Karabiny a konverze na pistolové náboje

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět

Co bych si rád do roka a do dne pořídil?

1. Duralovou konverzi (KPOS, atd. )
16
12%
2. Plastovou konverzi (Roni, atd. )
8
6%
3. Karabinu (MP5, Stribog, atd. )
93
69%
4. Pušku na pistolivé střelivo (AR15 s adaptérem, atd. )
18
13%
 
Celkem hlasů: 135
Uzivatelské Jméno
Příspěvky: 292
Registrován: 01.07.2018 14:26
Pohlaví: muž

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Uzivatelské Jméno »

V postapu budou problém i tkaničky do bot natož udržovat kvér. Vem si moderní pušku a udělej si 50x k zemi a vztyk (není problém při tom ar zlomit) - tenhle pohyb budeš ďelat víckrát jak střílet. Druhoválečny verkly možná nejsou tak přesný a user frendly ale v přepadech a léčkách je žádnym eotechem nevymanevruješ - zas tak špatný nejsou. Já jsem třeba rychlej, těžkej, mám dlouhý ruce a teoreticky bych měl boxu vyhrávat - jenže stačí blbej krok a je mi to všechno k hovnu (tahle zpětná vazba často střelcům chybí) . Na 25m ti to může uzinou nasázet do zad uplně každej.
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 4351
Registrován: 03.09.2012 19:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od bivoj »

Uzivatelské Jméno píše: 19.08.2020 23:37 ...Na 25m ti to může uzinou nasázet do zad uplně každej...
Tvl, to je zase logika. Na 25m do zad ti to může dát někdo i z akeburzy z 15 století. Ale že by to byla nejvhodnější zbraň pro PA se zrovna říct nedá.

To samý ten další argumentační fail s léčkou - dokonce i takový v léčce vhodně vržený kámen nevymanévruješ ani eotechem, a překvapivě ani UZInou...

Navíc s tou údržbou moderních zbraní to není nijak horký...

Takže nepleť hrušky z jabkama a neargumentuj pičovinama.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Matěj »

Trošku se ztrácím v tom, jestli tady řešíme samočinnou UZI nebo civilní kastrát? Přijde mi podle argumentace zastánců, že hodnotí právě samočinnou. Tam bych možná i řekl, že smysl může mít v některých ohledech i dnes. Zcivilněnka je spíš pro fandy, stejně jako Škorpik.

Mimochodem.
Já osobně si vybíral 9kovou karabinu tak dlouho, až jsem si nevybral nic. Nicméně. Kolega ze střelnice mi nabízel polskou BRS-99 (kdysi je sem dovezl ZS, když ještě spolupracovali s Radomí). Párkrát jsem z toho střílel, přišlo mi to OK. Pár tisíc mít bude, ale stav pěkný. Chce za to kolem 15 tisíc. Řekl jsem mu, že nad tím popřemýšlím, pak jsem to pustil z hlavy a vzpomněl jsem si na to znovu až teď. Není to předělávka z vojenské, ale rovnou civilní semiauto verze, fabrický rail na kolimátor. Má s tím ještě nekdo zkušenost? Ideálně s více kusy. Jinou než tuto konkrétní zbraň jsem v ruce neměl. Náhradní díly se sehnat dají? Předpokládám, že z Polska by nemusel být problém, ale nikdy jsem s nimi nc neřešil. Cenovka je OK? Jedná se mi hlavně o to, jestli má cenu vůbec o tom uvažovat nebo rovnou mám myšlenku vypudit z hlavy?
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od hrd »

