Testy konzerv a polotovarů

Odpovědět
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 1585
Registrován: 11.12.2011 20:58
Bydliště: Jih Moravy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Grunt »

Takže jsem otevřel Hamé (Bravčové vo vlastnej šťave), víceméně klasika:
hame1.jpg
Půl konzervy jen lůj a „vlastní šťáva“* a ten zbytek spíš škoda peněz. Ale už jsem přišel na to proč. U Hamé se to má tak že je potřeba nejen sledovat procentuální podíl vepřového masa (což je věc kterou dělá většina lidí) a klasickou tabulku, nýbrž ještě i písmenka za tím vším. Ze 180g obsahu je pevný podíl 110g (zbytek aspik) a v tom ještě může být max. 40% tuk (tzn. našlehaný lůj). Což se také spolehněte, že pokud se zrovna povede várka tak taky bude. Tzn. za tu cenu je vepřové maso mixované s vepřovými kůžemi v celkovém množství 66g ‒ mňam.
* ‒ Nicméně to stále není ta akční půlkilovka za 40,- s DPH. Ta byla ještě lepší a ocením tip pokud se dá ještě někde sehnat.

Ale o tom jsem psát nechtěl. V rámci nasrání jsem se stavil v Rakousku s tím že zkusím tedy otestovat co je dostupné tam. Když jsem po nich chtěl Fleischkonserve nebo SPAM tak na mě čuměli co po nich chci, když se nic takového u nich vůbec neprodává ani nekonzumuje (což taky není pravda) a tak jsem musel domů se dovzdělat. Velké masové konzervy, tak jako jsou u nás výrobky Hamé, tedy nějaké maso ve vlastní šťávě či Luncheonmeat se tam opravdu neprodává, protože jsou to naše obchodní názvy. U nich se stejná věc jmenuje Frühstücksfleisch či nějak podobně, tedy něco jako Maso ke snídani a spíš než mezi konzervama se to dá najít mezi paštikama a pomazánkama. No a vzhledem k tomu že jsem něco takového v Bille a Penny našel tak jsem to i vzal:
uctenky.jpg
uctenky.jpg (26.83 KiB) Zobrazeno 5121 x
  1. Začnu něčím co jsem tam nečekal a to je Podravka: Rinderfrühstücksfleisch v akci za €1,79 (€8,95/kg):
    450x508.png
    450x508.png (129.6 KiB) Zobrazeno 5121 x
    Prvně mě zarazilo, že vůbec není na konzervě napsáno odkud výrobek/konzerva je. Je tam prostě adresa Ante Starčevića 32, Koprivnica, Kroatien a tím to hasne. Žádná filiálka, nic. Takže je dost možné že konzerva je dovoz určená pro německy mluvící trhy. Nicméně konzerva samotná je fakt dobrá. Konzistence není ani vyloženě paštika ani nahrubo namleté strojně oddělené části, ale prostě něco mezi. Dá se s trochou snahy rozetřít. Po špeku ani památky, jen mírná vrstva kondenzace na povrchu (tak jako u paštik) a malé chomáče schované v celkové hmotě. Chuťově velice dobré, jen s takovou mírnou divnou pachutí. Těžko říct. Na obale je psáno že by v tom mělo být koření, ale je možné že je ho tam tak málo že to co je cítit je prostě chuť hovězího a že to tak chutnat má. Čistě hovězí nekořeněnou konzervu jsem v životě neměl takže to ani vědět nemůžu. Ale pokud pominu tu mírnou pachuť, dá se to normálně otevřít a zblajznout na místě. Za studena dobré, mírně ohřáté naprosto výborné. Zajímavé že na obale neuvádí nic moc o procentech ale je tam uvedené že to obsahuje vaječné bílkoviny. Od Podravky jsem u nás viděl jen přísady do vaření (koření, apod.) a je to celkem škoda, protože poživatelná konzerva určitě je. Fotky příště až to vyfotím než to zblajznu.
  2. Pak jsem vzal dvě konzervy od Inzersdorferu. Je to přímo vyrobeno v Rakousku (jestli teda nekecají) poněvadž je to tradiční rakouský výrobce. Výrobky se dají normálně sehnat v Bille nebo Intersparu. A popravdě to bylo asi největší zklamání. Konzervy se tam dělají jen malé, tzn. 80g nebo 125g. Jagdwurst jsem bral za €1,29/80g a Fleischschmalz za €1,79/125g. Nicméně akčně se dají sehnat líp (€10,75/kg). Jagdwurst je kombinace hovězího, vepřového a nějakého špeku. Opět koření uváděno na obale, ale přišlo mi to prostě málo kořeněné. Třeba Pikok od Lídlu mi oproti tomu přijde mírně lepší nicméně když bych to dostal, sníst se to dá no a Fleischschmalz neboli „vepřové v sádle“ jsem si vyfotil:
    fleischschmalz.jpg
    fleischsmalz2.jpg
    Ano, víceméně nám důvěrně známé. Jen s tím rozdílem že se to neprodává jako půlkilová konzerva, ale jako 125g a menší balení určené jako pomazánka na chleba. No vzhledem k tomu že nejsem fanda chleba se sádlem, solí a cibulí tak to ani nebudu hodnotit. Je to samozřejmě nekořeněné, nesolené. 60% vepřového masa uprostřed, zbytek po krajích jasně oddělené sádlo a malinko aspiku na povrchu. Žádné dodatečné texty (kupodivu ani kde to bylo vyrobeno), žádné jiné poznámky pod čarou. Vše podstatné je v tabulce a vzhledem k velikosti balení ty údaje na 100g budou i odpovídat.
    Ještě dodám k tomu balení, že formát 80g a 125g je fakt dobrý, mnohem lepší než ty naše obludy. Tedy aspoň na turistiku. Prostě jedna dávka (80g mi akorát přijde málo), sníst to až po dno a vyhodit. Úplně perfektní do baťohu. Jen teda nechápu proč to mají potisknuté zespodu. Ta barva se na turistickém lihovém vařiči bude pálit a zasmrádat. Hned jak seženu něco co stojí za požití od Inzersdorferu (neměl jsem ještě jejich FF) hned to na něm vyzkouším.
  3. Poslední konzerva je víceméně důvod proč to celé píšu. Za €0,85 to byla velmi dobrá konzerva, kterou jsem snědl na posezení. Jen se mě neptejte co to bylo, protože to zaboha nikde nemůžu najít takže pro to budu muset jet znova :D
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Serža »

