Trvanlivé konzervy
Re: Trvanlivé konzervy
Rio Mare v tubě se mi moc neosvědčilo. Je ho uvnitř málo a poměr obsah/obal je tristní (taháš/skladuješ spoustu obalu).
Konzervy preferuju v oleji. Jednak mi přijdou kaloricky výživnější, teoreticky by mohly mít delší trvanlivost, olej má další využití (polívka, smažení, na chleba atd.) a je tu možnost ohřát obsah izraelskym způsobem.
Konzervy preferuju v oleji. Jednak mi přijdou kaloricky výživnější, teoreticky by mohly mít delší trvanlivost, olej má další využití (polívka, smažení, na chleba atd.) a je tu možnost ohřát obsah izraelskym způsobem.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Re: Trvanlivé konzervy
Olej ma este viac vyuziti. Da sa nim svietit (z plechovky si urobis knotovu lampu), nudzovo sa nim da nieco namazat (od ochrany pred zimou, vetrom, slnkom az po lozisko ).
Prežiť !!!
Re: Trvanlivé konzervy
Baca: no ja si budem stavať vežičky, mi už ozaj nič iné nechýba : )) .. Ešte by som ich mal do pivnice štýlovo doviezť vláčikom a skladať žeriavom
Zatiaľ to (ne)riešim tak, že sú nahádzané na polici vo fólii. Ale ten zmenšený falc naspodu by som uvítal.
Ad ribičky: já kupuju hlavně v oleji. Občas krámový (rajčatový), ale to jen tak dvoje do roka. Volejový sním celý i s olejem, si do něj namáčím chlebík. Ale já jím i lák ze zavináčů, takže je možný že divnej sem já
Nechat ten olej na smažení nevím, asi to bude celý razit rybama. V nouzi samozřejmě ano, jedlý to bude.
Trvanlivost jedněch vs. druhejch neřeším, ribičky mám rád a jím je pravidelně (nejmíň jednou za 14 dní), takže se nestihnou zkazit ani omylem.
Zatiaľ to (ne)riešim tak, že sú nahádzané na polici vo fólii. Ale ten zmenšený falc naspodu by som uvítal.
Ad ribičky: já kupuju hlavně v oleji. Občas krámový (rajčatový), ale to jen tak dvoje do roka. Volejový sním celý i s olejem, si do něj namáčím chlebík. Ale já jím i lák ze zavináčů, takže je možný že divnej sem já
Nechat ten olej na smažení nevím, asi to bude celý razit rybama. V nouzi samozřejmě ano, jedlý to bude.
Trvanlivost jedněch vs. druhejch neřeším, ribičky mám rád a jím je pravidelně (nejmíň jednou za 14 dní), takže se nestihnou zkazit ani omylem.
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Re: Trvanlivé konzervy
Tak 70% ryb mám v oleji, ostatní tak napůl - ve vlastní šťávě a v tomatě. Mám ryby velice rád a mohu je na všechny způsoby. Skladuj hlavně takové co máš rád a budeš je postupně konzumovat a tím je zároveň budeš obměňovat. Neřeš olej, ale chuť a nemůže se Ti tak nic zkazit. Pokud máš rodinu, tak se domluv i s nimi a neskladuj co ostatní nejí.
Re: Trvanlivé konzervy
prosím pro neznalé, to jest jak?kregan píše:... a je tu možnost ohřát obsah izraelskym způsobem.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Trvanlivé konzervy Maling shangaj
Omlouvam se je to mozna trochu mimo ale hledam odpoved vsude mame doma sunku od Maling Sangaj a nejsme schopni identifikovat rok spotreby je to sunka na export do britanie jeste otvirani na klicek. Tak kdyby nekdo tusil kdy se tyto konzervy vyrabeli budu tad za info dik.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8792
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trvanlivé konzervy Maling shangaj
Nemůžeš najít datum spotřeby?Ondra85 píše:Omlouvam se je to mozna trochu mimo ale hledam odpoved vsude mame doma sunku od Maling Sangaj a nejsme schopni identifikovat rok spotreby je to sunka na export do britanie jeste otvirani na klicek. Tak kdyby nekdo tusil kdy se tyto konzervy vyrabeli budu tad za info dik.