Dilema s výběrem naprosto chápu. Já se neuměl rozhodnout mezi MP5 POF a Evo (nakonec jsem koupil Evo a měl jsem, dnes myslím, vzít raději tu MP5). BRS je, podle mě, příliš exot. Do seznamu kandidátů bych k těm dvěma přidal jen CSV a Stribog (i když z těch jsem dal jen pár ran, tak nemůžu úplně porovnávat). Jiné zbraně jsou, podle mě, buďto překonané (UZI, M56, Sudajev...), sportovní (typicky AR v 9x19), exotické (např. BSR, Cx4...) anebo příliš drahé (P90, B&T, HK MP5...).
PS: a samozřejmě vz. 61, ten bych také nezavrhoval, ale je to trochu jiná kategorie než výše uvedené.
Uživatelský avatar
Ray
Příspěvky: 714
Registrován: 04.02.2018 7:46

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Ray »

hrd píše: 19.08.2020 22:34 Když UZI, tak třeba takhle (není moje, jen obrázek z netu).
Tuning cajk, ale ta až brutálně vykouslá obří páka není z hlediska PA nejšťastnější řešení, především pro praváka. Na střelnici to sere pes, ale jak budeš chtít z ponosu někde rychle tasit kvér, tak je rozhodně větší pravděpodobnost, že se to zachytí o taktiku/kapsu/cokoliv.

Jinak, jak jsem koukal na zpomalené videa a "práci" té horní lišty, na které je chycen kolimátor, tak je mi ho celekm líto :)

2 hrd

já nakonec vybíral mezi NFA/POF/CSV. EVO vypadlo hned na začátku (celoplast nechci) a Stribog je stále ještě v evoluci.

NFA byla v tu dobu jen s MVB výsuvnou pažbou, takže v ceně cca POF s výsuvnou, které se mi ale zamlouvalo rozhodně víc. Ovšem pro mou potřebu - přidání kolimátoru, gripu atd, by to znamenalo hned další investice a cena by lezla ke 40k. Navíc zásobníky do mp5, ani aftermarket, nejsou žádná láce. Takže vyhrála jednoduchá modulární platforma na glockové zásobníky, které jsem koneckonců už měl do G19. Jen jsem vyměnil tu stupidní mačkací pojistku za klasickou a teď už tomu defakto nic nechybí.
A jestli bych CSV svěřil svůj život v PA? Beze všeho. Víc, než kterémukoliv jinému PDW. Proto jsem si ho přeci koupil.
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Matěj »

To je právě otázka, jestli je BSR exotika nebo ne? Přece jen to vyrábí kousek 2h jízdy od hranic a zároveň je stále ve výrobním programu. Ale popravdě nevím, takže pokud má nekdo zkušenost i s nákupem příslušenství a ND budu rád za info. Navíc to v Polsku používají v samočinné verzi OS, tak by mohly být na prodej např. Zásobníky (jako na Beryl v Polsku běžně).
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od hrd »

K tomu tuningu UZI - je to jen příklad, jak by to mohlo vypadat, dá se sehnat dobrá lišta, i u nás běžně k vidění.
Stejně tak kolimátor bych si tam dal alespoň Vortex nebo Holosun, ideálně Aimpoint (H-2/T-2/Acro).
A natahovací páka se dá montovat na obě strany, případně vynechat (ale pak se to natahuje proti kolimátoru hůř).
Uživatelský avatar
Zarozak
Příspěvky: 758
Registrován: 07.05.2017 12:29
Bydliště: Za Rohem

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Zarozak »

K těm tacticool pičovinám na kwerech o kterých byla debata......sám mám AR potuněnou těmito pičovinami a na střelnici všechny tyto doplňky hojně a k prospěchu využívám a libuju si,jak je to super a to se vesměs jedná opravdu o levnou čínu i když již dlouhodobě plně funkční a srovnatelnou s drahým špásem,prostě nákup s rozumem a realistickým očekáváním :)

