, idealne at volaji zeny
5) objednat se ke svemu senatorovi a cely problem prednest
6) kauzu prezentovat v podatelne novin/informacniho serveru

Takhle by se za me melo jednat. Ano je to tezsi nez tam na ne porvavat. Ano nikdo te nebuse placat po ramenou jak si spravnej. Ale svym zpusobem, kdyz tam na ne rvete, tak jim pomahate v dosazeni jejich cilu. Z toho jak je popisujes vyvozuji, ze jim jde o konflikt, zviditelneni a legitimizaci jejich pohledu, ze tam jsou proti fasistum. Nejste ideopolicie. Nebudte stejni, nepomahejte jim. Nasilnickej primitiv je nasilnickej primitiv, je jedno jakej prapor ma nad hlavou
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
JOBU
Příspěvky: 1827
Registrován: 14.07.2016 16:38

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od JOBU »

Solo_Kameň píše: 02.04.2023 5:15
To zhromaždenie ani nebolo ohlásené, de jure sme sa boli iba prejsť po ulici :roll: Druhá vec je, že sme zbraňami nkomu nehrozili, boli to prostriedky určené na osobnú ocharnu, nie na hrozbu násilím, ale to by si ten zákon musel niekto aj prečítať predtým, než tu s ním začne šermovať, že?
Aj neohlásené zhromaždenie je zhromaždenie, do tej potýčky si sa zaplietol tak či tak, a poďalšie, sám si napísal "našťastie sme boli ozbrojení", takže je to celkom jasné... Ešte niečo so šermovaním? A takíto experti ako ty dostanú zbroják... Vyhľadaváť konflikty, namiesto ich obchádzania a istiť sa tvrdením, že mám u seba zbraň, tak mne sa nič nemôže stať.
Solo_Kameň
Příspěvky: 59
Registrován: 27.02.2021 12:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Solo_Kameň »

vratnikp píše: 02.04.2023 9:21 Takze misto, aby ste nepovolene shromazdeni napadli spravni cestou, jste slivyhledavat konflikt.
Rvac z pivnice zustane rvacem z pivnice, at je jeho kosile ruda, hneda nebo duhova
Jste akorat soucasti problemu, ne reseni. Delejte to spravne...
Polícia odmietla konať.
Solo_Kameň
Příspěvky: 59
Registrován: 27.02.2021 12:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Solo_Kameň »

JOBU píše: 02.04.2023 12:59
Solo_Kameň píše: 02.04.2023 5:15
To zhromaždenie ani nebolo ohlásené, de jure sme sa boli iba prejsť po ulici :roll: Druhá vec je, že sme zbraňami nkomu nehrozili, boli to prostriedky určené na osobnú ocharnu, nie na hrozbu násilím, ale to by si ten zákon musel niekto aj prečítať predtým, než tu s ním začne šermovať, že?
Aj neohlásené zhromaždenie je zhromaždenie, do tej potýčky si sa zaplietol tak či tak, a poďalšie, sám si napísal "našťastie sme boli ozbrojení", takže je to celkom jasné... Ešte niečo so šermovaním? A takíto experti ako ty dostanú zbroják... Vyhľadaváť konflikty, namiesto ich obchádzania a istiť sa tvrdením, že mám u seba zbraň, tak mne sa nič nemôže stať.
Kolaborantské štetky nebudeme za žiadnych okolností tolerovať a už vôbec im nebudeme ustupovať. Už dostatočne jasne dali na javo, že diskusia je to posledné o čo majú záujem a jediné čo na nich funguje je ukázať im, že ich opozícia sa ich nebojí.

A teraz ma ospravedlňte, idem robiť veci, ktoré majú väčší dopad, než hádanie sa s exotmi na internete.
JOBU
Příspěvky: 1827
Registrován: 14.07.2016 16:38

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od JOBU »

Tak si konal ty a stal si sa tou štetkou vlastne tiež...
"...idem robiť veci, ktoré majú väčší dopad..." -Presne, už si to mal urobiť dávno. Choď sa konečne vyspať. :lol:
Odpovědět