Testy konzerv a polotovarů
-
- Příspěvky: 633
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
Koleno z lidlu znam tohle:
https://www.google.com/search?client=fi ... 51rVbTwTTM
Zkousel, ale nesnim toho zase tolik, takze pri frekvenci zhruba 1 konzerva mesicne mi to z lidlu prijde vsechno +- stejny. Kazdopadne je to dobry.
https://www.google.com/search?client=fi ... 51rVbTwTTM
Zkousel, ale nesnim toho zase tolik, takze pri frekvenci zhruba 1 konzerva mesicne mi to z lidlu prijde vsechno +- stejny. Kazdopadne je to dobry.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pozor DEK se snaží zbavit některých svých nepoživetalných jídel! Kupoval jsem jich pár na zkoušku na podzim, když stály 50Kč, a fakt se to nedá žrát. Je mi líto těch zvířat, co musely obětovat svůj život, aby skončily v takovým hnusu. Nic horšího jsem asi nikdy nejedl.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Len tak pre zaujímavosť: práve skúšam chmeľovú konzervu, 4 mesiace po záruke (Kozel 10°). Celý čas bola v chlade na chate. Nespozoroval som žiadnu zmenu chuti, arómy, bubliniek, pivo nie je ani zakalené. Štandardná záruka je tuším 6 mesiacov od dátumu výroby.
Avšak odporúčam neriskovať a vypiť ho vždy radšej včas. Som v polovici, za mňa ok. Áno, viem, že sú aj lepšie pivovary v rámci Česko-Slovenska...
Avšak odporúčam neriskovať a vypiť ho vždy radšej včas. Som v polovici, za mňa ok. Áno, viem, že sú aj lepšie pivovary v rámci Česko-Slovenska...
Re: Testy konzerv a polotovarů
standardní europiva v plechu vydrží podstatně déle, než uvádí štítek
na druhou stranu bacha na dobrá pivka z malopivovarů = tam je datum spotřeby velice relevantní!!
na druhou stranu bacha na dobrá pivka z malopivovarů = tam je datum spotřeby velice relevantní!!
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
-
- Příspěvky: 633
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
Konzerva Texasky gulas, ztratil jsem prebal, nemelo to lepenou etiketu, ale papirovej prebal, nicmene tusim, ze to je ta klasika od Viva Carne, ktera se dnes prodava s lepenou etiketou podle google. Expiracka 12/2018, cili 3 roky a 3 mesice po expiraci. V pohode jedle. Chutove to neni zadna hitparada, ale da se to v pohode. V pripade hladu to bude asi i chutne. Hneda omacka, co chutove na prvni dobrou pripomina ruzna UHO z americkejch MRE, celkem slusny mnozstvi masa a hodne fazoli. Podil pevne slozky docela velkej. Konzistence omacky takova hutnejsi, hodne gulasova, v nouzi by slo naredit na polivkovou porci pro dva lidi s pecivem. Ja jsem ohrejval v origo konzerve s tim, ze jsem zakapnul zhruba malym panakem vody, aby se nepripalovalo a ohral jsem jako test na plynovym VARu2 asi za minutu, takze usporne na ohrev. 400g konzerva, cenove tusim do 40kc. Na naradeni chutnejsich zasob necim levnejsim vcelku vhodne. Na cundru bych se nebal par kusu za rok orotovat.
EDIT - snad jsem vygooglil spravne:
EDIT - snad jsem vygooglil spravne:
Re: Testy konzerv a polotovarů
V konzervě to neohřívej, stěny jsou vylité epoxidem.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Testy konzerv a polotovarů
Bacil, mohol by si prosím toto upozornenie rozviesť? Tieto konkrétne konzervy majú v sebe epoxid, alebo to je už bežná prax pri všetkých? Prípadne ako sa dajú rozlíšiť? Jedlo v konzerve ohrievam na vandroch bežne na ohni, počítam, že to asi neni dobrý napad teda? ďakujem.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Od kedy mám USpítko, tak neohrievam v konzerve. Načo? prelejem do USpítka tam to ohrejem, a poumývam čajom.
Konzerva je tenšia, skôr pripaľuje, a z vnútra je to s farbou/epoxidom/čo ja viem čím vyliate, a aj keby sa to mohlo priamo v tom zohrievať, a tá farba nebude mať žiaden vplyv "na funkci rostlináře" tak načo?...
Konzerva je tenšia, skôr pripaľuje, a z vnútra je to s farbou/epoxidom/čo ja viem čím vyliate, a aj keby sa to mohlo priamo v tom zohrievať, a tá farba nebude mať žiaden vplyv "na funkci rostlináře" tak načo?...
Cogito, ergo armatum sum.
-
- Příspěvky: 219
- Registrován: 25.02.2020 15:27
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pokud je tam epoxid, tak bacha na
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A
-
- Příspěvky: 633
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
Se mi to zda jako blbost. Jidlo v konzerve se ohrejva od jakziva a ze by to nekdo nak resil? Nakej relevantni zdroj informaci?
Co se tyce priplalovani, tak proto jsem to podlil vodou a nic se nepripalilo, ani trochu. Nepotrebuju to varit deset minut, staci lehce ohrat.
