Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Odpovědět
Fjord
VIP
Příspěvky: 797
Registrován: 05.07.2011 0:50

Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Fjord »

Nějakou dobu kolují po netu informace doktora Lukeše o jeho zkušenostech s výživou a stravováním a co z toho následně vyplývá za nemoci. S většinou souhlasím a dodržuji je už dost let - jako nepít sladké vody s kyselinou citronovou, nepřehánět to s ovocem z dovozu, zvláště citrusy, nejíst buráky zatavené v pytlíku, vyhýbat se smaženým věcem, atd..
Něco se nepotkává s jinými výživovými systémy-jako použití cukru v makrobiotice (která je sama o sobě extrém). Souhlasím s tím o čem píše, že cukr je třeba (ale samo s mírou :- )
Zvlášt rodiče by měli učit děti to, co jim fakt může způsobit časem problémy a nepodporovat je v tom (joo čipsy jsou potfora) :mrgreen:
Srovnejte si to i s vašimi rodiči, kde je to už markantní, jaké mají nemoci s tím jak jedli. Mí měli oba vysoký krevní tlak, problémy s klouby, atd..a je to tak, že jedí přesně to, o čem dr. Lukeš píše.
Nejsem biochemik, takže jak je to s coca-colou a kyselinou fosforečnou nevím, ale logiku to v celku má.
Ono je to fakt pár věcí, kterým se stačí vyhýbat a nezaloží si tak člověk na problémek do budoucna.


Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak, říká Petr Lukeš
Co člověk má jíst

Člověk má prý jíst to, co se vypěstuje doma?
Ano, v mírném pásmu. Někteří lidé se chlubí tím, že se cpou množstvím mandarinek, pomerančů a podobně. Mě osobně po tomto zas tak moc dobře není. Jižní ovoce se trhá ne úplně zralé. Takže je tam podstatně víc kyselin, než bychom si přáli. Tělo je musí něčím vysrážet, aby to nevadilo organismu. A k tomu tělu slouží vápník a hořčík. A když to jedí ženy po přechodu, zjistí jim osteoporózu. A najednou musí brát preparáty, aby se zachovala ženská hormonální aktivita spolu se správnou vápenatostí kostí - tedy ženské hormony a kalciové preparáty, které jsou poměrně drahé. Tak to je začarovaný kruh. Chlapi tento problém nemají, protože místo jezení citrusů a džusu pijí pivo.

Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak

Vazivo nám likvidují přepalované oleje. A to jsou věci, které nenajdete v knížkách. Oleje se přepalují při 125 stupních. Kdežto sádlo se přepaluje až při 180 stupních. Kdyby se všichni vrátili do dob našich předků a zvlášť těch, kteří se dožili vysokého věku, zjistí, proč tu byli tak dlouho - vařili na sádle. Oleje, které se mají používat za studena, jsou drahé a smažit se na nich nemá. Oni ale na flašku napíšou, že se na nich může smažit.
Dal jsem si tu práci, že jsem si vytáhl z matrik nejstarší obyvatele tady na Boskovicku - v Kunštátě, Olešnici, Letovicích, Boskovicích. Obcházím stařečky, kteří nejsou na Sadové a ptám se jich, jak to dělají, že jsou takoví čiperní a co vaří. Teď už jsem důchodce a když přijdu za tím pětadevadesátiletým staříkem, tak on mi říká: jó, mládenečku, to my za mladších let jsme toto vůbec neměli. Když jdeme do obchoďáku a vidíme barevné regál, tak zrychlíme krok, protože tam je nejvíc těch šméček. Tito staříci dokázali, přes všechny ty žvásty v masmédiích, že jejich životní zkušenosti svědčí o správnosti jejich životosprávy.
Dal jsem si tu práci a vypsal jsem si, co by člověk neměl dát do pusy podle těchto staříků. Tento seznam dám k dispozici, které doporučuji jako Lukeší desatero.
Ti staří lidé smaží jen na sádle?
Mám zážitek z Kunštátu. Po sametce jsme začali prohlížet děti v ordinacích a ne ve škole a já jsem z celé kunštátské školy vytestoval 45 dětí, které měly vyšší krevní tlak. Byl tam jeden, který měl tlak 180/120. Poslal jsem ho do nemocnice a za 14 dnů ho vrátili, že mu tlak klesl s diagnózou juvenilní hypertenze. Za tři měsíce se objevil v ordinaci znovu, tak jsem mu změřil tlak a zase měl 180/120. Tak jsem ho poslal znovu do špitálu, on za tři neděle zpět, diagnóza potvrzená. Náhodou jsem se octl o desáté přestávce ve škole a z těch 45 dětí jsem potkal minimálně polovinu, jak chodí po chodbě a každé si nese pytlík slaných buráků nebo čipsů. Říkal jsem jim: děcka nejezte to, vždyť ten vysoký tlak máte z toho! Byli před pubertou nebo už v pubertě a tak mi řekli: nestarejte se! Pozval jsem si rodiče a začal jsem jim to vykládat. A zrovna matka toho, co měl tlak nejvyšší, neměla na synka čas, ale byla velice šikovná podnikatelka. A tak jsem jí doporučil, ať toho podnikání nechá, protože nebude mít dědice. Ona mě řekla, ať mu dám nějaké patáky a nestarám se, co jí. Takový tlak, jako měl její syn ve 13,5 letech má dospělý chlap v pětasedmdesáti. A to srdce to nevydrží déle než pět, sedm let; kdyby byl sportovec, tak deset. On je mladý, dejme mu dvojnásobek, dejme mu patnáct. To se stalo v roce 1993. Kluk dnes má 28, je v invalidním důchodu, váží 130 kilo a chodí se dívat na děcka, jak bruslí a sportují, pohybuje se jak malý golem a moje prognóza se asi naplní.
Když mi někdo řekne, že olej je zdravý a že opakovaně přepalovaný ve fritéze neškodí, tak mu musím oponovat. Já jsem čipsy a slané buráky miloval taky, když jsem je viděl, slintal jsem jak Pavlovův pes. A tlak mi začal postupně stoupat. Od roku 1993 jsem neměl v ústní dutině nic, co by bylo připravováno na přepáleném oleji. Zatím se mi to vyplácí.
Smažené prostě zvyšuje tlak. Když sníte sto tisící pytlík buráků či čipsů na 100x přepáleném oleji, je to, jako byste snědla tabletečku cyankáli. Přepalované tuky vyčerpávají žluč a žlučové kyseliny, které jsou nosiči sírových můstků do našeho vaziva, aby bylo pružné. Proto po smažených jídlech máme bolesti kloubů a úponů svalů, které dostávají zabrat ještě rychlosolemi.

Sůl jako taková je zdravá

Existuje něco jako sodnodraselná pumpa v buňkách, kdy draslík vynáší binec mimo buňku a na jeho místo nastupuje sodík. Vzápětí se vymění. Měli by si všichni biochemici oprášit tento mechanismus. Sůl ale škodí, když už máte poškozené ledviny. To zadržuje vodu a způsobuje nástup vyššího tlaku. Naopak, když jsme zdraví, podporuje rychlejší očistu veškerých nedobrot z organismu.

Jak je to s rychlosolemi?