dobrej tip na Podravku...s jejich konzervama mám dobrý zkušenosti
ba i v HV jsme fasovali nějaký kádéčka po JNA, kde byl "mesni narezak" (lančmít) a paštika - oboje od Podravky...ale teda pochopitelně vše velmi prošlé. Ovšem na chuť a kvalitu to nemělo vliv - oboje výborné!
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od golem »

Grunt:
Ta první, Podravka... z účtenky je s mojí téměř žádnou znalostí němčiny patrné, že pokud bys nedostal slevu za to, že ta kráva byla aktivistka, dal bys za 200 gramovou konzervičku v přepočtu 66 korun. To je dobře, že za ty peníze to mělo jenom mírnou divnou pachuť.
Potom ta 80 gramová za 34 korun... jak se tak malá konzerva otevírá, to už asi potřebuješ dvě pinzety, ne? :)
No, alespoň Rakušanům nemusíme závidět... :)
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 1585
Registrován: 11.12.2011 20:58
Bydliště: Jih Moravy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Grunt »

golem: Poznámka myšlena jak? Jako že je to drahé?
golem píše: 12.09.2020 23:14 Potom ta 80 gramová za 34 korun... jak se tak malá konzerva otevírá, to už asi potřebuješ dvě pinzety, ne? :)
Jo je to něco jako malá paštika s tím že obal váží tak polovinu. Na můj vkus i na jednu dávku třeba jako svačina je to malé. Na druhou stranu, když to vezmeš prakticky tak obrovskýma baleníma jsme tu posednutí my, takže dostáváme to co chceme i když je z toho třeba 50% odpad.
golem píše: 12.09.2020 23:14 No, alespoň Rakušanům nemusíme závidět... :)
Toho jejich výrobce určitě ne. Resp. aspoň zatím.
Uživatelský avatar
Piston
Příspěvky: 312
Registrován: 13.08.2016 21:33
Pohlaví: muž
Bydliště: Slezsko