Sežer to nebo vyhoď!
Vánoční dotaz za dva bludišťáky...
Re: Trvanlivé konzervy
náhodou na něco Pepík narazil ,
jak se zachovat při požití skaženého jídla ? Co dělat když jsem přiotráven a jak poznám otravu u druhých ?
Vincit omnia veritas .
Re: Trvanlivé konzervy
Té jednoduchý.
Pokud po konzumaci dostaneš příšernou srr..zažívací potíže, konzerva je zkažená
---
U konzervy neznámýho data bych asi raději neriskoval.
V nouzi, pokud nejeví známky zkažení (nafouknutí, proreznutí, po otevření barva a vůně), bych obsah povařil, to by mělo eliminovat případnej botulotoxín.
Ale fakt v nouzi a na vlastní riziko, já ti nic neporadil : )
Pokud po konzumaci dostaneš příšernou srr..zažívací potíže, konzerva je zkažená
---
U konzervy neznámýho data bych asi raději neriskoval.
V nouzi, pokud nejeví známky zkažení (nafouknutí, proreznutí, po otevření barva a vůně), bych obsah povařil, to by mělo eliminovat případnej botulotoxín.
Ale fakt v nouzi a na vlastní riziko, já ti nic neporadil : )
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Re: Trvanlivé konzervy
Naučil mě to jeden rozpadlík. Do konzervy čehokoli v oleji (ideálně s tuňákem) se nacpe papírovej kapesník tak, aby se celej nacucal olejem. Na několika místech se roh nebo okraj kapesníku zvedne nahoru a zapálí. Konzerva tuňáka hoří knotovym efektem cca 30 min. Když olej vyhoří, oheň zhasne, kapesník s tenkou zuhelnatělou vrstvou se odstraní a zbyde ohřátej tuňák. V zimě si jde nad plamenem ohřívat ruce. Už sem ale zažil i olej co nehořel. Takže kvalita olejů se zřejmě dost liší.bacil píše:prosím pro neznalé, to jest jak?kregan píše:... a je tu možnost ohřát obsah izraelskym způsobem.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Re: Trvanlivé konzervy
Povedla se mi otrava klobásou. S*ačka, zvracení, horečka, točení hlavy, mžitky před očima... Já si zavolal rychlou. V PA netušim.Desouza píše:
náhodou na něco Pepík narazil ,
jak se zachovat při požití skaženého jídla ? Co dělat když jsem přiotráven a jak poznám otravu u druhých ?
Čím víc víš, tím míň neseš.
Re: Trvanlivé konzervy
2x otrava, jednou rychlá, v PA bych byl mrtvej. Jednou jsem to včas podchytil a rozchodil, ale v PA podmínkách nevím, asi bych to přežil, ale bylo by to podstatně horší. Proto tohle opravdu nepodceňovat. Taky jsem si vždycky myslel, že otrava je, že se člověk parkrát posere a dobrý, je to ovšem peklo.
EDIT: U "vlků samotářů" je otrava 2x fatálnější, když je člověk ve fázi, že se nemůže ani pohnout, tak sám toho opravdu moc nezmůže.
EDIT: U "vlků samotářů" je otrava 2x fatálnější, když je člověk ve fázi, že se nemůže ani pohnout, tak sám toho opravdu moc nezmůže.
