Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od dracekvo »

To s tím taxi bylo na ten návrh dojet si před cestou do Moskvy několikrát na test. Tak jsem říkal, že jelikož nemá auto, tak se steně během toho testování s někým potká a může se klidně během toho nakazit. Takže je tu i když malé stále riziko, že by potom v Moskvě mohl vyjít test pozitivní.

Abych vám tedy nastínil situaci co je potřeba. Je potřeba si dojít na test, kde výsledky dávají do 48 hodin. Je to malá oblast a není s z čeho vybírat. Né jako u nás, že člověk má v okruhu 1 hodiny jízdy výběr laboratoří, že neví kterou si dřív vybrat.
Pak je potřeba nasednout na vlak, kterej jede 6 hodin. Teprve potom lze nastoupit na letadlo do Moskvy, které letí 6 hodin. Když člověk sečte tyto doby, včetně nutných rezerv na přestupy, tak se prostě dostává na číslo, že není schopen do prahy vyletět s testem, který má platnost do 72 hodin.
Toto nařízení není problém dodržet v evropě, kde je všechno za rohem, ale jsou země, kde přístup ke službám a doby přesunů jsou trošku jiné.
Bez toho testu tě ani nepustí do letadla, pokud mám správně informace.

A rozdíl, jestli by jí vyšel pozitivní test v Moskvě, nebo v Praze je velký. V Praze není sebemenší problém je naložit a nastoupit na společnou karanténu doma.
S karanténou a testy po příletu se počítá, tak jak je to podle vlády nařízeno, proti tomu samozřejmě nic nemám.
Vše se točí jen okolo té jedné podmínky, která stejně nemá moc smysl. Můžu do letadla nastoupit čistej jak lilie, ale během cesty v letadle se nakazím, nebo se nakazím někde na letišti.
Nevidím sebemenší důvod, proč by ten test v odůvodnělých případech nemohl být o něco starší. Nebo kdyby se ta doba jeho platnosti počítala podle skutečného zahájení cesty. Tj. lístkem na vlak.

Pokud by náhodou manželka měla pozitivní test, tak tam někde budou sedět na hotelu v Moskvě a to zrovna není moc levné město. Budou se tam muset na hotelu stravovat, protože jinam moct nebudou. Během té doby, co tam spolu budou zavření se může nakazit dcera. Takže se klidně můžou stát, že na tom hotelu budou měsíc.
Řekněte mi, kdo zvás na to má, aby držel 3 lidi v moskvě někde v hotelu u letiště na plné penzi měsíc? Nechal propadnou letenky pro 3 lidi přes půl světa a pak ještě dokupoval další letenky, protože část těch prvních propadla? Už jen to, že tam museli odjet, byla celkem komplikace, protože v té době letenek moc nebylo, a když už se něco našlo, tak to stálo ranec.

Prostě komplikace, kterou tím určitým lidem způsobí vyvažuje přínos pro společnost. A navíc celá ta záležitost trošku smrdí, tím že to nejspíš odporuje základní listině práv a svobod. Tak nebudu sedět jak pecka, ale začnu do toho rýpat.

https://echo24.cz/a/SmQSW/tvrde-podmink ... 4MNjCcGdg8
Uživatelský avatar
Quido
Příspěvky: 855
Registrován: 13.03.2020 9:34

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Quido »

Zdravím, kdyby to dopadlo blbě a manželka musela s dcerou být měsíc v hotelu u letiště, tak pro Vás můžeme zde na rozpadu uspořádat sbírku. Od 60000 do 160000 Kč by se to vlezlo v pohodě i s jídlem, což je cena trochu lepší pušky, pár Glocků nebo ojetého malého offroadu.

Můžete se inspirovat třeba zde a od toho upravit zadání: booking.com

Kdybych si měl vybrat mezi tím vyhodit ty peníze, nebo už nikdy nevidět rodinu, tak je na to rád vynaložím.
A pokud bychje neměl, tak je seženu. Rozpadlík se stará, rozpadlík má.