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Piston »

Abych řekl pravdu, taky se mi zdají u nás prodávané konzervy zbytečně velké. 400 gramů guláše nebo 300 gramů vepřovky? Zbytečně moc… Buď se přežeru, nebo mi půlka zbude. V Polsku se taky dají koupit menší a praktičtější balení v plechu - i když stále platí, že menší balení jsou v poměru k obsahu o něco dražší.
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Lyster »

Tak, po delší době jsem zase otevřel jednu z plechovek od firmy Dovast, jelikož už zde mám pár plechovek, které jsou po minimální expirační době, tak jsem se rozhodl, že je pomalu začnu zkonzumovavat, takže se můžete těšit na častější recenze těchto konzerv. Paradoxně se mi to teď i hodí, jelikož musím teď šetřit, protože minimálně do konce roku budu mít pracovní úvazek jen na 50%. Takže i tak spotřebováváním starých konzerv ušetřím a kolem Vánoc objednám nové.
Dnes padla volba na zvěřinovou pečení na smetaně, vyhledávač mi nic nenašel, takže recenze tu ještě asi není. A jestli ano, tak opakování je matka moudrosti.
Na to že je konzerva prošlá už z data 1.2019, tak chuť a konzistence byla naprosto výborná, maso se rozpadalo a bylo chuťově také velmi dobré, jen nejsem na zvěřinu zvyklý. Ale jinak tomu vážně nemám co vytknout. Hodnocení minimálně 4 z 5. Takže mohu doporučit.
Omluvte ne moc líbivý vzhled na talíři, nemám čas s tím prdět a žaludku je to jedno.
Přílohy
IMG_20200925_114859.jpg
IMG_20200925_120040.jpg
IMG_20200925_115014.jpg
MrPorter
Příspěvky: 508
Registrován: 18.10.2012 13:50
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od MrPorter »

Po letech očumování eshopu Conserva.de jsem se konečně odhodlal něco koupit, konkrétně základní balení konzerv na dva týdny (odkaz), ještě rozšířený o snídaňový balíček (odkaz). Přišlo to za pár dnů, pěkně zabalený v jedné krabici. Datum expirace 2031.
Zatím jsem zkoušel tortellini v šunkovo-smetanové omáčce, spokojenost - je to taková ta konzervová klasika, neurazí, nenadchne. Zůstane to jako nouzová zásoba a pro gurmánštější zážitek jsou tu Hotovky.
Přihodil jsem i balenou vodu - alu pytlíky, opět 10 let, a chlubí se teplotním rozsahem -50 až +70°C. Tak 2 šly hned do auta.
Přílohy
20201003_123402.jpg
20201003_123600.jpg
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 1585
Registrován: 11.12.2011 20:58
Bydliště: Jih Moravy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Grunt »

