SOUMRAK ZÁPADU

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Paul píše: 25.06.2020 16:07 V případě, že socialisti (Valachová) za pomocí celé vlády prosadili např. inkluzi ve školství...
Pro dost lidí to je buď naprostá okrajovka, a nebo varianta, kdy politici dostali příležitost se historicky znemožnit. Od zavedení inkluze se vládnoucí garnitura nijak nezměnila, tak se nedá čekat, že ji hnedle zruší, protože by to stálo jak prachy, tak by to byl důkaz jejich vlastní neschopnosti.
To je jen důkaz lenosti lidí, ne rezignace na dění kolem. A stejně to je i s volbami.
V USA to pak je úplný extrém kdy Trump vejrá na to jak se mu země rozpadá pod rukama a nědělá vůbec nic.
Naopak to není od něj špatný krok, to nicnedělání. Třeba v tom Seattlu starostka měla silné řeči a posílala Trumpa "schovat se do bunkru", a teď jak se v té sluníčkové zóně rozjela kriminalita, tak už je připosraná. A Trump po úvodních řečech sám prohlásil, že je nechá jako odstrašující příklad. Před volbami stačí více akcentovat, že kriminalita a bordel byl a je především ve městech dlouhodobě ovládaných demokraty, tak pokud nechtějí mít takový bordel v celých USA, tak holt budou muset volit Trumpa.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 3046
Registrován: 30.04.2012 19:27
Bydliště: Slezsko

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od DeadMan »

Jj s Trumpem to je pravda :yes ;)
You cannot kill me as I am already dead!
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

Ulfhednar píše: 25.06.2020 17:45
Myslím, že haviři z Mittalu
Kde by se v Mittalu vzali haviři? :lol:
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Paul »

Maric píše: 25.06.2020 18:22Naopak to není od něj špatný krok, to nicnedělání.
Je dost naivní očekávat, že se nějaký podobný hnutí samo zdiskredituje, vzhledem k tomu, že se jedná o organizovanou činnost, která funguje už řadu let a do který teče stále více peněz. Počet podporovatelů, aktivistů a extrémistů přibývá, celé to prorůstá společností, začíná se měnit vnímání práva v úplně základní rovině typu bezpečnost, uplatňuje se cenzura, diskriminace, odporuje to zákonům a ústavě. Rozkládají se státotvorné složky a podpůrné organizace jako policie.

Státní aparát je k tomu, aby jednal ve jménu práva a ne aby nechal někoho jednat protiprávně a tady nejde o rabování, ale že někdo někoho vyhodí z práce, protože říkal odlišný názor. Je zajímavé, že USA běžně porušuje např. mezinárodní právo, aby zničili nějakýho údajně zlýho diktátora a nebo zemi, která se jim nelíbí, ale když mají jednat v právu na domácí půdě tak je najednou ticho po pěšině.
Zapadlo
Příspěvky: 998
Registrován: 24.08.2014 19:59
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Zapadlo »

ohýbání práva doslova na ruby, popř.jeho reálná nevymahatelnost je jenom jeden z mnoha symptomů konce nějakého "pořádku" (řádu, systému, kulturního okruhu, jak kdo chce). Navíc konkrétně americká mutace common law už dávno strašným způsobem zdenenerovala do až absurdních nekonečných a šíleně drahých procesů, často se směšným a nic neřešícím koncem. Na ukrajině se říká, že kdo má šavli, má i právo. V americe šavli nahradili dolarama a vlivem médií. Ten systém sám sebe prezentuje jako to nejlepší na planetě a my postarší si občas vzpomeneme na jiný, co měl taky nakročeno k dokonalosti :)
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Rafael »

Nechci nikoho obhajovat, jen mě to tak napadlo:
Kdysi jsem považoval M. Stropnického, (předsedu strany zelených tehdy apod.)
za velmi nebezpečného šílence!
*
A teď poslední dobou jsem četl několik rozhovorů s ním.
A nabyl jsem z nich dojmu, že mu ten pobyt na "čerstvém vzduchu" i když na nějakém zámečku..., udělal dobře a že poznal něco o čem v té staré sociální bublině neměl ani tušení!