Ony ty rychlosoli se sypou nejen do uzenin, ale i do tavených sýrů. Ten čím je víc roztíratelný, tím víc je tam rychlosoli. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5. Dusitan draselný rozpouští sírové můstky v elastinu, což je základ cévní stěny. Proto se vyskytují křečáky, hemoroidy, krvácení z dásní při čištění zubů. Dusičnan sodný rozpouští sírové můstky v našem kolagením vazivu, které je základem chrupavek kloubních, úponů šlach a plotének.
Proto je tolik tenisových loktů, bolavých ramen, vyskočených plotének a ostatních pohybových poruch.
Rychlosůl se u nás začala používat od roku 1968. Od té doby vzkvétá ortopedie, výměna kloubů kyčelních a koleních a stává se královnou medicíny. Ve veřejných stravovnách i ve školách se musí vařit na oleji, což dokončuje dílo zkázy našeho pohybového aparátu.
Tyto potraviny jsem kdysi miloval hodně. Dostával jsem je. Za pouhých 11 měsíců jsem si utrhl achilovku a přemýšlel potom proč. Pak jsem měl taky 21x vyskočené plotýnky a když mě odvezli do Brna na operaci a řekli mi, že každá druhá tato operace končí ochrnutím a na vozíku, rozsvítilo se mi v hlavě. Držel jsem 17 dnů hladovku, pil jsem 6 litrů denně a dal jsem se do pořádku. Vzpomněl jsem si, že to stejné jedí mí pacienti, kteří za mnou chodí. Jenže oni stejné množství jedli průběžně po celý rok a já za měsíc. Následek byl ten, že jsem kvůli tomu málem ochrnul.
Velkou chybou našeho zdravotnictví je jeho atomizace. Celostní medicínu již téměř nikdo neumí. Když jsme se přistěhovali po válce do Boskovic, bylo zde na celý boskovický okres 20 doktorů včetně zubařů a stále se na giganty obvoďáky vzpomínalo, jak zvládali 50 tisíc obyvatel - doktoři Mareš, Výbora, Kocman, Zeman, Treu a další, kteří uměli všechno a diagnózu, velice přesnou, dělali na podkladě anamnézy (pohovoru s pacientem).
Teď se převážně spoléhá jen na laboratoř a ostatní přístroje a nad pacientem se málokdy sejdou jednotliví odborníci všichni najednou. Nyní je tu přes 200 doktorů bez zubařů a nevypadá to, že by si váleli šunky. Někde je chyba a protože lidi nesladí, tak se jim ani nerozbřeskne.

LUKEŠÍ DESATERO NEDOPORUČENÝCH POTRAVIN

bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou „odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.

1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.
p.s. tady nesouhlasím-Activie je taky svinstvo
7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.

DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.

Cukr je pro nás požehnání, tvrdí například Petr Lukeš

Jaké jsou dnes nejrozšířenější choroby, kterým lze předcházet?

Mezi obyvatelstvem je rozšířena řada plísní, které nám snižují vitalitu a hlavně imunitu. Nejčastější plíseň je moučná – Candida albicans. Ta se objevuje již za 3 - 12 hodin na pečivu, které necháme uloženo v igelitu. Tato plíseň způsobuje moučnivku na sliznicích dutiny ústní, hlavně u dětí a u žen na přirození. Situaci podporují i ostatní plísně, hlavně na burácích, které produkují nejhorší jedy – aflatoxiny. Dále podporují plísně antibiotika braná opakovaně a dlouhodobě. Plísně jsou zákeřné proto, že nám nedělají teploty, pouze je nám slabo a divně a snadno pak chytáme běžné infekce.

Proč?

Protože se navazují na receptory T-lymfocytů, což jsou naši buněční zabíječi v první linii v obranyschopnosti. Ty ztratí svou důležitou funkci makrofágů a pak viry a bakterie mají volný vstup do těla. Pak se divíte, že jste opakovaně nemocní. Když to pacientům vysvětlím a oni dodržují určité zásady, pak za půl roku přijdou a řeknou – víte, že jste měl pravdu. Teď už je mi podstatně líp a mám více energie.

Pijme colu, je v ní cukr!

Když řeknu, že Coca cola je nejzdravější nápoj u nás, tak 90 procent lidí, kteří jsou zblblí podplacenými lékaři, se chytne za hlavu a myslí si něco o mé pomatenosti. Když chci psát nebo povídat o Coca cole, tak své tvrzení musím mít podložené, což se o mnohých pisatelích říci nedá.
Já vypiju denně 2 litry coly. Nepředpokládám, že by doktoři byli tak hloupí sami od sebe, když vystudovali medicínu, a že by si nepamatovali, že například kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Coca cola, která je konzervovaná kyselinou fosforečnou nám vůbec neškodí, právě naopak.
Další důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a fruktózou a kyselinou pyrohroznovou. Při odštěpení jedné molekuly této kyseliny se uvolní energie 12 kcal, která je okamžitě zpracována pro další funkce a reakce v buňce (opakování pro lékaře).
Rovněž s despektem je tvrzeno, že výborně vypucuje záchod a povolí šrouby. Zkoušel jsem to, ale není to pravda. Když chcete vypucovat varnou konvici, použijete na to ocet nebo kyselinou citrónovou a nikdo vám neříká, kromě mě, že je to šméčko pro tělo.
Kyselina fosforečná a fosfáty se dřív, kdy ještě nebyl farmaceutický průmysl tak hladný, používali do mýdel, čistících prostředků a saponátů. Nyní se fosfáty pomalu odstraňují a do čistících prostředků a saponátů se dávají bioenzymy, které člověku škodí. Fungují totiž jako dráždidlo a alergen na sliznici dýchacích cest. Takže, když si kupujete prací prostředek, kde je psáno velkým písmem bez fosfátů, je velmi pravděpodobné, že si přivodíte alergii.