Nicméně,když si tu AR nandám na jednoboďák a jen v tričku,tak je to vyloženě všechno děláno pouze na pohyb s kwerem v bojové pohotovosti a neustále v rukách,když si přepnu řemen na ponos přes rameno,tak se můžu posrat z toho,jak mě všechno,co z toho trčí, přes to tričko píchá do žeber atd. Když kouknu na net na obrázky kvalitních a kurevsky drahých Tacti-kwerů,tak z toho ty pičoviny trčí naprosto stejně a výsledek by byl naprosto stejný. Prostě neodvedu si představit s tím nějaký delší přesun v poloze kwer hozený přes rameno a přitom oblečený jen nalehko bez taktických vest,nosičů plátů apod. kravin.
Oproti tomu,když si přes rameno kydnu např. obyčejnou kosu nebo AKSU v základu,tak mám z toho opravdu dobrý pocit,byť s tím musí na střelnici člověk rumplovat oběma rukama a je to celkově dost nepohodlné-ovšem ne nepoužitelné. Co se týče vlastností,gongy s tím na 100m mlátím úplně stejně a úplně stejně rychle a to v jakékoliv poloze jako s naježenou optovybavenou AR. Tudíž já bych se vždy ubíral tímto druhým směrem a do opravdových sraček,kde půjde denně o život sáhnul vždy po té jenodušší variantě,která nepíchá v civilním/nenápadném/ oblečení do žebra a zároveň se na ní nemá co navíc posrat při pádu ze skály nebo využití jako šprajc pro slanění :lol:

Jinak si celkově myslím,že pokud se nějakým zázrakem uvolní tlumiče,tak hodně debat ohledně vhodnosti pistolové karabiny do podmínek přežití ztratí smysl,protože hluk v místnosti apod. už bude vždy jakžtakž snesitelný a proč střílet nábojem o polovičním výkonu a x násobně mizernějším balistickém potenciálu,když mi krátká flinta pokryje naprosto všechny situace........mimo snad jen vysoké spotřeby střeliva při tréningu na střelnici
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Bill Masen »

Protože sonický třesk ten tlumič neutlumí a subsonik v 7.62 stojí 18 korun?
Uživatelský avatar
Zarozak
Příspěvky: 758
Registrován: 07.05.2017 12:29
Bydliště: Za Rohem

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Zarozak »

Ne,protože i tím supersonickým číňanem by šlo střelit v obýváku a nezbláznit se z toho
Uživatelský avatar
jerry.mysak
Příspěvky: 1412
Registrován: 23.03.2016 12:34

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od jerry.mysak »

jen poslední příspěvek k tomu jestli UZI nebo modernu.

nyní na střelnici = moderna
PA + pár let = moderna
PA + desítka let = starej verk
PA + desítky let = luk s šípem a oštěp

přičemž počítám, že PA bude krach civilizace, kdy budou lidi mít jen to co najdou. A elektrika bude maximálně při bouřce.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Uživatelský avatar
Ray
Příspěvky: 714
Registrován: 04.02.2018 7:46

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Ray »

2 hrd
Nevím, jakou budou mít u UZI ty kolimátory na té vibrační desce životnost v případě častějšího používání. Nějaké brutální každodenní ofenzívy se v PA asi nepovedou, ale rozhodně to nepovažuji za nějaké spolehlivé řešení. Vždycky to ale můžeš sebrat a hodit do řitě a jet na mechaniky no.

Jako celkové tuning UZI z mého pohledu - na už tak dost těžký kvér musíš dát nezbytnou přední weaver montáž fab = 4,5k, lišta 1+k, páka ? k, tzn. dalších cca 6-7k (cena samotného kvéru), aby to bylo funkčně-sporadicky na úrovni moderní produkce. Má to smysl? Na to ať si každý odpoví sám.

Můj názor? Jak tu viktor napsal k pumpičce, tak na UZI se to hodí taky. Koupit pár pro rodinu, k tomu tunu žrádla, nic na ně nedávat a jen trénovat střelbu a manipulaci. V tomhle UZI opravdu těžko něco překoná.