I kdyby Vám jednom deset lidí z platformy věnovalo tisícovku, tak je to nejspíš nezabije a Vám to může pomoct snížit náklady.
Kotatko
Příspěvky: 214
Registrován: 13.02.2021 20:38
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Kotatko »

Co to spletas ? Sbirky se maji delat z lidske povinnosti pri krajni nouzi, kdyz hrozi smrt, hlad apod. Ne kdyz naka svickova baba narika na sve nepohodlicko. Valka s evoluci je nepohodli pro vsechny. Co tak sbirecku pro mne - trpim tim ze nemohu randit se stale novymi zenskymi :)
cipis
Příspěvky: 4845
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od cipis »

Dráčku, ale mě to furt vychází, že se to stihnout dá. I kdyby se nakazila na prvním kroku, co vyjde z domu, kde teď je, tak ji nemá šanci žádný test při cestě zachytit.
Všechno ale závisí na tom, jak dodržuje karanténu tam na místě. Jak je to tam s rychlotesty? Dají se tam koupit?
Když se přece s malou zavře na týden, tak nemá šanci se nakazit. Ikdyž by se pak nakazila po cestě, tak to test v Moskvě neodhalí. A když už bude v Praze, tak už je to jedno.
Než psát všude možně, tak bych napsal na ambasádu v Moskvě, jak ti s tím mohou pomoci, případně jestli jsou schopni zajistit karanténu v případě pozitivního testu. Jak probíhají testy na tom letišti v Moskvě? Na ten let do Moskvy test není třeba?
A možná také dotaz na ministerstvo zahraničí, mám ženu s dítětem tam a tam, co máme udělat? Než psát stížnosti, tak bych zkusil opačný postup.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Re Kotatko : Fuj. Našinec není cizinec.
Udělám co musím
PaF
Příspěvky: 1535
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PaF »

2 Kotatko--- Zkus sbírku na injekci u veterináře, to by mohlo vyjít. ;)
PaF
Příspěvky: 1535
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PaF »

Jinak dnes byl krásný den. Teplo, pod mrakem a ryby spolupracovaly jako málokdy :yes . 5 cejnů, celkem tak 7-8 kg, největší 55 cm, 3 karasi po kile a 2 kapři 53 a 48 cm cca 5 kg, celkem tak 15 kg za 4 hodiny. Všechny ryby plavou dál... Opečené buřty, tentokrát snadná práce s rozděláním ohně, klid, pohoda.
Přílohy
Cejn_55_2.jpg
Kapr_53_2.jpg
drigon
VIP
Příspěvky: 2968
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od drigon »

Slušný výkon. To my jsme akorát krmili kačenky.
20210312_164957.jpg
20210312_164802.jpg
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Majkl Night
Příspěvky: 328
Registrován: 08.02.2013 23:26
Pohlaví: muž
Bydliště: JN89HF

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Majkl Night »

Já si dal na dnešek uklidňovací noc v přírodě.
Vždy tak jednou za měsíc až dva je třeba vypnout a myslet, jen na nepodstatny věci, jako je posbírat dřevo, nespadnout ze skály, určit si druhy stromů okolo tábořiště apod.
Povedlo se.
Bezvětří, minus dva, v noci měsíc a štěkání lišek. Co víc si přát.
IMG_20210325_115636.jpg
IMG_20210325_115616.jpg
IMG_20210325_115549.jpg
Majkl
Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce?
Stenny
VIP
Příspěvky: 728
Registrován: 12.05.2012 13:22

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Stenny »

