Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Haluziak
Příspěvky: 1132
Registrován: 18.09.2018 18:27
Pohlaví: muž
Bydliště: Kdesi u Český Kanady

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Haluziak »

Moje MUDRa mě za to peskuje už nějakej ten pátek, ale jídlo u mě je buď jedno za den (od rána do večera furt) nebo spíš dvě.
Ráno 05:00 budíček, bez snídaně do hokny, v půl desátý zakručí v panděru = napsat kolegovy zda jde v 11 na oběd. V 11 oběd, pak dle pracovního a jiného vytížení můžu klidně do 20-22:00 fungovat (když je nuda vracím se k jednomu jídlu akorát není od rána do večera ale je od odpoledne do noci), pak bílej sex a spát.

Ale už si začínám všímat, že jak v 11 nejdu na oběd začínám být nevrlej a mám pocit, že jsem slabší než obvykle.

PS: tenhle způsob stravování nikomu nedoporučuju, je vyloženě nezdravý. Ale já už ho mám tak nějak rád a vždy když se snažím držet nějakou předepsanou dietu (5 malých jídel denně), tak mě to po chvíli strašně nebaví.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Uživatelský avatar
MartinSk
Příspěvky: 193
Registrován: 18.09.2016 11:56
Pohlaví: muž
Bydliště: Ještě mám...

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od MartinSk »

Kdesi jsem četl, že těch doporučovaných pět jídel denně zase taková hitparáda není. Dlouhodobě se člověk stravoval tak, že se ráno pořádně najedl a pak šel do pole, do pole bitevního či jinam a druhé jídlo bylo večer. Nemyslím si že za těch pár desítek let či stovku, dvě se náš organizmus adaptoval na něco jiného...
Pitný režim to samé. Pradědeček co byl v první válce v Italsku říkal že se napili ráno a pak až večer. Ze dvou důvodů - kdyby pili hodně, tak měli propocený mantl a navíc kde vzít vodu co je v pořádku...
Generálmajor Carl von Clausewitz: "Laikové studují strategii, stratégové studují logistiku..."
FarmářJan
Příspěvky: 537
Registrován: 15.04.2013 21:40
Pohlaví: muž
Bydliště: v horách

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od FarmářJan »

právě je dobré si to vyzkoušet. Jeden doktor mi říkal, že ten nedostatek jídla, vody nebo i spánku je podobný jako např. větší ztráta krve. A mě tyhle limity organizmu a to, jak v případě nouze lze fungovat zajímají a hodé se to vědět. Proto jsem to zde celé zmínil. A je lepší vědět, že do večera prostě hlad nebo žízeň mít nebudu, když nebudu plašit a dojdu v případě potřeby kam musím. Děda když koncem války zdrhnul z pracovního tábora tak šel téměř v kuse přes tři dny.
Nejvtipnější jsou pak takoví, co vidíte občas ve zprávách, že se na den ztratili v lese a málem umřeli a popisují jak museli jíst listy atd.
S tou pravidelností pití to taky není tak dlouho co to nikdo neřešil.
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Bill Masen »

Takovej JA Komenský prosazoval jenom jedno jídlo denně. U něj to byla večeře.
Královák
Příspěvky: 407
Registrován: 07.07.2017 12:39

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Královák »

To Patrol - stojánek na pušku asi předovku. Nebo lowendová nastřelovací stolice.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Rafael »

IMG_20200916_171749_20200916172034765.jpg
?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
pekoz
Příspěvky: 251
Registrován: 04.07.2012 8:27

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od pekoz »

No tohle je zouvák ?!
(a přišlápnout druhou nohou(
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Bill Masen »

A tamto, to je zouvák pro ležící postavu. Přijdeš z hospody, upadneš, hodíš na to kopita a boty jsou dole. Ani to nemusíš otáčet bo je to oboustranný.
Ne, Patrole máš to pěkný. Na co to teda je, na tu katanu?
Uživatelský avatar
Patrol
Příspěvky: 1174
Registrován: 24.08.2015 14:38

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Patrol »

Částečně měl pravdu Královák. :yes
Je to držák na flintu. Není to ale na nic historickýho, udělal jsem si to na svou kulovnici. Konstrukce jednoduchá, ale puška v tom drží spolehlivě(proto ty prodlaby), a pěkně ve vodorovině. Dá se tak snadno čistit,rozebírat, seřizovat, dotahovat,... :mrgreen: Jednoduché, ale praktické.
IMG_2699.JPG
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od vratnikp »

když jste tu rozjeli debatu na téma stravovací návyky, poslední roky jsem lecco vyzkoušel, všichni mi cpali to moderní "tělo nesmí mít hlad", jez min. 5x denně... mé hodnocení - má to smysl pokud jedete podle nějakého treninkového programu a kromě zaměstnání nemáte jiné povinnosti než na sobě pracovat.
osvědčili se mi 24h půsty (tedy např. večeře a pak zas až večeře) tak 2x měsíčně v kombinaci s válečnikou dietu ve všední dny (veškerý kalorický příjem v 4h okně, v mém případě v 6h ráno snídaně a nejpozději v 10:30 oběd), dobře se mi spalo, minimalizoval se tělesný odpad a byl sem svěží a při síle. Co se týče toho co jíst, tak jsem se vzhlédl v dietě podle krevní skupiny, dává mi to smysl, ale žeru a piju na co mam chuť, přeci jen to páteční víno je jedna z posledních radostí života :D. Ale teda posledních 5 týdnů jsem dost ve stresu a výše popsanou dietu sem přestal dodržovat, žeru i večer a jsem na pěkně šikmý plošině, přežranej, unavenej, večer nemůžu usnout a spim nekvalitně, zatím co vám to píšu, tak sem dojedl půlku pizzy co tu měla k večeři žena :D
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PeFi »