Tak ještě něco přihodím. Společně s konzervama v Rakousku jsem vzal ještě jeden dovoz (proto jsem psal že masové konzervy mají, jen ne vlastní výroby ale dovoz). Původně jsem to chtěl srovnat, ale to beru zpět protože u nás není ani moc srovnat s čím.
  1. MASPRO Hodonín se chlubí tím, že vyrábí „Starý dobrý lunč“ dle ČSN 79135 z roku 1989.
    lunch.png
    lunch.png (419.08 KiB) Zobrazeno 4202 x
    400g váha – víceméně klasická konzerva za 55Kč.
    Občas jedu kolem takže jsem se odhodlal a pro dvě konzervy se stavil. Normu jsem nečetl, takže nevím co předepisuje, nicméně zde je složení přímo z obalu:
    slozeni_lunch.jpg
    Přepíšu:
    • Vepřové maso 61%
    • Hovězí maso 18%
    • Vepřové sádlo
    • Pšeničná mouka
    • Koření
    • Sůl
    • Stabilizováno dusitanem sodným a jódem
    Obsah tuku je udáván 15,7g na 100g produktu. Min. trvanlivost jeden rok.
    Tzn. z pohledu složení na trhu, který se honí za procentama a jinýma číslama vůbec žádná hitparáda. Těžko říct jestli jsou tohle min. množství které vyloženě ta norma předepisuje. Avšak po otevření:
    lunch_otevreni.jpg
    Za tepla na samotném vršku mírně nějaké šťávy/sádla po okrajích. Stačí vylít a můžete se pustit do nějakých 395g pevného obsahu. Tzn. dá se to jíst i bez ochlazení v ledničce, samozřejmě když se to hodí do ledničky tak naprosto parádní pevný obsah akorát tak ukrajovat na chleba s hořčicí a cibulí (to už jde i blbě rozmazávat).
    Hned po otevření je z toho úplně šíleně cítit to vepřové, takže to moc na celkovém hodnocení nedodá nicméně obsah samotný je vcelku dobrý. Není to ani nijak šíleně překořeněno a přesoleno a prostě obyčejné vepřové a překvapivě s chutí vepřového ;) Konzervy jsem zlikvidoval obě až do dna, protože to umožňují.
    Těžko můžu hodnotit jestli se to přibližuje tomu co se dalo sehnat za minulého režimu (jsem prostě neexistoval), avšak já si právě jako děcko pamatuju že jsem nějak takhle dostával konzervy na dovolené a ač to nebylo bůh ví co, naservírován na chlebu se to (tehdy ještě s ohrnutým čumákem) zkonzumovat dalo.
    Má cenu se pro to speciálně plahočit či si to objednávat? No popravdě asi ani ne, jsou i lepší konzervy. Na druhou stranu když by tohle bylo k dostání v každé sámošce namísto výsledků průjmu z kafilérek zn. Hamé asi bych nemohl říct ani popel. Nějaký pamětník může poreferovat. Já těžko, nicméně doporučit aspoň na vyzkoušení to můžu. Osobně bych to trošku víc dokořenil, přidal sádla a zabalil do menšího balení akorát tak na turistiku. Srovnávat to nebudu.
  2. Ještě když jsem byl v Rakousku se mi podařilo narazit mezi všema těma paštikama vyloženě na masovou konzervu:
    cornedbeef1.jpg
    cornedbeef1.jpg (43.77 KiB) Zobrazeno 4202 x
    Corned beef – 100% rindfleisch.
    340g za €3,89 z Billy. Očividně dovoz z Brazílie:
    cornedbeef2.jpg
    Složení:
    • 96% vařené hovězí
    • Sůl
    • Cukr
    • Konzervováno dusitanem sodným
    13,5g tuků na 100g produktu. Celé v obdélníkové konzervě s otvíráním na přiložený klíč. Víceméně k tomu asi nemá co dodat.
    cornedbeef3.jpg
    Vím že to z fotek nevypadá příliš vábně, můžu říct ovšem že naživo to vypadá mnohem vábněji než libovolná konzerva se dá koupit tady. Maso pěkně voní, mazat se dá těžko protože se jen rozpadá a drolí. Takhle nějak si představuju že by měla masová konzerva vypadat. Sežral jsem to na posezení samotné bez ničeho až na dno. Tak dobré to bylo. Fakt k tomu nemám co víc dodat. Aspoň k obsahu ne.
    Konzerva samotná vypadá velice zajímavě, ovšem je úplně naprd. Když se to otevře tím klíčem, tak v podstatě ten horní díl trčí zkomprimovaný nad konzervu a musí se ihned sežrat jinak se to z toho začne po naražení drolit ven. Konzerva samotná se nedá nijak uzavírat takže obsah se sice dá strčit do ledničky, ale lepší je ho prostě zlikvidovat na jeden zátah. A 340g masa třeba na snídani není úplně málo. Takže když by byla lepší konzerva (klidně stejný rozměr) bylo by to ještě lepší.
Takže ať se vrátím ke golemovi, máme Rakušanům co závidět? Tu jejich produkci asi ne. Ale to co se k nim dováží, resp. v jaké kvalitě se produkuje v kafileriích po celém světě na západní trhy (určeno pro německy, nizozemsky a francouzsky mluvící trhy) vs ty naše? To jim rozhodně závidět můžeme. A to mě sere asi nejvíc.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Germanik1 »