Známý byl včera na očkování proti Covidu v ÚVN. Dostal čočku, že má polomasku s FFP3 filtrem, ale ne proto, že by neměl zakrytý výdechový ventil, nýbrž proto, že "polomaska nechrání zdaleka tak dobře jako FFP2 respirátor," čímž prý odporuje nařízení :D . Důvody tohoto přesvědčení mu prý dotyčná sestřička/lékařka říct nedokázala.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od devlop »

tak jsem byl dnes po nějaké době nakupovat - nevím zda se něco změnilo, kvůli stěhování už to tolik nesleduji, ale v marketech, kde se dalo koupit dětské oblečení tak dnes se již nedá ani to, zákaz, v Tescu měli před 2 týdny dostupné ponožky a trenky pro mladé do 18let, dnes už také zapáskované, v DM drogerii si ženské nekoupí u stojanu punčocháče, nyní také zapáskováno. Asi si na ně někdo zaklekl, ani v té Tetě už si nekoupíme papírnické zboží...
Nicméně, vtipná situace v JYSku - obchod je otevřen, ale nakoupit se dá jen vybavení do domácnosti, vše ostatní jen na objednávku v eshopu a přes výdejové okénko. Chtěli jsme koupit kobereček na balkón, jenže měl označení "venkovní", tzn. nedá se koupit přímo na prodejně, nebo to není do domácnosti. Prodavač mi řekl, ať to objednám přes jejich eshop, tak beru mobil, koukám, a u koberečku text "dostupnost pouze na prodejně", tzn. nešlo zakoupit online :D Takže jsme byli v pasti. Některá omezení mají fakt hlubokou logiku...
PaF
Příspěvky: 1535
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PaF »

Tak dnes zase krásný den na rybách. Nevím, co se děje... 5 kaprů 48 - 56cm, 2 cejni, 3 karasi, 2 plotice (novinka na tom místě). Cca 20 kg. Koníček se mi začíná měnit na brigádu :lol:. U řeky bylo nádherně, mám dokonce připečenou čuňu. ;)
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Ivana »

Dracekvo: A říkala něco na tohle všecko ambasáda? A co?
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 3046
Registrován: 30.04.2012 19:27
Bydliště: Slezsko

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od DeadMan »

Dneškem jsem oficiálně zahájil svou kajakářskou sezónu na Těrlicku :)

Když jsem začal, byl jsem tam sám. Pak jsem potkal jednoho borce na paddleboardu, co to jel dokola jako já akorát opačným směrem, takže jsme se potkali dvakrát v protisměru. Když začalo foukat, tak se tam objevila jedna plachetnice. A když už jsem končil, začala tam lítat skupinka asi tři surfařů. Rybářů jen pár, čekal jsem jich více. Při pohledu na Beskydy byl ještě vidět sníh.

Každopádně počasí super a celkově hodně vydařené dopoledne ;)
You cannot kill me as I am already dead!
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4246
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Lyster »

Já jsem se právě úspěšně online dosčítolidoval pro rok 2021... nuda nuda nuda, ale kupodivu rychlé a ani mi to nespadlo...
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od proforma »

Mate tu nekdo zkusenost s tvorbou e-knih? Potrebuju poradit, jak na to - na co si dat pozor pri psani (jak formatovat nebo neformatovat text ve Wordu, aby se to pak dobre prevedlo), co formaty pro e-knihy umi a co ne, jaky pouzit program pro tvorbu apod. Nemam ani ctecku, tak je to pro mne pole neorane...
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
pracintl
Příspěvky: 435
Registrován: 28.11.2013 9:37
Pohlaví: muž
Bydliště: okolí Prahy

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od pracintl »

e-knihy formátuj spíše HTML, než ve wordu. Na vytvoření (epub) používám Sigil.
dělník nejsem, rolník také ne, musím tedy asi být pracující inteligent
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od proforma »

No, ja to mam napsany v DOCu. Do HTML to muzu prevest, ale zda se mi to jako velka prace navic - poznamky pod carou, odkazy na jine casti apod., to bych musela rucne prekontrolovat spravnost. Radeji bych tedy vyuzila prevod z DOCu, kdyby to slo nejak jednoduse. Jedna se o cca 500 stran A4, takze nic malyho, kde by to bylo zanedbatelne.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4246
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Lyster »

Mezi oběťmi pádu vrtulníku na Aljašce je miliardář Kellner, píše list NYT
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_bur
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Špatná karma. Rozežranost. Fatum.
Udělám co musím
Odpovědět