Zdroje energie jsou tuky a sacharidy. Sacharidy jsou rychlý zdroj (vysoký glykemický index, vysoká glykemická nálož), tuky jsou pomalý zdroj (nízký glykemický index). Pokud je tělo zvyklé že často dostává sacharidy (pečivo, těstoviny, sladkosti, hodně ovoce), tak když se včas nenajíte, tak vám sletí cukr v krvi a vy jste v lepším případě na dně (fyzicky i psychicky), v horším případě na podlaze.
Když mi sletí cukry, tak se mi třepou ruce a píchá mě v rameni. Když mi nedávno dopoledne došly cukry a já měl na zádech bágl, v nohách únavu, kilometry před sebou a teplé jídlo v nedohlednu, tak jsem byl najednou duševně na dně ("sem už s tebou nikdy nikdy nejedu, příští dovolená je na pláži"). Nebyla to reálná fyzická únava, pouze pokles hladiny cukru v krvi (podcenil jsem nejspíš snídani). Stačilo se trochu najíst a bylo mi zase dobře.

Když tělo naučíte na tuky, tak pak snáší i delší pauzy bez jídla mnohem lépe, ale chce to trénink. Půsty se tělo učí přepínat mezi uloženou energií a energií z jídla, pokud na to tělo není zvyklé, tak mu delší dobu trvá, než se přepne. Když to tělo umí, tak pak není problém být třeba tři dny bez jídla - v mém případě to není problém, ale co neumím je být bez jídla a ještě k tomu mít neobvyklou fyzickou aktivitu. Ne že by to v principu nešlo, ale tělo kancelářské krysy prostě nemá trénink tohoto druhu a tak když zkusím déletrvající pohyb, tak je z toho tělo v šoku a cukry spadnou. Pokud vám lítají cukry v krvi a nebo neumíte hladovět, tak zkuste jako hlavní zdroj energie nemít sacharidy, ale tuky - přechod to chce ale dělat pozvolný.
Uživatelský avatar
vratnikp
Příspěvky: 1037
Registrován: 21.08.2015 10:39

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od vratnikp »

dík PeFi za doplnění cukry x tuky, zajímavý informace. Jelikož jsem nulkař(lovec-sběrač), tak jsem cukry vpodstatě vypustil. Pečivo jsem omezil na minimum, brambory taky, těstoviny jsem letos ještě neměl jen rýži a sýr si dám s chutí. základ snídaně je deset deka slaniny a 2 vejce :D
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Matěj »

Já jsem roky zvyklý nesnídat (mimo občas víkend, dovolená apod., ale ani tehdy to není vyloženě pravidlem), což je prý obecně špatně, první jídlo od večera mám většinou až oběd a zatím nějak přežívám. Ranní kávu nepočítám, bez toho jsem nevrlý (ale když ji nestihnu, tak vím, že neodpadnu).
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od devlop »

ono taky podle mne záleží na psychickém rozpoložení - já třeba normálně žeru skoro furt v průběhu dne, ale jednou, dvakrát za měsíc, když je nutné zákazníkovi prezentovat projekt či akceptovat finální řešení, to pro mne znamená vstávat kolem půl čtvrté ráno a vracet se domů kolem osmé večer. Během té doby sním jen ráno rohlík, odpoledne sušenku, nic více. Mám prostě stažený žaludek z cestování, někohlikahodinové prezentace a moderování diskuze a na jídlo nemám pomyšlení a vlastně ani čas. Přitom nepociťuji hlad nebo snížený cukr, kručení v břiše zapíjím vodou. Teprve až dorazím domů a stres odpadne, začnu mít hlad.
BiSon
Příspěvky: 434
Registrován: 20.12.2011 10:00
Bydliště: Olomouc

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od BiSon »

Psychika dela hodne... Uvidim dnes, mam hladovku kvuli zitrejsimu vysetreni. Normalne mi nedela moc dobre kdyz vynecham snidani nebo dopoledni svacinu, o obedu nemluve. Odpoledni svacina mi neva.
Hlavni projev jsou bolesti hlavy. Prudce to zlepsuje odchod z prace a poradne jidlo :)
FarmářJan
Příspěvky: 537
Registrován: 15.04.2013 21:40
Pohlaví: muž
Bydliště: v horách

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od FarmářJan »

jsme v sekci OT, takže asi ok. Díky PeFi za zmínku o tucích. Fungování na ketony je totiž velice zajímavé, nemyslím komerční keto diet shit, ale ten princip je v praxi dost překvapivý.
Uživatelský avatar
P. K. R.
Příspěvky: 36
Registrován: 20.02.2013 14:37
Bydliště: jižní Jih

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od P. K. R. »

zajímavé poznámky... ovšem podobné experimenty s jídlem se blbě provádí třeba diabetikům že ;) (vím, že tu na to téma je, ale nedalo mi to s poznámkou)
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PeFi »

Speciálně diabetici by měli znát glykemický index i glykemickou nálož a měli by dost přemýšlet o tom co vlastně jedí a co jim to asi tak udělá s cukrem.
Bak-ly
Příspěvky: 160
Registrován: 05.12.2015 0:27
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Bak-ly »

Toto jsem dnes potkal na FB. Nejen že provozuje ten svůj šílený hon na zbraně, elektronické cigarety apod. Ale ještě si dovolí tak okatě lhát...
Přílohy
8B170136-87B7-445D-A6EF-43FE34A7CAA7.jpeg
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PeFi »

Zuckerberg je nejen sociopat, ale i neskutečný pokrytec. Je "protizbraňový", ale platí si mohutnou ochranku a výdaje na zajištění bezpečnosti pana pokrytce jsou 20 000 USD za každý jeden den.
Odpovědět