Na ten " Lunč" bych zkusil test za tepla. Nakrájet 1 cm plátky, lehce obalit v mouce a na slabé vrstvě sádla osmažit. Pokud bude výsledek růžový až rudý a bude křupat, je to původní recept. Pokud se to rozpadne či jinak rozteče, je to fake.
Udělám co musím
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od golem »

Grunt píše: 03.10.2020 17:35 Takže ať se vrátím ke golemovi, máme Rakušanům co závidět? Tu jejich produkci asi ne. Ale to co se k nim dováží, resp. v jaké kvalitě se produkuje v kafileriích po celém světě na západní trhy (určeno pro německy, nizozemsky a francouzsky mluvící trhy) vs ty naše? To jim rozhodně závidět můžeme. A to mě sere asi nejvíc.
Takže jsi se vrátil ke golemovi a s tím, co napsal, v podstatě souhlasíš. :yes :D
No a tenhle nový pokus, brazilské hovězí... Podle toho, co píšeš, je i v tamních obchodech takové zboží spíš výjimečné. Třeba bys ho někde našel i u nás, ale 340g konzerva za sto korun žádný prodejní trhák nebude a v nabídce obchodů se pravděpodobně bude vyskytovat ještě sporadičtěji, než v Rakousku.
Ale závidět sousedům jednu konzervu?
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Matěj »

Ten corned beef jsem kdysi zkoušel a docela dobrý, v UK v Tescu je mívávali kdysi za 1,50 libry v akci.

Onehdy jsem byl po letech na čundru, vzal jsem v obchodě konzervu s deklarovaným obsahem masa něco přes 90%, nejdražší, co tam byla, abych měl jistotu, že to bude aspoň trošku stravitelné. Nebylo, nedalo se to jíst a obdaroval jsem na místě přítomného psa (ten to kupodivu sežral). Výrobce jsem zapomněl, koupil jsem to v Kauflandu. Nicméně mám poučení, že deklarovaný obsah masa na konzervě nic neznamená. A zkoušet konzervy mě zase na nějakou dobu přešlo.
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 1585
Registrován: 11.12.2011 20:58
Bydliště: Jih Moravy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Grunt »

Germanik1 píše: 03.10.2020 19:11 akrájet 1 cm plátky, lehce obalit v mouce a na slabé vrstvě sádla osmažit. Pokud bude výsledek růžový až rudý a bude křupat, je to původní recept.
Tak někdy to vyzkoušet můžu. To je nějaký trampský recept?
golem píše: 03.10.2020 22:31 No a tenhle nový pokus, brazilské hovězí... Podle toho, co píšeš, je i v tamních obchodech takové zboží spíš výjimečné.
No právě že ani ne. Resp. i u nás třeba v Tescu máš koutek s mezinárodní kuchyní a dovoz ze všech koutů světa (už jsem tam jednou viděl SPAM!), ale to je velký obchoďák a ne krámek někde v díře světa. Navíc to zboží tam není určeno přímo pro náš trh.
golem píše: 03.10.2020 22:31Třeba bys ho někde našel i u nás, ale 340g konzerva za sto korun žádný prodejní trhák nebude a v nabídce obchodů se pravděpodobně bude vyskytovat ještě sporadičtěji, než v Rakousku.
Bacha na to že kupní síla eura a české koruny je úplně jiná. Furt to přepočítáváš, ale v konečném důsledku to že jejich peníze mají větší kupní hodnotu je důvod proč různé mezinárodní firmy dodávají dražší zboží na jejich trh a u nás kraluje Hamé Babice se svou hitparádou šlicht. Jasně, pro nás co všechno poměřujeme metrikou cena/výkon to prodejní trhák není (mimo jiné mě napadají konzervy přímo od Hamé s cenovkou přes sto kaček) ale pro ty co dostávají výplaty v eurech je to standardní zboží.
golem píše: 03.10.2020 22:31 Ale závidět sousedům jednu konzervu?
Jednu konzervu určitě ne. Ale vlez do obchoďáku a pochopíš že to není jen o jedné konzervě. Mimo jiné kdy si u nás naposledy viděl ve složení produktu tři o třech položkách?
Matěj píše: 03.10.2020 23:04 Nicméně mám poučení, že deklarovaný obsah masa na konzervě nic neznamená. A zkoušet konzervy mě zase na nějakou dobu přešlo.
No to bohužel ani u nás. Problém je totiž že písmenka nic nestojí a napsat se tam dá cokoliv.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Germanik1 »