Umejvani nadobi v outdooru je peknej vopruz, pokud nejsem u zdroje vody. To bych radsi zral celej vikend manu, nez pil caj s prichuti konzervy, z toho bych asi vrhnul
Co se tyce priplalovani, tak proto jsem to podlil vodou a nic se nepripalilo, ani trochu. Nepotrebuju to varit deset minut, staci lehce ohrat.
Umejvani nadobi v outdooru je peknej vopruz, pokud nejsem u zdroje vody. To bych radsi zral celej vikend manu, nez pil caj s prichuti konzervy, z toho bych asi vrhnul
Re: Testy konzerv a polotovarů
http://www.receptynamaso.cz/masne-konzervy-v-plechovce/
Vzniku mapování se zabrání například lakováním plechu. Proto se také některé plechovky lakují z vnitřní strany lakem různého složení. Lakovaná plechovka má nazlátlou barvu.
Vzniku mapování se zabrání například lakováním plechu. Proto se také některé plechovky lakují z vnitřní strany lakem různého složení. Lakovaná plechovka má nazlátlou barvu.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
-
- Příspěvky: 633
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
Zajimavej clanek, diky. Budu muset nastudovat, jak to poznat.
Nicmene bych citoval:
"Konzervy se zavírají na uzavíracích strojích a potom se sterilizují v autoklávech při tlaku 1,1 atmosféry, tj. při teplotě 121 °C po dobu 60 – 100 minut podle velikosti"
Jelikoz obsah konzervy musty mirne bublal a ohral jsem ho tak na 70 stupnu celkem, tak k uvolneni snad moc nedochazi, ale zamyslim se nad tim jeste.
Nicmene bych citoval:
"Konzervy se zavírají na uzavíracích strojích a potom se sterilizují v autoklávech při tlaku 1,1 atmosféry, tj. při teplotě 121 °C po dobu 60 – 100 minut podle velikosti"
Jelikoz obsah konzervy musty mirne bublal a ohral jsem ho tak na 70 stupnu celkem, tak k uvolneni snad moc nedochazi, ale zamyslim se nad tim jeste.
Re: Testy konzerv a polotovarů
problém je, že v lázni se ta konzerva opravdu zahřívá jen na těch cca 120°C
jenže na plameni máš na povrchu konzervy lokálně podstatně vyšší teplotu
jenže na plameni máš na povrchu konzervy lokálně podstatně vyšší teplotu
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Snad to není OT. Testování - vzpomínám si na dávné vojenské zimní cvičení ještě za soudruhů, když jsme se tam nudili. Ve stanu byla taková velká litinová kamna a fasovali jsme konzervy pochybných dat použitelnosti a nevalného obsahu. Tak jsme vymysleli soutěž - jeden házel konzervy do kamen (po pevném nasazení komínku) a ostatní podle jejich výbuchu tipovali, zda to byly třeba rybičky v tomatě, či vepřové ve vlastní šťávě. U vhazovače byl hlavní úkol po vhození konzervy do kamen bleskově zašprajcovat dvířka kamen klackem, aby po výbuchu konzervy nebyl její obsah mezi námi... Na vojně se děly neuvěřitelné věci..........
Re: Testy konzerv a polotovarů
A co tak otvorit konzervu, vlozit ju do esusu, do esusu naliat vodu, mozno 1 dcl. Zovriet vodu a nechat to v tej horucej vode aby sa prehrial cely obsah konzervy? Cize ohrievat konzervu vo vodnom kupeli? Bude to trvat dlhsie, ale nebude teplota plamena priamo na konzerve.
- bivoj
- VIP
- Příspěvky: 4362
- Registrován: 03.09.2012 19:54
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Tertium corpus de Solari system
Re: Testy konzerv a polotovarů
Když máš dost vody, paliva a času, je to ideální postup. Není to vhodné pro nouzové ohřívání nebo při nedostatku jakékoliv z těch tří zmíněných komponent.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Proboha, chlapi, copak je takový problém vyčistit ešus trávou nebo pískem a opláchnout v potoku? Než dlabat konzervu s připáleným lakem? V ešusu ohřejete rovnoměrně a za třetinu času a paliva, protože se dá míchat. Lenost lidská nezná mezí .
Re: Testy konzerv a polotovarů
Jedine cemu to vadi je caj/kava, takze pokud jej nekdo potrebuje, tak druhou cast, nebo extra hrnek na caj, jinak vyjist, vytrit, vyplachnout a znovu pouzit.
Re: Testy konzerv a polotovarů
to už nikdo nepoužívá starý trempský postup?
nejdřív ohřát jídlo, pak v tom ešusu udělat polívku a na závěr čaj = výsledek = všichni najezení, ešus čistý
nejdřív ohřát jídlo, pak v tom ešusu udělat polívku a na závěr čaj = výsledek = všichni najezení, ešus čistý
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
estli ve mně něco vzbuzuje odpor,
tak jsou to mastná oka na hladině čaje, kávy s odérem párku.
To nezpraví ani zlepšováček ve formě rumu.
Ale jak psal mart0, na to výrobce vymyslel vnitřní třetí díl a jak zní
jeho reklamní heslo "Praotec campingu od roku 1947",
tedy vyřešeno před 75 lety
tak jsou to mastná oka na hladině čaje, kávy s odérem párku.
To nezpraví ani zlepšováček ve formě rumu.
Ale jak psal mart0, na to výrobce vymyslel vnitřní třetí díl a jak zní
jeho reklamní heslo "Praotec campingu od roku 1947",
tedy vyřešeno před 75 lety