Že veškeré hodnoty vznikají konkrétní práci a ne nějakým tlácháním absolutně od běžného života odtržených tzv. "akademiků".
*
V té souvislosti si nemůžu nevzpomenout na mého oblíbeného M. Švandrlíka.
Třeba Jasánek. Co s takovými lidmi? K čemu můžou být užiteční?
*
Anebo ještě paralera, možná OT, určitě nevhodná, ale nedá mi to.
Jak se v padesátých létech vyháněli "nepřátelé" do polí a továren. Neudělali tam více škody než užitku?
Když původní majitelé, dělníci, sedláci kteří to už uměli, by to vedli a hospodařili tam daleko lépe.
*
No, já jen, že když slyším slova jako profesor, akademik, lidskoprávní aktivista, sociální studie, gender, neziskové asociace, Univerzita Karlova, Plzeňské práva + nejrůznější "tituly" tam získané apod., atd., ve mě vzbuzují jen nepřekonatelný odpor a jsem rád, že se nikdo z takových tláchalů a šílenců se v mé blízkosti nevyskytuje.

Kdysi VUML a teď?
Trochu opovážlivě si troufám tvrdit, že některé dnešní "vysoké školy" produkují daleko nebezpečnější šílence. Ti tomu na rozdíl od těch dřívějších asi doopravdy věří.

Anebo musí protože granty, dotace, hypotéky absolutní nepoužitelnost jinde...
Takže si vlastně takové parazity hýčkáme a platíme si je!

Proč?
*
Ti VUMLáci kdysi nevím, jestli byli dražší a větší požírači daní a škůdci normálních lidí, nevím.
To si musí každý pamětník přebrat sám.....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Myslím, že to co Trump primárně chce, je vyhrát volby, to znamená vymáchat v tom Demokratům co nejvíc hubu. Mají teď hodně másla na hlavě, a jsem zvědavý jak se to pokusí přetavit ve vlastní prospěch. Zatím jim z toho moc trumfů nekouká. No a pokud ty volby zase vyhraje, tak může začít intenzivně "zametat" ten bordel co jim tam od začátku roku vznikl. To už si servítky brát nemusí (tak jako Zeman u nás), protože 3x zvolený být nemůže.
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

Rafael píše: 25.06.2020 22:43
Kdysi jsem považoval M. Stropnického, (předsedu strany zelených tehdy apod.)
za velmi nebezpečného šílence!
*
A teď poslední dobou jsem četl několik rozhovorů s ním.
A nabyl jsem z nich dojmu, že mu ten pobyt na "čerstvém vzduchu" i když na nějakém zámečku..., udělal dobře a že poznal něco o čem v té staré sociální bublině neměl ani tušení!
Tahle možná ani nepotřebovala čerstvý vzduch:

Nejzelenější matka v Británii změnila názor. Teď lobbuje za jádro.
Mluvčí britské odnože ekologické iniciativy Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí) Zion Lightsová se rozhodla hnutí opustit a začít pracovat pro jadernou lobby, konkrétně pro organizaci Environmental Progress. Ve čtvrtek o tom informoval deník The Daily Mail.
Zion Lightsová v Británii nevstoupila do veřejného povědomí jen jako mluvčí hnutí Extinction Rebellion. Vydala rovněž publikaci o zeleném rodičovství a je jí přezdíváno nejzelenější matka Británie.
„Fakta se vlastně nezměnila, já jsem ale změnila názor, když jsem jim porozuměla,“ vysvětlila podle britského listu šestatřicetiletá matka dvou dětí.
„Mám dlouhou zkušenost s prací na kampaních o ekologických tématech. Naposledy s prací mluvčí pro Extinction Rebellion UK. Nyní jsem se rozhodla z organizace odejít, abych přijala práci na kampani za jadernou energetiku,” komentovala změnu dresu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... _campaign=

