Chleba a suchary
Chleba a suchary
Mátě nějaký oblíbený trvanlivý chleba nebo suchar?
Zatím jsem koupil pár balíčku vojenského sucharu a chleba má několik kilo tento K-Classic Černý chléb výdrží rok.
Zatím jsem koupil pár balíčku vojenského sucharu a chleba má několik kilo tento K-Classic Černý chléb výdrží rok.
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
Re: Chleba a suchary
Hm zajímavá myšlenka Chleba v láhvi,
Jednou z novinek je „chléb v láhvi“, tedy směs mouky s nejrůznějšími semínky, oříšky a dalšími přísadami, která se prodává nasypaná do láhve. Nic nemusíte měřit, vážit, ani počítat, stačí jen zalít směs vodou, nechat vykynout a upéct.
Stejným způsobem zde mají připravené knedlíky či malé sladké kuličky.
Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/adventni-trhy ... -sveta_hig
http://cestovani.idnes.cz/adventni-trhy ... sveta.aspx?
c=A161212_142933_kolem-sveta_hig
ale moc o tom nevím co vy na to ?
http://www.gruenesherz.com/kuerbiskernbrot.html
http://selekkt.com/grunes-herz-flaschenbrot-680g.html
http://mybread.at/
Jednou z novinek je „chléb v láhvi“, tedy směs mouky s nejrůznějšími semínky, oříšky a dalšími přísadami, která se prodává nasypaná do láhve. Nic nemusíte měřit, vážit, ani počítat, stačí jen zalít směs vodou, nechat vykynout a upéct.
Stejným způsobem zde mají připravené knedlíky či malé sladké kuličky.
Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/adventni-trhy ... -sveta_hig
http://cestovani.idnes.cz/adventni-trhy ... sveta.aspx?
c=A161212_142933_kolem-sveta_hig
ale moc o tom nevím co vy na to ?
http://www.gruenesherz.com/kuerbiskernbrot.html
http://selekkt.com/grunes-herz-flaschenbrot-680g.html
http://mybread.at/
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
Re: Chleba a suchary
A jaký je rozdíl proti směsi v krabici pro domácí pekárny? Podle mě výhodnější marže, protože chleba v láhvi je cool
Pověz víc o tom chlebu z ikea?
Pověz víc o tom chlebu z ikea?
Re: Chleba a suchary
Ve směsi v krabici máš jen droždí a mouku. Zbytek si musíš přidat sám. V dražších variantách je i trocha semen, ale lepší je, dochutit si podle sebe. Plus pro láhev je, že vidíš, co je uvnitř a vypadá to dobře. Ale tyhle směsi by měly být v temnu, aby nežlukly.
Žitný Ikea suchar zde: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30148514/
Žitný Ikea suchar zde: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30148514/
Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
Re: Chleba a suchary
Co se tyka chleba v lahvi, zustavam verny teto znacce:
https://goo.gl/2h3qpI
https://goo.gl/2h3qpI
Re: Chleba a suchary
Dnes načatý chléb. Beze změny konzistence, barvy, vůně i chutě. Skladováno v polosklepě v rozpětí teplot o 5st. užším, než je během roku venku.
-
- VIP
- Příspěvky: 579
- Registrován: 01.06.2013 18:23
Re: Chleba a suchary
Ahoj, prosím o radu: Hledám vhodnou náhražku chleba do jednodenní potravinové dávky. Má to být součást jednoho menšího jídla ("chleba" s paštikou, paštika 75g). Potřebuju objemově co nejmenší balení běžně dostupných sucharů, křehkých plátků atp. Ideálně třeba 5 plátků. Bohužel to co se prodává jednotlivě obsahuje plátků nejmíň deset. Mám pocit, že jsem kdysi zahlédl nějaké větší balení, které obsahovalo několik menších balíčků po jednotlivých porcích, ale zaboha si nevzpomenu na značku. Aktuálně používám křehké plátky z Penny (65g) ale přijde mi to moc objemné a půlka vždycky zbyde. Chtěl bych tak polovičku. Máte nějaké tipy?
„Naši experti tam provedli pár vrtů, a zjistili, že je tam ohrožena demokracie."
Re: Chleba a suchary
co koupit ten balíček 10ks a udělat si vakuovačkou dva po pěti?
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Chleba a suchary
Co něco z tohohle?
http://www.armyas.cz/trvanlive-jidlo-ji ... tny-chleb/
http://www.armyas.cz/trvanlive-jidlo-ji ... hary-su-1/
Osobně ale používám svačinové sáčky (ziplocky s jezdcem), do kterých si oddělím přestě tolik, kolik chci.
http://www.armyas.cz/trvanlive-jidlo-ji ... tny-chleb/
http://www.armyas.cz/trvanlive-jidlo-ji ... hary-su-1/
Osobně ale používám svačinové sáčky (ziplocky s jezdcem), do kterých si oddělím přestě tolik, kolik chci.
Re: Chleba a suchary
No my když jedeme na delší dobu někam kde nenakupujeme tak kupujeme tento chleba: https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1130644843 v každém obchodě mají obdobné varianty. Je vakuovaný a mám ověřeno že dva až tři měsíce v klidu vydrží. Nedíval jsem se na obal jakou má psanou trvanlivost. Ale v autě ho běžně mívám v létě měsíc a pohoda.
Ještě se taky používám německý knekenbrod (taky mají ve většině obchodů) nebo jak se to píše ale to už jsou spíš suchary. Ale taky vydrží dlouhou dobu jen je dobrý si ho nerozmačkat.
