Stránka 38 z 57

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 02.08.2020 13:39
od MarS
Postupně jim ty Dovasty a musim říct, že tomu začínám pomalu přicházet na chuť. Slaný to je , ale to maso je v těch konzervách fakt kvalitní. Udělám k tomu těstoviny, který nesolim, rozmíchám je v tom a je to bašta...

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 04.08.2020 18:32
od acmik
MFG píše: 25.05.2020 18:10 Az budu brat konzervy tak zkusim i ostatni, ale do zasob to moc neni, vydrzi jen rok
Jen pro pořádek, aby nedošlo ke zmatení produktů - konzervy od Dovastu mají trvanlivost 3 roky a samozřejmě vydrží víc, ten limit je legislativní. Bohužel jsou náchylné na mechanické požkození dopravou a manipulací a samozřejmě mají trhací víčka, takže na dekády to není.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 04.08.2020 23:48
od Serža
už to tu padlo - konzervy s trhacím víčkem skladovat víčkem DOLŮ

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 16:14
od sigurd
Mne sa osvedčilo,u konzerv pre dlhšie uskladnenie, potrieť drážku na trhacích viečkach roztokom včelieho vosku v liehu-film vosku chráni pred koróziou,dá sa to utrieť(silou)pred otvorením,a je to prípadne aj jedlé ;) .Plechové konzervy na dlhodobejšie uskladnenie už dlhšie nepoužívam(vadí mi ta plechová chuť),zaváram si sám,a len do skla.
Na stacionárne,a autom prevoziteľné zásoby je to ok,a do ruksaka sú konzervy zbytočne ťažké...

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 17:11
od Rafael
Podle mých zkušeností jako včelaře, výrobce medových lihovin, propolisových tinktur popř. i voskových politur a nátěrů je včelí vosk v lihu při normální teplotě prakticky nerozpustný. Na rozdíl od "dezinfekčního" propolisu.
Vosk je dobře rozpustný v horké vodě, acetonu, benzínu apod.
Ale v lihu ne!

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 17:40
od sigurd
Zober 96% lieh,alebo denaturovaný lieh na pálenie daj tam kúsky vosku nechaj deň rozpúšťať,a potom natri,alebo kvapni na hladkú plochu-uvidíš,aký krásny voskový film tam zostane :) .Bežný konzumný lieh(80% a menej) už má veľa vody,a tá bráni rozpusteniu.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 18:49
od Rafael
No, s tak v 96% lihu jsem vosk nikdy rozpouštět nezkoušel.
(Blbě se vyrábí, shání a je drahý).
*
Ale i tak si myslím, že mezi ním a třeba 85% nebude většího rozdílu. Že pokud rozpustí, bude to jen nějaká část toho vosku. Jen nějaké jeho složky. Třeba ten propolis apod.
Na všechna má použití stačil vždy ten 85-90%....
*
Anebo horká voda a dostupnější a rychlejší rozpouštědla.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 18:54
od JOBU
Isopropylalkohol dokáže tiež veľa rozpustiť...

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 19:25
od cipis
MarS: Radši zabrzdi, já to jedl dva roky po akcích (3-5x za léto na pár dní) a už to nemůžu ani cejtit ... A to jsem ty masové kuličky měl moc rád. Asi to chce zase hlad a bídu, aby to začalo chutnat.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 05.08.2020 20:42
od bacil
Já jsem konzervy zastříknul Ballistolem. To není jen tak olej, po vyschnutí zbyde vazelína až měkký vosk. Navíc je jedlý.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 07.08.2020 11:30
od CombatMedic
V Lidlu prodávají nově kuřecí prsa v bbq omáčce nebo oleji. Cena je 39.90,- a podíl masa je 100g. Trvanlivost 3 roky. A musím říct, že BBQ je opravdu lahůdka.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 09.08.2020 14:55
od Woody Crafty
Fabulous píše: 09.07.2018 12:11 HOVNAMÉ si stále drží svojí laťku proklatě nízko a drtivá většina jejich výrobků je vhodná stěží jako hnojivo na kompost, případně pro lůzu, která jde po ceně. Normální člověk to nepozře.

Přiznám se, že z akademických důvodů nebo v nouzi si od nich něco občas koupím a VŽDY se mi potvrdí výše uvedený závěr o nekvalitě jejich produkce, která je stejná i po vstupu zahraničního investora.
Pokud člověk potřebuje zpomalit rozkladné procesy v kompostu v horkém létě, tak se konzerva Hamé klidně použít dá :D
Babická kafilerka se nedá žrát nejmíň 15 let. Koupil jsem jednou jakýsi guláš a dal ho jako prvnímu ochutnat kamarádovi na čundru a ten hned začal plivat, já po ochutnání taky. Namleli do toho i kosti.

Ovšem pozor, nedávno jsem měl mini játrovku Hamé v plastové polokonzervě a ta mi chutnala. Jestli máte někdo odvahu tak to otestujte taky, ať vím jestli definitivně přicházím o chuť, jestli se chemikům v Hamé podařilo nějak zamaskovat tu hrůzu co do toho dávají, nebo jestli je to skutečně poživatelné. Jinak se samozřejmě Hamé vyhýbám jak čert kříži.
Je to malé, lehké, praktické, trvanlivé, výživné, do nějakého BoB a podobně pokud tam nechcete cpát samé sladké pemmikany je to docela praktické.

Ještě lepší, a podle chuti méně chemicky dochucená je mini játrovka značky "česká cena"
Oboje jsou 50g konzervičky.

