Vaříme z přídělu- Jiří Šimek
Napsal: 16.06.2022 12:14
Vaříme z přídělu- Jiří Šimek
Za dob Protektorátu Čechy a Morava toho moc nebylo. Jídlo se rozdávalo na příděl, a i tak byla nabídka surovin dosti omezená. Maso dostávali především vojáci a máslo, vejce a další „luxusní“ potraviny se dostaly jen k prominentům. Běžný občan si musel vystačit s málem, proto Hospodářská pomoc v roce 1942 vydala knížku Vaříme z přídělu, která nabízela chytrá řešení pro kreativní hospodyňky. Tento návod, jak vařit se silně omezenými možnostmi, chodil zdarma do schránek českých žen a dívek a radil jim nejen s každodenním vařením, ale také s pečením.
Ke stažení na známém úložišti ve formátu pdf
Za dob Protektorátu Čechy a Morava toho moc nebylo. Jídlo se rozdávalo na příděl, a i tak byla nabídka surovin dosti omezená. Maso dostávali především vojáci a máslo, vejce a další „luxusní“ potraviny se dostaly jen k prominentům. Běžný občan si musel vystačit s málem, proto Hospodářská pomoc v roce 1942 vydala knížku Vaříme z přídělu, která nabízela chytrá řešení pro kreativní hospodyňky. Tento návod, jak vařit se silně omezenými možnostmi, chodil zdarma do schránek českých žen a dívek a radil jim nejen s každodenním vařením, ale také s pečením.
Ke stažení na známém úložišti ve formátu pdf