Re Grunt. To je starý socialistický recept na přípravu tehdejšího Luncheon Meatu. Technicky mám za to, že pokud potravina na pánvi obsahuje dostatek bílkovin, srazí se a drží. Pokud málo, rozpadne se
Udělám co musím
Hohepa
VIP
Příspěvky: 3469
Registrován: 22.07.2013 22:16
Bydliště: Praha

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Hohepa »

Jo to si z dětství pamatuji. Dovolenkové fofr jídlo . Opečené plátky Lunche a k tomu instantní bramkaše.
Tím, že to bylo občas a mělo jinou chuť a jako dětska jsme byli schopní to i sami "ukuchtit", tak jsme to milovali :wasntme

Bohužel většina produktů dnes prodávaných pod označením Lunch se konzistencí blíží spíš "paštice" a na pánvi se rozpadnou, ten komančskej šel regulérně otočit a opéct i z druhé strany.
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od golem »

Grunt: tvoje úsilí za každou cenu argumentovat tak, že potvrdíš opačný názor, asi není úmyslné, že?
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 1585
Registrován: 11.12.2011 20:58
Bydliště: Jih Moravy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Grunt »

Germanik1:
Yup, dík za recept. Funguje i bez mouky ale s moukou je to mnohem lepší a jdou z toho dělat regulerní řízečky
lancmit.jpg
Musím to vzít do přírody a vyzkoušet něco z té plechovky ukuchtit.
golem píše: 04.10.2020 16:50 Grunt: tvoje úsilí za každou cenu argumentovat tak, že potvrdíš opačný názor, asi není úmyslné, že?
Jsem už prostě takovej.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Germanik1 »

Jsem rád, že ti chutná. Já si to do PA odpustím. Dlouho jsem tuhle chuť v dětství spojoval s vůní moře 😭
Udělám co musím
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Serža »

ten LUNČ vypadá za 55 fajn
nějak jsem minul trvanlivost...nebo jsi ji neuvedl? jestli se to vyplatí do zásob...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od golem »

Na fotce je vidět číslo šarže (imho datum výroby) a datum minimální trvanlivosti. Rozdíl je jeden rok.
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Lyster »

Dnes jsem znovu otevřel konzervu od Dovastu a to už ude jednou recenzovanou dne 13.4.2019, uzené maso s křenovou omáčkou. Opět trvanlivost byla dávno překročená a to datem expirace 14. dubna 2019.
Tentokrát jsem ale tuto omáčku ještě naředil trochu mléka, takže konzistence v byla o dost lepší než posledně a jako přílohu jsem zvolil brambory.
Myslím že to bylo lepší než posledně s těmi knedlíky. Takže opět mohu jen doporučit.
Asi není dobrý nápad moc solit brambory před vařením, omáčka s uzeným byla slaná celkem dostatečně.
Složení konzervy máte již minulé recenzi na fotce, tak dneska foto jen konzistence omáčky po přidání mléka.
Přílohy
IMG_20201007_112150.jpg
IMG_20201007_112935.jpg
Odpovědět