Jakou cestou jsme v minulosti získávali kyselinu fosforečnou?

No, ze stravy. Když jíte maso, tak ze stavby masa samého, ale i z buněk ostatní stravy, protože obsahují DNA. Coca-colu piju již od roku 1963, kdy jsem ji dostal jako odměnu za to, že jsem udělal příjmačky na zdejší gympl. Vím, že je to nejzdravější nápoj u nás, protože obsahuje kromě kyseliny fosforečné trávící fermenty, které jsou podobné wobenzymu.
A za ten platíme velké peníze, když ho potřebujeme.
Coca colu vymyslel v roce 1885 americký lékarník John S. Pemberton z Atlanty v Georgii a při výrobě mimo jiné použit extrakt z cocy a colových ořechů. Nápoj se prodával v okolních lékárnách jako „tonik stimulující mozek“. Kdo má trávící problémy jako například zvracení a nechutenství a dá si vyštěrchanou a mírně naředěnou ledovou coca colu, tak se mu udělá dobře. Bohužel přesto, že to lidé již vyzkoušeli, se nikomu nerozbřesklo. Že by si řekli, že na
zanícený trávící trakt se dá šméčko a ono se to vyléčí...
Dále by si měli doktoři vzpomenout, že naše kosti jsou složeny z 85 procent z fosforečnanu vápenatého. To je ohromná zásobárna vápníku a kyseliny fosforečné. A jak někdo tvrdí, že Coca cola odvápňuje, tento proces není tak jednoduchý. Protože naše kost je tvořena a odbourávána dvěma druhy buněk. Jedny se jmenují osteoblasty, které tu kost staví za pomocí alkalické fosfatázy. A dále máme osteoklasty, které kost odbourávají a tuto reakci katalyzuje (spouští) kyselina citrónová.
Ta je ale dnes téměř ve všech potravinách.
Ano, díky kyselině citrónové, která se dnes sype téměř do všeho, je tolik osteoporóz a mnoho lidí je léčených vápníkem, hořčíkem a ženy ženskými hormony.

No a co ten cukr?

Nechápu, proč je cukr tak zavrhovaný, když ve fyziologii ve 2. ročníku na medicíně je napsáno, že srdíčko jedním stahem vypudí 1,2 dcl krve, za 1 minutu je to kýbl krve a za den cisterna o 10.000 litrech. Osmdesátiletý člověk načerpá srdíčkem 350 milionů litrů krve, což je celá Křetínka, než začne přetékat.
Měli by si všichni uvědomit, na co to srdíčko jede. Myslíte si, že na cereálie, jogurty, na makrobiotické potraviny jako například naklíčené obilí a podobně? Ne – jede na cukr, a to právě na hroznový cukr - glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem - fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na hroznový cukr. Zase se najdou lékaři, kteří budou tvrdit, že cukr je jed. Můj otec, také lékař, říkával mé matce: „Slaď tomu Petrovi trochu víc, jeho příroda neobdařila jiskrným intelektem, tak ať mu to více myslí a všechno si pamatuje.“ Myslím, že díky otci jsem to co jsem, že jsem si třeba udělal i druhou vysokou školu. Dále fruktóza, která je druhá molekula v sacharóze, je důležitá jako velký zdroj energie, ale hlavně pro pány je motorem bičíku našich spermií. Proč se tedy potom všichni diví, že máme tak nízkou pohyblivost spermií a spousta pánů nemůže oplodnit svou partnerku. Také tvrzení, že cukr a jeho nadměrný přísun, by mohl způsobit cukrovku, je rovněž mylné. Při glukozotolerančním testu je slinivka schopna zpracovat za 2 hodiny 7 dkg podaného cukru a glykemie nám klesne na normál. A o slinivce platí totéž, co o každém jiném orgánu v těle. Když chcete mít vyfachčené svaly a srdce, musíte je trénovat.
Víte dobře, že když si člověk zlomí nohu a dají mu ji do sádry, tak za 3 týdny proběhne atrofie z inaktivity a stehenní sval se zmenší o ¼ svého objemu. Takže u mě je nejvíce vypracovaná slinivka, protože už od rána dostává 5 kostek cukru v kávě, v zápětí mnoho sklenic Coca coly a moje beta buňky langerhanzových ostrůvků si patrně už říkají, kdy nám dá pokoj, abychom mohly také atrofovat.
Své povídání bych rád zakončil zvoláním citátu Julia Fučíka „LIDÉ, MÁM VÁS RÁD, SLAĎTE!“ (snad se vám rozbřeskne a přijdete na to, komu to prospívá...)