V obou případech to byli, nebo se tak alespoň tvářili, zavilí fanatici. A potom cvak a je všechno obráceně. Je hezké, že přestali s tím co páchali, ale důvěryhodní lidé to pro mě prostě nejsou a měli by být spíš tišší a spíš někde v ústraní.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Germanik1 »

Pořád vidím podobu se situací po VŘSR a 1. VV. Bordel, extrémní názorové proudy, oslabené funkce států. Bojůvky, demonstrace,.... Až zoufalí voliči napříč Evropou začali volit JAKÉKOLIV funkční řešení, které zavede pořádek. A byla Itálie, Španělsko, Německo, ve Francii, Polsku, chyběl jen krůček. To, co by bylo jinak nepřijatelné, pod tlakem toho bordelu vystrcily hlavu hnědé košile. Tehdy zvolené jako nejmenší zlo. Nikdo z pamětníků nežije, takže se to bohužel vysoce pravděpodobně bude opakovat. Jsme nepoucitelni
Udělám co musím
BiSon
Příspěvky: 434
Registrován: 20.12.2011 10:00
Bydliště: Olomouc

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od BiSon »

Rafael píše: 25.06.2020 22:43 Trochu opovážlivě si troufám tvrdit, že některé dnešní "vysoké školy" produkují daleko nebezpečnější šílence. Ti tomu na rozdíl od těch dřívějších asi doopravdy věří.

Bohuzel mas pravdu. Osobni zkusenost.
Blby je to na kvadrat - jednak tomu skutecne veri a druhak, na rozdil od absolventu technik miricich do neco produkujicich firem, tito (casto) miri treba do statni spravy nebo na podobne pozice. Ostatne nedavno tady nekdo daval odkaz jak mizi nezavisla novinarina - to je naprosto stejny scenar.
honzasl
Příspěvky: 323
Registrován: 10.03.2016 10:13

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od honzasl »

honzasl - naopak, o kvalitně vyučené dělníky je zájem a neriskují nic.

Já bych se doporučil jít podívat, jak vypadají dnešní učnáky. Tam bys prostě dítě dobrovolně poslat nechtěl.
Každopádně, já dávám pro výstrahu kvalitně vyučené mlékařky, textilačky, horníky a další jednoůčelová řemesla. Luskunutím prstu jsou bez práce a pokud sami od sebe nejsou šikovní, jsou úplně mimo. Tím spíš že učeň chodí do školy jen tři roky a z toho polovinu maká na praxi. Kolik se to naučí z všeobecných znalostí?

Dobře placený profesor genderových věd, který se v běžném životě dá použít
Se sebere a jde makat jinam, protože umí nějaký cizí jazyk.

Kvalitní dělník má hodně možností, ale má je tehdy, když bude schopen se sebrat a jít na zkušenou do zahraničí - musí umět jazyk. A pokud bude dělat ve fabrice a nechce být jen cvičená opice, musí se umět učit, umět jazyky a bejt den ze dne změnit profesi (tj. žádné já jsem horník, kdo je víc)

Mladej člověk po škole nemá makat v český fabrice, má courat po světe a sbírat zkušenosti (viz. Baťa).

A co potřebujeme, abychom měli jazykově vzdělané lidi? Učitele. Co je to učitel? Humanitně vzdělaný člověk. Atd.

Příměr s horníky nechápu. Pochopitelně, že horníci byli proti ukončení těžby. Byla to jejich tvrdá, ale dobře placená práce.

Navazuji na situaci před pár lety, kdy se diskutovalo o rozšíření limitů (Horní Jiřetín). Proč se těží uhlí? Aby měl majitel dolu zisk - nikoli proto, aby dělníci měli práci! V rádiu rozhovor a kdo tam sedí jako zastánce prolomení limitů? Uhlobaron? Kdepak, šéf odborů. Tohle prostě je špatně.
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ulfhednar »

Profesor genderu možná umí jazyky (a nebo taky ne, pohodlně mu stačí FCE), ale jinak umí hovno. kdo by o něj stál? K čemu by sis ho najal? K práci bude mít velmi vlažný vztah, prostě nebude umět nic, co by jakékoliv firma mohla potřebovat, pokud jí to nenutí stát. Prostě jsou to absolventi moderních VUMLů.