Hlavní je se neposrat a neztuhnout, jakmile to poprvé odněkud hvízdne kolem palice, od toho se totiž bude všechno odvíjet, kvér je až na druhém místě ;) :chuckle
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od hrd »

Pár lidí si na UZI lištu dalo (tuším, že je montovaná až za tu natahovací desku) a s kolimátorem to najednou jde (i nestřelcům) mnohem lépe. Podpažbí od FABu je možná luxus, ale nejspíš by šla lišta na baterku a ručka normálně přidělat i na originální podpažbí. Spíš je ale otázka, kolik bude stát kvalitní kolimátor (10-15?), dávat tam mrdku za 2000 opravdu smysl nemá. Jestli se to vyplatí? To si musí každý posoudit sám (mít já jedinou "dlouhou" zbraň UZI, tak to udělám, ale nemám UZI vůbec a mám jiné, pro tuning vhodnější, zbraně). Se zbytkem samozřejmě souhlas.
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Bill Masen »

Zarozak píše: 20.08.2020 11:39 Ne,protože i tím supersonickým číňanem by šlo střelit v obýváku a nezbláznit se z toho
To nechápu, jak si to myslel.
Uzivatelské Jméno
Příspěvky: 292
Registrován: 01.07.2018 14:26
Pohlaví: muž

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Uzivatelské Jméno »

To bivoj
Bojová hodnota druhoválečnýho verku a moderní karabiny není zas tak rozdílná. A správně - žádný střelný zbraně tím neodfiltruješ. Vždycky bude víc záležet na ostražitosti (ta se nemá ráda s velkym egem) a situačním povědomí ( a to se nemá rádo s podceňováním nebo přecenováním). Pro rozpad je naprosto klíčový aby se výzbroj nerozpadla - narozdíl od specialních jednotek nebudeš mít za zadkem špičkovou logistiku, která ti umožní sestavovat jednorázovou výstroj na několikadení mise. Pár přískoků, pár zálehů a druhoválečnej kvér může bejt ve výhodě už jen tím že mu nic neodpadlo.
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od hrd »

A co vám z těch kvérů odpadává? Mě tedy jednou odpadla asi po 3 zásobnících rychle za sebou gumová krytka z railu, ale na funkci to nemělo moc vliv. Čeho bych se měl do budoucna obávat?
Přílohy
IMG_20200820_155258.jpg
IMG_20200820_155258.jpg (187.91 KiB) Zobrazeno 2826 x
Uzivatelské Jméno
Příspěvky: 292
Registrován: 01.07.2018 14:26
Pohlaví: muž

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Uzivatelské Jméno »

Tři ověřený útočný pušky v základu. S přihmouřenejma očima by se dalo mluvit o zlatejch sedmdesátejch. S evem, konverzema na glock, a plastovejma flip mechanikama na plastovejch railech by to bylo jednodušší. U akmka maximálně uškvaříš sklo nebo ti prasknou vývodky na magpulu (konkrétní kus už přežil několik rozpadů a přežije i EU) , U M 21 ohneš kryt puzdra závěru o 0,5mm, AR je čistá spotřebka tu tvuj vnuk funkční dědit nebude (110 letá uzi tou dobou bude pořád šlapat s původníma zásobníkama).
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od Matěj »

Ta UZI je úplné perpetuum mobile podle toho, co tady čtu. Divím se, že se to nepoužívá i jinak, např. na výrobu elektřiny...

hrd: Co máš za řemen na M21? Přijde mi z fotky strašně dlouhý.
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od hrd »

Původně http://tacticool.cz/produkt/popruh-pzr- ... -ral-7013/. Ale zadní část jsem nahradil řemenem z UZI (a je to tu! teď jsem se odkopal) a plastové spony kovovými (co mi kdysi praskla na "Special Forces, IDF military approved" řemenu plastová spona a puška se mi zapíchla 20 cm do země, tak už zásadně jen ocelové).
Uživatelský avatar
alpi76
Příspěvky: 464
Registrován: 29.05.2013 16:04
Pohlaví: muž
Bydliště: Chomutov

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od alpi76 »

To za tím kolimátorem na railu na M21 je nějaký dioptr?
Odpovědět