p.s. Cukr ovšem jako extrem jin potravina také přispívá k přemnožení kvasinek a podporuje plísně - to tu už nepíše.

Nízkotučné potraviny, tvarohy, jogurty

To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako potkana....
Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete - laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt
nemusela, protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.
Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice šikovně - on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To je velice geniálně vymyšleno.

Je to opravdu tak, že je to úmysl?

To už si přeberte jak umíte.
Ten lék nezmizí, farmaceutické firmy na něm vydělávají .
Říká se, že cholesterol je strašný, ale opak je pravda. Všichni by měli vědět, že cholesterol je základní stavební kámen našich nejdůležitějších pohlavních (ženských i mužských) kůry nadledvin - kortikosteroidů proti zánětu a hormonů udržujících náš minerální metabolismus - aldosteronů. Dále je základní stavební kámen buněčných membrán spolu s fosfolipidy a bílkovinou tvoří celistvost buňky.
Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal ve Zdravotnických novinách článek, že léky na snížení cholesterolu zhoršují paměť, sexuální funkce, způsobují deprese, zhoršují pohyb, spánek, vyvolává pneomopatii.
Internista by se měl zeptat - spíte dobře? Už nebudete. Máte dobrou paměť? Už si budete pamatovat kulový. Jediný, co vás bude těšit je to, že máte nízký cholesterol. Jestli jste měl dobrou náladu, budete trpět depresemi. Jestli jste dosud vyběhl jako fretka do třetího patra, nyní už polezete zadýchaný, protože budete mít instersticiální pneomopatii. Jediný, na co nemá vliv je, že se dobře vymočíte. To napsal ústav pro kontrolu léčiv! Ten lék už by dávno zmizel, ale protože farmacie na něm vydělává, prodává se i nadále. Lidi se akorát musí seznámit s jeho negativními účinky.

Nepřipadá vám to tak, že je potřeba nás jaksi udržovat jako méně schopné?

Tímto způsobem probíhá tichá genocida bílého obyvatelstva. Jediná moudrá plemena, která si do tohoto nenechá kecat, jsou žlutí a Rusové. Jak jsem je dřív moc nemusel, teď je obdivuju, protože odtajnili tolik věcí včetně parazitologie, že vám lezou oči navrch hlavy. To všecko jsou odtajněné věci, které se dělaly jako kosmický výzkum.

Vedle těch informací, které jste teď podal, byste měl podat informace relevantní tak, aby si lidi neřekli - vždyť on je úplný magor.
Já jsem svoje ego už dávno poslal ke všem čertům, takže mě je jedno, jestli si o mě někdo myslí, zda jsem či nejsem magor. Ten, kdo je ješitný, by toto nepustil. Ti, co jsou moudří, si to přeberou a řeknou - asi to nebude tak hrozný, já vyzkouším. Třeba někdo, kdo to vyzkoušel, řekne - ty jeho metody byly hrozný a víc nepřijde...

pro stažení:
Přílohy
Doktor_Lukeš.doc
(89 KiB) Staženo 375 x
Uživatelský avatar
Tina
VIP
Příspěvky: 593
Registrován: 21.08.2012 10:06
Bydliště: Severní Čechy

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Tina »

Taky to ke mě mailem 2x doputovalo, z toho jednou od mé maminky, která mi sice napsala, že je to moc zajímavé a poučné, ale jak ji znám, zřejmě se tím řídit nikdy nebude. To samé můj tatínek, ten je přesně ten typ, co ujíždí na chipsech, burácích, tavených sýrech a podobně slaných věcech. A k tomu polyká kvanta přípravků na klouby, na tlak, na srdce..., což Lukešovu teorii jen potvrzuje.