Moc nevím, jak souvisí kvalifikovaný dělník s učňákem. Na baráku mi dělalo X řemeslníků, řada z nich velmi šikovných, ale skoro nikdo to neměl z učňáku. Tyhle lidi se nemusí bát kohokoliv zadku, protože se v pohodě uživí. nejsou závislí na grantech, přízni vládnoucího věrchušky apod. Nepotřebují jazyk. Najdou tu práce víc, než s. profesor na gender, co možná napíše článek o genderové identifikaci mosambických včel ve vztahu k homosexuálním preferencím barcelonských cyklistů a nějaký student mu to přeloží.
Jazyk na úrovni práce ve fabice, na stavbě... se naučí skoro každý. Sice i skladník ve šroubárně si může číst Ovidia v originále, ale abys utahoval momenťákem kola v Zuffenhausenu, nebo svařoval roxory někde v Bavorsku, nemusíš umět hledat chyby v Goethových textech.

Proč by horníci nehájili těžbu uhlí? Je to stejné, jako když stavaři hájí stavbu baráků či mostů, elektrotechnici produkci eletroniky, učitelé jazyků učení jazyků apod. Samozřejmě uhlí se těží i proto, aby mělo Německo z čeho svítit, aby se dala dělat ocel a tisíc dalších věcí. A ano, jeden z důvodů je zisk majitele. to je normální a zcela správné. Období, kdy se věci dělali nikoliv pro zisk (prý) jsme tu měli 40 let a stálo za hovno. I když se to vrací.

Za mě prostě ten, co umí pouze kecat a spát píčoviny, co chce stát, je zranitelný.
Óðinn á yðr alla
colek
VIP
Příspěvky: 686
Registrován: 18.02.2011 18:36
Pohlaví: muž
Bydliště: Vysočina

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od colek »

To honzasl, když vidím, co se děje ve světě, tak bych se bál poslat děti pro zkušenosti, aby mi je nějaká levicová lůza neskurvila. :oops:
honzasl
Příspěvky: 323
Registrován: 10.03.2016 10:13

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od honzasl »

Nepotřebují jazyk.

A jsou tedy odkázání na informační trojůhelník ČT-Parlamentní listy-Idnes. Tedy co jim kdo předchroustá.

Zranitelný je kdokoli, kdo se není schopen přizpůsobit novým podmínkám. A jak se na ty nové podmínky připravit, musí každý zvážit sám :)
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od PeFi »

Ulfhednar píše: 26.06.2020 9:09 Moc nevím, jak souvisí kvalifikovaný dělník s učňákem. Na baráku mi dělalo X řemeslníků, řada z nich velmi šikovných, ale skoro nikdo to neměl z učňáku.
Jen na okraj - technologie i ve stavebnictví kráčí mílovými kroky a to je docela problém, protože šikovnost řemeslníka je pouze první polovina úspěchu, druhá polovina úpěchu je být schopný zvolit a pak taky dodržet správný technologický postup a k tomu je vhodné znát i trochu teorie v pozadí, aby řemeslník nebyl jen taková lepší cvičená opice s drahým nářadím, která ve výsledku zatlouká šrouby kladivem, protože umí jen s hřebíky.

Dnes je to ve výsledku tak, že se doporučuje mít pomalu na každou blbost zpracovaný projekt, protože najít řemeslníka, který v případě i relativně jednoduchých problémů řešení na místě vymyslí a následně udělá je docela oříšek, protože oni mnozí nejsou schopni dodržet technologický postup ani když mají zpracovaný projekt a na nich je jen to nepodělat, čehož jsou schopni jen když jim někdo stojí za zadkem.

