Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Vlastně by mě docela zajímalo, jak to má kontrola kvality v Hamé, a podobných podnicích produkující takový hnus. Musí tam přece sedět lidé zodpovídající za senzorickou kvalitu výrobku, a pak se pod svůj výrok, že konzerva je poživatelná a konkurenceschopná, podepsat.
A jen tak mimochodem, poblíž Hamé bydlí jeden můj kamarád, tak se občas potkám i s lidmi co tam pracovali, nebo pracují. A všichni do jednoho tvrdí, že po své pracovní zkušenosti by nic z Hamé (a také Otma kečupy) do úst nevzali. A to mají zaměstnanci vizuálně znehodnocené (ťuklé, pokrčené) konzervy k dispozici za zlomek ceny.
A jen tak mimochodem, poblíž Hamé bydlí jeden můj kamarád, tak se občas potkám i s lidmi co tam pracovali, nebo pracují. A všichni do jednoho tvrdí, že po své pracovní zkušenosti by nic z Hamé (a také Otma kečupy) do úst nevzali. A to mají zaměstnanci vizuálně znehodnocené (ťuklé, pokrčené) konzervy k dispozici za zlomek ceny.
-
- Příspěvky: 131
- Registrován: 26.01.2020 9:37
Re: Testy konzerv a polotovarů
Zakoupil jsem v Lidlu jejich novinku a to jsou kuřecí prsa v konzervě. Mají v oleji nebo bbq omáčce. Cena je 39.90 za 130g (100g masa). Maso je kvalitní se skvělou strukturou. Pokud chcete zkusit, doporučuji BBQ omáčku.
Nejde mi upload obrázků,tak link: https://www.linkpicture.com/view.php?im ... 2437753581
Nejde mi upload obrázků,tak link: https://www.linkpicture.com/view.php?im ... 2437753581
Skilled And Resolute
Re: Testy konzerv a polotovarů
Revidoval jsem svoje zásoby konzerv, a jedno nemilé překvapení. Konzerva (broskve v nálevu z Kauflandu) a v ní prorezlá díra - 1/3 nálevu vyteklá. Vůbec bych nečekal, že to může takhle proreznout. Máte někdo obdobné zkušenosti? Je to náhoda, specifické složení nálevu na broskve, které reaguje s plechem, nebo nekvalitní plech na konzervu? Konzervu jsem měl uskladněnou cca 3 roky.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Přesně totéž se mi stalo s ananasem-plátky z Kauflandu. Černá tečka byla maskovanym prorezlym otvorem.
Udělám co musím
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak to tedy tipuji bude spíše nekvalitní plech. Měl jsem pocit, že plech býval pozinkovaný nebo měl nějakou úpravu. Možná, že už je moc tenký a kyselý nálev to pak "propálí". Na každopádně se této značce začnu vyhýbat.
A přesně, černá tečka v plechovce. Muselo se to postupně zvětšovat od odtékat tak 14 dní až měsíc, než jsem to zjistil... Kupodivu některé broskve byly OK, ale některé už byly špatné (chuťově), ale byly bez plísně, teda alespoň ne viditelné.
A přesně, černá tečka v plechovce. Muselo se to postupně zvětšovat od odtékat tak 14 dní až měsíc, než jsem to zjistil... Kupodivu některé broskve byly OK, ale některé už byly špatné (chuťově), ale byly bez plísně, teda alespoň ne viditelné.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Stalo se to kolem "naseknutí" víčka pro snadné odtržení? To je obvykle nejzranitelnější místo a je tam nejobtížněji udržitelná stále stejná kvalita...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Ne, víčka jsou klasik. Mám pocit, že MOJE dírka byla někde v okolí švu, kousek na 1/2 výšky.
Udělám co musím
Re: Testy konzerv a polotovarů
U mne to bylo ve 2/3 výšky na těle válce. Necelá 1/3 náplně vykapala ven. Třeba byla plechovka jen ťuknutá, a pak to v tom místě začalo reznout..., nevím. Nezkontroloval jsem ji úplně v detailu před uložením. Jen místo odkud to vytékalo bylo rezaté. Příště budu pečlivější, a pro jistotu jiné značky. Jinak tyhle velké plechovky ani nemají to očko na otvírání. Musí se klasickým otvírákem nebo fušérsky nožem
Re: Testy konzerv a polotovarů
Mne sa to stalo s hráškom bonduell. Konzerva prehrdzavela asi tak v polovičke výšky valca. Prezeral som to, nebolo tam žiadne naťuknutie. Jednoducho spravila sa maličká dieročka okolo ktorej to začalo plesnivieť, a dierka sa zväčšila na veľkosť kedy to už začalo vytekať. A bolo to od steny v komore, takže som si to všimol až keď to tieklo po stene.