Ještě se taky používám německý knekenbrod (taky mají ve většině obchodů) nebo jak se to píše ale to už jsou spíš suchary. Ale taky vydrží dlouhou dobu jen je dobrý si ho nerozmačkat.
Re: Chleba a suchary
Zdravím všetkých,
ak by som chcel uvažovať nad dlhodobým skladovaním, pre prípad rozpadu civilizácie, tak musím vziať do úvahy že dôjde k premnoženiu hlodavcov a všetkej ďalšej hávede.
Takže ak sú flašky v ktorých sa to predáva zo skla a vrchnáky sú plechové, tak flašky.
Ešte by som asi rozmýšlal nad tým ako odsať vzduch, nech to skladujem vo vákuu, asi dlhšia životnosť...
ak by som chcel uvažovať nad dlhodobým skladovaním, pre prípad rozpadu civilizácie, tak musím vziať do úvahy že dôjde k premnoženiu hlodavcov a všetkej ďalšej hávede.
Takže ak sú flašky v ktorých sa to predáva zo skla a vrchnáky sú plechové, tak flašky.
Ešte by som asi rozmýšlal nad tým ako odsať vzduch, nech to skladujem vo vákuu, asi dlhšia životnosť...
-
- VIP
- Příspěvky: 579
- Registrován: 01.06.2013 18:23
Re: Chleba a suchary
Tak jsem nedávno vyzkoušel Suchary specjalne wojskowe SU 1 (balení 45g - 2 silnější suchary) a k jedné paštice mi to do potravinové dávky přijde akorát. I chuťově celkem dobré. Jen to teď nemůžu nikde na českých eshopech sehnat a platit 70 zlotých za mezinárodní zásilku z Polska se mi nechce. Nemáte někdo tip na distributora v ČR? Případně: Nemáte někdo v dohledné době cestu do Polska?
„Naši experti tam provedli pár vrtů, a zjistili, že je tam ohrožena demokracie."
Re: Chleba a suchary
Nějaké se mi ještě válí doma z dob, co jsem měl army eshop. Ale nejspíš budou už prošlý
Oficiální distributor český distributor poláků je arset.cz Zkus jim napsat. Ale ty suchary už tam nějak nevidím v nabídce samostatně i když v balíčkách jsou furt psaný.
Jinak mě to spíš přišlo jako obyčejný slaný svrdý sušenky, který s chlebem měli pramálo společnýho.
Osobně bych si paštiku spíš dal raději s něčím takovým https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1018290733
Oficiální distributor český distributor poláků je arset.cz Zkus jim napsat. Ale ty suchary už tam nějak nevidím v nabídce samostatně i když v balíčkách jsou furt psaný.
Jinak mě to spíš přišlo jako obyčejný slaný svrdý sušenky, který s chlebem měli pramálo společnýho.
Osobně bych si paštiku spíš dal raději s něčím takovým https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1018290733
-
- VIP
- Příspěvky: 579
- Registrován: 01.06.2013 18:23
Re: Chleba a suchary
Nad tuckama jsem taky přemýšlel, ježe jsou strašně křehký a neprakticky balený...
„Naši experti tam provedli pár vrtů, a zjistili, že je tam ohrožena demokracie."
Re: Chleba a suchary
Já si chleba peču sám v horkovzdušce. Trvanlivým moc nevěřím. Mám stupidojednoduchý recept a chleba je úplně jiný level, než jsou ty z krámu.
Re: Chleba a suchary
Nevim jak pirock, ale my delame tento a kupovany uz nekupujeme
3 hrnky zitne chlebove mouky
1 hrnek psenicna chlebova mouka
dve lzicky soli
kmin podle chuti
pul sacku susenych kvasnic
2 hrnky vody
Zamichat a nechat kynout 8-12 hodin. Obvykle nechavame kynout pres noc.
Peče se v troube na 250 stupnu.
Kdyz se nahriva trouba da se tam prazdny zaruvzdorny "pekac" s vikem nahrat na 30 minut.
Pak se do te horke nadoby vlozi testo, zakreje vikem a pece 30 minut. Pak se viko sunda a dopece na 210 stupnu jeste 15 minut. Po vyjmuti z trouby se z nadoby chleba hned vyklopi na mrizku aby vyvetral (vyklopit jde snadno).
3 hrnky zitne chlebove mouky
1 hrnek psenicna chlebova mouka
dve lzicky soli
kmin podle chuti
pul sacku susenych kvasnic
2 hrnky vody
Zamichat a nechat kynout 8-12 hodin. Obvykle nechavame kynout pres noc.
Peče se v troube na 250 stupnu.
Kdyz se nahriva trouba da se tam prazdny zaruvzdorny "pekac" s vikem nahrat na 30 minut.
Pak se do te horke nadoby vlozi testo, zakreje vikem a pece 30 minut. Pak se viko sunda a dopece na 210 stupnu jeste 15 minut. Po vyjmuti z trouby se z nadoby chleba hned vyklopi na mrizku aby vyvetral (vyklopit jde snadno).
Re: Chleba a suchary
Ještě doplním, že chleba je hutnější jako vždy z žitné mouky. Ale zase vydrží třeba 5 dní a pořád se dá kousat Kupovaný u nás je tak na dva dny a pak už se nedá jíst.
Re: Chleba a suchary
S domácím chlebem experimentovala žena, já na pečení nějak nejsem. Vylomila si kus zubu a já, když to našel, myslel, že je to buchta, protože to bylo sladké. Po pár pokusech s tím přestala.