Bohužel projektanti si svůj job chrání tím, že na každou blbost je potřeba mít nějaké razítko, přitom když člověk nakoukne pod povrch, tak na jednoduché věci si člověk fakt stačí s fyzikou pro základní nebo přinejhorším střední školy a klíčové tak je akorát poznat na co stačím a na co už potřebuji projektanta. Bohužel, když člověk vidí pod povrch, tak pak člověk vidí jak jsou mnohdy projekty z odborného hlediska mizerné - blbě navržené tlakové poměry, blbě navržené rychlosti proudění, zbytečné souběhy vedení s hromosvodem, tepelné mosty ... Hlavně že je na všem nějaké razítko.

Mimochodem, potkal jsem jednoho humanitního postgraduálního studenta (a žádný génius to nebyl), který si vydělával tím, že sekal na běžícím páse elektroprojekty pro rodinné domky - jeho příbuzný byl skutečný projektant a jeho razítko na těch projektech končilo. Důvodem je to, že reálně to zvládne vymyslet a udělat i dostatečně poučený kutil, který ve škole nepropadal z fyziky. Británie to řešívala volně dostupnými příručkami, u nás to řešíme "razítky". Ve výsledku pak logicky není důležité, zda to řemeslník opravdu umí, ale jestli umí sehnat razítko.

----
Zajímavé pro mě bylo zahlédnout jak vypadá pouliční stavební aktivita v Japonsku a taky ve Skotsku, v porovnání s tím jak vypadá u nás. Zásadní rozdíl byl v organizaci práce a taky v tom, že po stavbě permanentně rotoval "inženýr" který tam byl očividně proto, aby byl schopen řemeslníkům poradit jak vyřešit detail, pokud si nevěděli rady.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

„Na bílých životech nezáleží. Jako na bílých. Opusťte bělošství,“ výrok akademičky Priyamvady Gopalové

„Univerzita hájí právo svých akademiků vyjadřovat v souladu s právem své názory, které mohou jiní lidé pokládat za kontroverzní,“ cituje britský list Daily Mail z prohlášení univerzity v Cambridgi.

tak by mě zajímalo, kdyby nějaký akademik univerzity v Cambridgi prohlásil, že na černých životech nezáleží. zda by jej také univerzita takto hájila. Výmluvnější fakt o rasovému útlaku bílých těžko dohledat.

Mimochodem, univerzitu v Cambridgi zřejmě podle Priyamvady Gopalové založili negři z afriky a šp*ny z Indie, jinak si nedokáži vysvětlit, kdo může takhle srát na ruku toho, kdo ji živí... Ale asi se to anglánům líbí :puke
Přílohy
Screenshot_17.jpg
Screenshot_17.jpg (30.41 KiB) Zobrazeno 3717 x
surikata
Příspěvky: 394
Registrován: 08.10.2012 22:56

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od surikata »

Proto všichni členové Rozpadu a jejich děti a podobně smýšlející od nového školního roku povinně nastoupí na gendrová studia. Když nemůžeš nepřítele porazit tak se s nim spoj. A rozložíme ho zevnitř dokud máme šanci!
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Rafael »

667cs_67.jpg
667cs_67.jpg (39.54 KiB) Zobrazeno 3500 x
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Ježura
VIP
Příspěvky: 1154
Registrován: 19.04.2011 22:19
Bydliště: Štatl

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ježura »

surikata píše: 26.06.2020 21:39 Proto všichni členové Rozpadu a jejich děti a podobně smýšlející od nového školního roku povinně nastoupí na gendrová studia. Když nemůžeš nepřítele porazit tak se s nim spoj. A rozložíme ho zevnitř dokud máme šanci!
No kamarád takle kdysi dávno začal studovat rómistiku... samozřejmě v rámci programu: Poznej svého nepřítele
Spes non confunditur - naději nelze zničit
In vino veritas...in pivo taky..
sigurd
Příspěvky: 393
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od sigurd »

Nechcem byť sprostý,ale keď budem opúšťať belošstvo,tak to farebné rozlíšenie bude v puškohľade výhodou...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Odpovědět