No chuťově asi v ničem zásadním. Ale výrobně právě v tom, že to není omáčka/vývar (jako třeba bográcsgulyás alias kotlíkový guláš) ale právě jako by si třeba ten kotlíkový guláš uvařil a vytahal z něj jen to maso. Problém je v tom, že díky tomu že z definice guláš je omáčka tak se u nás výrobci v průmyslové výrobě předhánějí kdo je schopný prodat v půlkilové konzervě půl kila vody a co nejmíň masa aby ušetřil a profitoval. Dle mého názoru třeba půlkilová konzerva ve které je půlkila masa má mnohem větší hodnotu (hlavně užitnou) než konzerva ve které je 450g vody a 50g masa nevalného původu. Z jedné takové konzervy se v pohodě najedí dva průměrní lidé (podáváno s přílohou) či tři průměrní Asiati.
Možná proto jsou u nás gulášů regály plné, ale perkelt jsem neviděl ani jeden. V Maďarsku to je, ale vyloženě bez doporučení nebudu kupovat vůbec nic, protože v to mám asi takovou důvěru jako v Hamé Babice.
Vy jste schopni s haluškami podávat i lentilky nebo čokoládové tyčinky. Já k tomu měl jakési bramborové noky a normálně k tomu jde tarhoňa.