Jedna věc je tyhlety vědomosti znát a druhá věc, aktivně to zapojit do praxe. Všichni znají zásady zdravé výživy a přesto nedodržují. :-) A pokud člověka nedonutí nějaký zdravotní kolaps radikálně změnit životní styl, tak má pořád pocit, že jeho se to netýká, že bude žít věčně.

Je pravda, že když si člověk najde čas poslouchat trochu své tělo, že k mnoha věcem dojde tak nějak sám, intuitivně. (Ovšem najít si ten čas v tom hektičnu je nějak čím dál těžší...) Takže jsem už dávno vyrušila margaríny a podobné plastikové nátěrky a vrátila se zpět k máslu, vyházela jsem sladidla a vrátila se k cukru, mouku "dvounulku" už jsem nekoupila ani nepamatuju, místo toho celozrnnou, nebo polosvětlou, atd..
Když jsem říkala kolegyni, která zahušťuje pokrmy zásadně pouze tou hotovou kupovanou jíškou, že si ničí zdraví, že je v tom ztužený tuk a kdejaký sajrajt, tak na mě koukala.. A že jí to nevadí, hlavně když je to rychlé, že se přece nebude míchat s jíškou a špinit k tomu hrnec.
Rychlé a instatní, to je krédo dnešní doby. Rychle a instantně do hrobu.
Uživatelský avatar
alive
Příspěvky: 819
Registrován: 09.12.2011 20:53
Bydliště: Samota u lesa

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od alive »

No, samozrejme...do puntiku s nim nesouhlasim, ale v zasade ...ma pravdu, predsedo....
Uživatelský avatar
Leon Chamel
Rozpadlík
Příspěvky: 409
Registrován: 12.03.2012 16:25
Bydliště: Haná

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Leon Chamel »

Dámy a pane, respektuji váš pohled na věc, ale mně se ten text ani trochu nelíbí. Pokládám jej za mix špetky pravdy s řadou polopravd i zcela zavádějících tvrzení. Ostatně jako každá dezinformace, má-li býti důvěryhodná.
Ano, zajisté nám nesvědčí přepálené oleje, ztužené tuky, dusitanové směsi (tzv. rychlosůl) a další podobné sajrajty. Jenže doporučovat jedním dechem třeba tu konzumaci šíleně přeslazené koly v situaci, kdy se většina populace potýká s obezitou nebo alespoň nadváhou či náběhem na cukrovku (nehledě na celou řadu dalších, jednoznačně negativních aspektů nadměrné konzumace "rychlých" cukrů), je prostě na palici.
Otec i syn Lukešovi jsou oba vystudovaní lékaři a nejsou to ani vůbec špatní lidi, a o to víc jsou z jejich "alternativního" působení mnozí kolegové v rozpacích. Co na to říct, když svérázný pediatr vidí u pacienta na rozdíl od specialisty za každým druhým problémem plísně a parazity - a to klidně i u onkologických onemocnění :o Nebo se při diagnóze i léčbě do značné míry spoléhá na pavědeckou biorezonanci...
Vážně si myslím, že to tu nemusíme za každou cenu kontaminovat bludy z Orgonetu nebo bláboly z řetězových e-mailů.
Fjord
VIP
Příspěvky: 797
Registrován: 05.07.2011 0:50

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Fjord »