Jinak jsem na konzervované paštiky rezignoval, občas se ale najde vyjímka jako třeba firma VIVA, jsou 120g, z čehož se člověk už docela nají.
jejich Krůtí maso s vejci jsem si kupoval docela dlouho než se mi přejedla (cca rok).
Obrázek
Což je docela dlouho. A to je další skvělá vlastnost potraviny do železných zásob.
Mají i Tuňáka s vejci ten se mi přejedl o něco dřív, ale tohle je silně individuální.
Obrázek

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 09.08.2020 20:19
od dracekvo
Tohle s vejci jsem si kdysi občas kupoval. Nedávno jsem to opět zkusil a nedalo se to jíst. Proti tomu co si pamatuji to bylo takové vodové a pomalu to plavalo v rosolu.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 10.08.2020 2:12
od bacil
No jo, voda je levná. Se podívejte na složení tavených sýrů, jaké tu máme cca od roku 2016. Na prvním místě je co? Jasně, voda, sušené mléko (někdy místo "voda" napíšou rekonstruované mléko), trocha sýra, mixér a už to jede i bez tavících solí. Těmto sýrům se dřív říkalo syntetické a byly v 80. letech zakázané (si ještě pamatuji mediální bombu, jak to Japonci vymysleli). Až do cca 2016... Možná to má souvislost s UA zemědělstvím...

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 10.08.2020 21:57
od Lamik
Sice trochu off topic, ale jestli chceš kvalitní taveňák, zkus Lacrum tavený sýr smetanový.
Je to tradiční tavený sýr s obsahem tavicích solí. Hodil bych sem obrázek, ale jsem lama, protože nevím, jak to na ipadu udělat.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 11.08.2020 12:07
od Woody Crafty
dracekvo píše: 09.08.2020 20:19 Tohle s vejci jsem si kdysi občas kupoval. Nedávno jsem to opět zkusil a nedalo se to jíst. Proti tomu co si pamatuji to bylo takové vodové a pomalu to plavalo v rosolu.
Tak možná proto mi to přestalo chutnat.

Co tak pročítám diskuzi, tak by to chtělo spíš recenzi nějakých skutečných konzerv určených pro humánní spotřebu, co se dají sehnat v Německu. Zatím tu všichni převážně recenzují produkty českých a polských kafilérek. A i ty co se původně daly jíst jsou po letech optimalizace nákladů nepoživatelné.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 13.08.2020 13:01
od Grunt
Woody Crafty píše: 09.08.2020 14:55 Babická kafilerka se nedá žrát nejmíň 15 let. Koupil jsem jednou jakýsi guláš a dal ho jako prvnímu ochutnat kamarádovi na čundru a ten hned začal plivat, já po ochutnání taky. Namleli do toho i kosti.
Hele a ví někdo proč to tak je? Jako ne že bych byl nějaký příznivec masových konzerv či tak, ale v rámci místní diskuse o zavařování jsem se jal pustit se do kontroly komerční výroby a naprosto mi to vyrazilo dech. Tak kolem roku 2000 neříkám že bylo Hame bůh ví co, ale když si to dostal sníst se to dalo. Teď jsem narazil na masovku v síti Coopu (v AKCI!) od Hame za 40Kč — nějaké podezřele levné, říkám si. To musí být prošlé. Kontrola datumů, čerstvá konzerva, obsah masa myslím 70%, říkám si OK tak to zkusím a snad se neotrávím. Ani jsem to nedával do ledničky (chyba!) a rovnou to za tepla otevřel. Z půl-kilovky tak 60-70% obsahu bylo čerstvě našlehané zahuštěné sádlo a ten rosol (maso ve vlastní šťávě), snad tak 100g slisované nekořeněné strojně oddělené kůže. Toho tuku a rosolu jsem naškrabal druhou plechovku a se vztekem to vyhodil. Naprostá nehoráznost hodná tak na podnět ČOI.
Přitom Pikok z Lidlu aspoň tady pro nás vyrábí kafilerie v Polsku a ten se dá v pohodě otevřít a zkonzumovat. Proč to tak vlastně je? Hamé v Babicích je přitom celkem tradiční Česká značka, takže můj názor je že někdo záměrně podkopává právě kvalitu značky. Když se pořádně podíváte na plechovku, Hamé je jen obchodní značka kterou vlastní cosi jiného.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 14.08.2020 1:07
od Maric
Hamé Babice vlastní holding Orkla z Norska. Do holdingu patří i třeba Vitana a Znojmia. (Pro zajímavost, bývalý majitel vlastní obří, veřejnosti nepřístupnou oboru poblíž Radějova, a svému synkovi pořídil na hraní vláčky - Leo express.) Hamé vyrábí konzervy co by pes nežral už roky. Nedávno jsem od nich koupil Ďábelské tousty. Vevnitř rozblemcané a nevábné cosi, co by topinkou proteklo, a po jednom soustu se mi udělalo nevolno. Zbytek šel do WC.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 14.08.2020 11:52
od Grunt
Maric píše: 14.08.2020 1:07 Hamé vyrábí konzervy co by pes nežral už roky. Nedávno jsem od nich koupil Ďábelské tousty. Vevnitř rozblemcané a nevábné cosi, co by topinkou proteklo, a po jednom soustu se mi udělalo nevolno. Zbytek šel do WC.
Jenže to je problém, protože mimo jiné je to firma která dodává konzervované potraviny našem govermentu (co tu vidím ve smlouvách tak min pro generální ředitelství HZS ČR, Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra, HZS Moravskoslezského kraje, AČR) což platíme všichni z daní. Osobně mě to docela štve.

Re: Testy konzerv a polotovarů

Napsal: 14.08.2020 12:46
od Vapik
Taky mě to štve a co je nejlepší tak i nové výběrko na BDP pro ačr bude hodnoceno jen a pouze podle nejnižší ceny.
takže z toho vyběhne nepoživatelný bordel.