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Re: Trvanlivé konzervy
Ja mela jednou otravu z bagety. Chutnala uplne normalne, ale po 2-3 hodinach horecka, hnacka, zvraceni, mdlo, pot... sedela jsem na WC a s kyblem v rukou proklinala prodejce. Jakmile se mi druhy den trochu ulevilo, napsala jsem podnet na CZPI
Obecne otrava jidlem typu zkazeny zaludek je hooodne neprijemna, ale da se. Jakmile ovsem nastoupi rozostrene nebo dvojite videni, tachykardie nebo bradykardie, mravenceni az necitlivost prstu ci koncetin, bolest hlavy, supem do spitalu! V PA volat farare.....
Obecne otrava jidlem typu zkazeny zaludek je hooodne neprijemna, ale da se. Jakmile ovsem nastoupi rozostrene nebo dvojite videni, tachykardie nebo bradykardie, mravenceni az necitlivost prstu ci koncetin, bolest hlavy, supem do spitalu! V PA volat farare.....
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Re: Trvanlivé konzervy
Díky tomuto tématu jsem si vzpomněl, jak před mnoha lety díky jedné blbé hospodské sázce jeden kamarád snědl odkudsi vyhrabanou (ovšem nepoškozenou de fakto jako novou) americkou kozervu z války (nepamatuju si přesně o co šlo, bylo to vejce s něčím) a nic mu naštěstí z toho nebylo, dokonce tvrdil, že to bylo i chutné.
-
- Příspěvky: 36
- Registrován: 26.03.2015 16:54
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Kroměříž
Re: Trvanlivé konzervy
Nikde jsem tu neviděl, možná jsem přehlédl zmínku o polském Arpolu, dodavateli konzerv do polské armády.
90% produkce jsem prohnal zažívacím traktem a můžu doporučit. Beru několik kategorií.
Masové konzervy 300-400g, vepřová, extra hovězí, koleno a kielbasu, což je něco jako lunč
Z hotových jídel 800g beru hrách s masem, fazole s masem, zelí s masem, popřípadě v kombinaci s klobásou
malé konzervy 100g lunč, paštika, drůbeží šunka
a na závěr trvanlivé kmínové suchary, chléb 24 měsíců a chleba v konzervě
jídlo ve vaničkách moc neberu, i když mají vynikající maso s rýží
krom toho mají dalších hodně věcí jako bezpamenné ohřívače, ohřívače rukou a nohou a jiné
http://sklep.arpol.net.pl/pl/
90% produkce jsem prohnal zažívacím traktem a můžu doporučit. Beru několik kategorií.
Masové konzervy 300-400g, vepřová, extra hovězí, koleno a kielbasu, což je něco jako lunč
Z hotových jídel 800g beru hrách s masem, fazole s masem, zelí s masem, popřípadě v kombinaci s klobásou
malé konzervy 100g lunč, paštika, drůbeží šunka
a na závěr trvanlivé kmínové suchary, chléb 24 měsíců a chleba v konzervě
jídlo ve vaničkách moc neberu, i když mají vynikající maso s rýží
krom toho mají dalších hodně věcí jako bezpamenné ohřívače, ohřívače rukou a nohou a jiné
http://sklep.arpol.net.pl/pl/
Re: Trvanlivé konzervy
Aktualne v Lidl Tunak kousky masa 900g (maso 600g) okolo 160CZK, cestou od kasy jsem zapomel cenu a ucet si nevzal Kazdopadne jsem jich par vzal, trvanlivost do 2021.
Re: Trvanlivé konzervy
V Bille zas tuňák Franz Josef v oleji 170g (chilli i klasik) za 29,90.
Trvanlivost 31/12/2020
Trvanlivost 31/12/2020
Čím víc víš, tím míň neseš.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Trvanlivé konzervy
Jojo, Franze Josefa kupuju a chutná mi. I když v dTestu je na třináctým místě ze sedmnácti.
-
- Příspěvky: 921
- Registrován: 11.02.2014 10:56
Re: Trvanlivé konzervy
V Bille mají i luncheon meat od MaLingu slevněný z 37 na 17. Ale je potřeba jejich karta a trvanlivost jenom do 2016.