Já si zase myslím, že lidé moc nemají povědomí o tom, co do sebe vůbec cpou. Stačí se jen podívat do nákupních košíků, co lidé vybírají.
Je to jasně velice individuální, každý jsme originál, a to co někoho může zabít, to druhého posílí, ale určité povědomí o tom, co v základech trochu dodržovat by lidi měli mít - zvlášt mladí.
Sladké coca-coly zastánce taky nejsem, nechci si do těla dostávat další cukr, který nespálím, ale s tou kyselinou nevím.
Jsou věci které fungují obecně, jen stačí o nic vědět a nemusí být člověk odborník na jakékoli výživové systémy. Ti co prodávají potraviny a potravinové doplňky mají jen jeden cíl - zisk, proč by tam měli dávat informace, že kuře z velkochovů je krmené sajrajty, atd. Milý spotřebiteli sežer si salámek z kůží, kostí a zbytků, co by ani pes nežral :chuckle Proto je dobré se o to alespon rámcově zajímat, zdraví máme jen jedno. Takže pro mě je to o prevenci, co jsem schopná nějak pobrat. A to, co tu ten dr uvádí - mám podobné zkušenosti - proto to tu je.
Nikdo z nás tu zdravý není - to je utopie, a není to ani v tomto světě možné "být zdravý". Je to dané i genetikou, psychikou, atd. To co ale stoprocentně ovlinit můžu je to, co jím.
Uživatelský avatar
MRAK
VIP
Příspěvky: 3020
Registrován: 13.01.2011 11:02
Bydliště: Sever

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od MRAK »

mě kola chutná
a protože nejsem úplnej buřt (jako třeba Fabík), tak jí budu pít dál ;)

a teď k článku ....
Leon Chamel píše:....... Vážně si myslím, že to tu nemusíme za každou cenu kontaminovat bludy z Orgonetu nebo bláboly z řetězových e-mailů.
klidně bych to tu nechal, a nechť se k tomu ostatní vyjádří .... je to zase jeden z pohledů na fungování našeho světa .... každej z nás má dostatek inteligence, aby si z toho vybral co potřebuje .... a na rozdíl od orgonitů a rozhánění mraků octem ( :chuckle ), mi tohle připadne docela v pohodě ....

Znám několik lékařů ... a nejen jako pacouš .... a divili by jste se, jak moc se jim různí náhledy na zdravý život .... a to jsou všichni moudří, studovaní pánové s léty praxe ....
Uživatelský avatar
Leon Chamel
Rozpadlík
Příspěvky: 409
Registrován: 12.03.2012 16:25
Bydliště: Haná

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Leon Chamel »

Nejsem vůbec pro cenzuru a mazání (ani v tomto případě), přimlouvám se jen pro používání špetky kritického uvažování a vlastního rozumu, než sem začneme bezmyšlenkovitě kopírovat/přeposílat informace z uvedených (orgo)zdrojů.
A teď mě omluvte, musím jít na to, samo se to tu nevyoctuje. Máme tu nějaké umělé bouřkové mraky, ale hlavně i jeden smrtící chemtrail vedle druhýho...
felix5
VIP
Příspěvky: 685
Registrován: 04.07.2012 17:20

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od felix5 »

je na tom kus pravdy ale jít 100-200 let dozadu je totální nesmysl,lidská rasa se tak rychle nevyvíjí . tady je potřeba jít o nějakou nulu víc do minulosti a nahlížet na člověka víc jako na obyčejný zvíře - všežravce .
Uživatelský avatar
alive
Příspěvky: 819
Registrován: 09.12.2011 20:53
Bydliště: Samota u lesa

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od alive »

Jak pise Mrak..."... každej z nás má dostatek inteligence, aby si z toho vybral co potřebuje ...." Netrdil jsem, ze s nim souhlasim do detailu...Je to jako se vsim.
A mimochodem, s tou Colou zrovna souhlasim:-) :chuckle
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od bacil »

Nejhorší je, když se vezme trocha pravdy, trocha lží a smíchá se to dohromady. Jsou pak 3 možné scénáře:

- pokud je trocha pravdy a hodně lží, jde o diskreditaci pravdy
- pokud je hodně pravdy a troch alží, jde o přijetí lží jako pravdy
- pokud je to vyvážené, člověk je pak na pochybách, co je pravda a co ne a je cílem znejistit ho

Kdysi dávno, když katolická církev ještě řádně dbala odkazu svého zakladatele, platilo při určování pravosti jednoduché pravidlo - při zkoumání pravosti (to vždy trvalo několik desetiletí) stačí jedna jediná malinkatá lež nebo pochybnost o úplnosti pravdy a ikdyby to bylo jinak svaté, zamítá se.