Zaujímavosť - stalo sa to mesiac po skončení záruky
Zaujímavosť - stalo sa to mesiac po skončení záruky
Cogito, ergo armatum sum.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Bohemilk Sušené mléko plnotučné 400g - mohu doporučit.
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1018339272
Není to sice chuťově identické s normální mlékem, ale je to zcela O.K. Pouze tím práškem člověk fakt nesmí šetřit a na sklenku mléka ho padne docela dost (5 čajových lžiček opravdu kopecm).
(Z 400g prášku vyrobíte necelé 3 litry mléka).
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1018339272
Není to sice chuťově identické s normální mlékem, ale je to zcela O.K. Pouze tím práškem člověk fakt nesmí šetřit a na sklenku mléka ho padne docela dost (5 čajových lžiček opravdu kopecm).
(Z 400g prášku vyrobíte necelé 3 litry mléka).
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8791
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Sušené mléko má jednu vadu - nízkou trvanlivost.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Sušené mléko má uvedenou trvanlivost minimálně 1 rok (kupováno někdy na na jaře, expirace 06/21), při skladování v chladnu a temnu vydrží určitě o něco déle a tom mi celkem stačí, byť je fakt, že na dlouhodobé skladování to není.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
Kondenzované vydrží vic, ne?
Re: Testy konzerv a polotovarů
Bill Masen: Salko jsem jedl tři roky prošlé a znát to na něm nebylo Ale i sušené, když je v chladu a temnu, jsem spotřebovával třeba rok po expiraci a problém jsem nikdy neměl. Jen jednou už to bylo poznat chuťově, ale pít se pořád v pohodě dalo a žaludek neprotestoval.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Sušenou smetanu, 5 let starou, jsem bez potíží konzumoval. Znát to nijak nebylo a s rozmačkanýma borůvkama pochoutka. Skladováno na horské chatě, v zimě při teplotách i okolo -8C a v létě max. 10C (kamenný sklep), a vysoké vlhkosti okolního vzduchu. Ale vlhkost by na to vliv mít neměla, bylo to v uzavřené zavařovačce. Samozřejmě uskladněné ve tmě.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Před několika lety jsem viděl otevření a konzumaci plechovky se sušeným mlékem americké výroby z dob II.WW. Pokud si dobře pamatuji, tak byla ta konzerva netypicky dvouplášťová a nebyla nijak zkorodovaná - mléko bylo z prášku konzumováno bez zdravotních problémů a chuťově odpovídající současnému ekvivalentu.
V chladu za stabilních teplot konzervované potraviny vydrží jedlé mnohem déle, než je na obalu deklarovaná trvanlivost.
V chladu za stabilních teplot konzervované potraviny vydrží jedlé mnohem déle, než je na obalu deklarovaná trvanlivost.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
Dvouplášťová, jako hrnec na ohřev mléka? Kondenzovanýmu v konzervě bych věřil víc, než sušenýmu v pytlíku. Ale právě kuli tý konzervě.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Sušené mléko bohemilk je zatavené v něčem, co vypadá jako mylar, mám to v papírové bedně ve sklepě s relativně stálou teplotou, takže by to nějakou dobu vydržet mělo.
Rozebíráno je to v AJ zde:
https://www.thespruceeats.com/does-powd ... ad-1388298
Sušené mléko bez tuku skladované bez přístupu vzduchu vydrží hodně dlouho. Sušené mléko s tukem vydrží při teplotě cca 10 stupňů několik let (4 až 10), při teplotě 21 stupňů je po 4 letech již hnusné, při teplotě 32 stupňů se chuť změni po 6 měsících a po dvou letech je již nekonzumovatelné.
Rozebíráno je to v AJ zde:
https://www.thespruceeats.com/does-powd ... ad-1388298
Sušené mléko bez tuku skladované bez přístupu vzduchu vydrží hodně dlouho. Sušené mléko s tukem vydrží při teplotě cca 10 stupňů několik let (4 až 10), při teplotě 21 stupňů je po 4 letech již hnusné, při teplotě 32 stupňů se chuť změni po 6 měsících a po dvou letech je již nekonzumovatelné.