Myslím, že názor že si z toho tu pravdu vyberu sám, je špatný, protože ve své neznalosti mohu za pravdu přijmout i lež. Než si vyzobávat pracně pravdu z hromady s*aček, to raději nic.
Uživatelský avatar
alive
Příspěvky: 819
Registrován: 09.12.2011 20:53
Bydliště: Samota u lesa

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od alive »

Bacil: v tom pripade to chce zacit se intenzivne venovat studiu...Problem je s materialy, co clovek, to nazor...a ted mluvim o odbornicich. Otazky kolem zdravi, leku apod. jsem resil s desitkami lekaru a odborniku...kazdy na to ma jiny nazor.Studijni materialy vetsinou pisou lekari a odbornici...zacarovany kruh. Tak to proste vyzkousim a posloucham sve telo, co ono na to..:-) a podle toho si udelam obrazek:-)
Uživatelský avatar
MRAK
VIP
Příspěvky: 3020
Registrován: 13.01.2011 11:02
Bydliště: Sever

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od MRAK »

bacil píše:Myslím, že názor že si z toho tu pravdu vyberu sám, je špatný, protože ve své neznalosti mohu za pravdu přijmout i lež. Než si vyzobávat pracně pravdu z hromady s*aček, to raději nic.

Člověče, ty máš asi dost složitej život, co? Protože v dnešní době , podle těhle tvých not, nemůžeš věřit absolutně ničemu .....

(anebo máš život naopak velmi, velmi jednoduchej .....)
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od bacil »

Už v době španělské chřipky byla zneužita lékařská věda, takže od této doby se to začíná pomalu lámat, v dnešní době je z větší části pro člověka škodlivý jak potravinářý průmysl, tak i farmaceutický.

Poslouchat tělo je zrádné, protože mozek může vyhodnotit něco jako příjemné a přitom to tělu škodí. Spíš bych se spolehl na "klášterní tajemství" - umění starých a uznávaných klášterních léčitelů (v té době jako nemocnice fungovaly pouze kláštery), v době kdy doktoři v podstatě jenom vědecky zkoumali tělo a nebyli ovlivněni továrnami na depopulaci a vysávání peněz od lidí.

Jako vhodný začátek se mi jeví dílo sv. Hildegardy z Bingenu (pouze v latině, kterou neumím), ze současnosti Maria Treben. U českých současníků se mi s přimhouřenýma očima jeví použitelný i Páter Ferda.

Důležité je, aby si tyto informace neprotiřečily, ale vzájemně se doplňovaly. Jakmile bude nové něco staršího popírat bez udání důvodu, zpozorněte.
Uživatelský avatar
Jason
Příspěvky: 662
Registrován: 19.11.2012 11:30
Pohlaví: muž

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Jason »

Osobne jsem se u toho pobavil, treba kousek o fosfatech - je to z meho oboru tak o tom neco minimalne vim.. A uz jenom to mi pomohlo si udelat obrazek
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Ivana »

Nebudu to komentovat celé, myslím že "přeberte si to" je zcela zdravý názor, ale vyzobnu z toho jednu věc: Doktor Blakeš, který jest zubařem, zase doporučuje "Nepijte colu, kyselina fosforečná leptá sklovinu".
Uživatelský avatar
Venet
Příspěvky: 1122
Registrován: 12.01.2011 22:48

Re: Co by měl člověk ne-jíst z pohledu doktora Lukeše

Příspěvek od Venet »

Súhlasím s Ivanou. Umelá kys. fosforečná je asi taká dobrá ako umelý glutaman sodný. Ohliadnuc od toho, že monopol Cocacolacompany si u EU vydobil možnosť pozmeňovať recepty podľa krajín kam to putuje. Tzn. že v krajinách býv. východného bloku sa používa umelo vyrábaná izoglukóza namiesto cukru (samozrejme je lacnejšia ako klasický cukor)... a iné lahôdky. Keď kolový nápoj ako tonikum, skúste RedBull Cola ;) (ešte minulý rok sa na etikete v ingredienciách skvel aj extrakt z listov koky)
Odpovědět