Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Serža: Bacha na to. U luče mají deklarovanou min. trvanlivost rok a někdo už si stěžoval že toho nakoupil a něco se mu zkazilo. Uvádím to spíš jako zajímavost pro porovnávání než jako výrobek vhodný pro štosování.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Našel jsem v lednici zapomenutý tuňákový salát na mexický způsob vNiXe, prošlý cca 10 měsíců, vypadá dobře, Tak snad mi nebude blbě.
Hádám že už tady v recenzi je, možná jsem jí psal i ja, ale vyhledávač nic nenašel.
Spíš mě zajímalo, jak to bude vypadat po 10 měsících po expiraci, ale je to taková polokonzerva, Tak tomu nemůže nic být. A hlavně to bylo v té lednici. Jinak chuťově mám tenhle salát celkem rád a můžu ho asi doporučit.
Hádám že už tady v recenzi je, možná jsem jí psal i ja, ale vyhledávač nic nenašel.
Spíš mě zajímalo, jak to bude vypadat po 10 měsících po expiraci, ale je to taková polokonzerva, Tak tomu nemůže nic být. A hlavně to bylo v té lednici. Jinak chuťově mám tenhle salát celkem rád a můžu ho asi doporučit.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak jsem na základě informací ze zdejšího fóra vyzkoušel konzervy od Dovastu. Vepřové kostky ve vlastní šťávě, hovězí kostky, jelení kostky, krůtí kostky, staročeskou vepřovku, hovězí maso ve vlastní šťávě. Všechno dobré, jen hovězí ve vlastní šťávě mělo zvláštní chuť.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Dívám se na stránky francouzského rětězce Carrefour a výběr konzervovaných produktů tedy trochu jinde, než u nás. Ceny ovšem také dosti vysoké.
https://www.carrefour.fr/r/epicerie-sal ... t=1&page=3
https://www.carrefour.fr/r/epicerie-sal ... t=1&page=3
Re: Testy konzerv a polotovarů
Asi tu budu dělat reklamu, aniž bych měl vlastní zkušenosti, ale proč ne.
JAK CHUTNAJÍ LUXUSNÍ SARDINKY? Jsou lepší, než ty levné?!
https://www.youtube.com/watch?v=UtJFINoJ5Jw
(je tam slevový kód na dopravu zdarma JDEMEZRAT)
WWW stránky: https://eshop.rybickovna.cz/
Určitě to někdy vyzkouším, nemám problém s kvalitním produktem, tak snad to za ty peníze opravdu bude stát.
Samozřejmě pro nouzové zásoby kvůli ceně to asi nebude. Ale pro rozpadlíka gurmána...
Kdyby někdo vyzkoušel dříve než já, dejte určitě vědět.
JAK CHUTNAJÍ LUXUSNÍ SARDINKY? Jsou lepší, než ty levné?!
https://www.youtube.com/watch?v=UtJFINoJ5Jw
(je tam slevový kód na dopravu zdarma JDEMEZRAT)
WWW stránky: https://eshop.rybickovna.cz/
Určitě to někdy vyzkouším, nemám problém s kvalitním produktem, tak snad to za ty peníze opravdu bude stát.
Samozřejmě pro nouzové zásoby kvůli ceně to asi nebude. Ale pro rozpadlíka gurmána...
Kdyby někdo vyzkoušel dříve než já, dejte určitě vědět.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já mám ryby rád, ale tyhle peníze za konzervu nedám. Podle mě, je to zlodějna. Pevný podíl v konzervě 90 g masa a cena 99,- Kč. mě stačí konzervy z Lídlu a tuňáka, nebo i jiné tam nemají špatné.
A pokud nevím co s penězi, tak si radši koupím čerstvého lososa a udělat rybu zabere minimum času a chuť je jinde.
To je můj osobní názor a nikomu neberu kupovat tyhle předražené výrobky.
A pokud nevím co s penězi, tak si radši koupím čerstvého lososa a udělat rybu zabere minimum času a chuť je jinde.
To je můj osobní názor a nikomu neberu kupovat tyhle předražené výrobky.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Rozpadlíci nakažení koronavirem, který v cca 80 % provází ztráta chutě a čichu, mají příležitost zkonzumovat některé konzervy z NZ, které je svými organoleptickými vlastnostmi příliš nenadchly. Osobně mám v plánu zrušit ve spíži záměrně "zapomenuté" zásoby z Hamé .
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Re: Testy konzerv a polotovarů
U nás má paní obchůdek se středomořskými potravinami a skvělé marocké sardinky jsou za 36 kaček. A vozí i pikantní s feferonkou.JirkaK píše: ↑28.10.2020 12:33 Já mám ryby rád, ale tyhle peníze za konzervu nedám. Podle mě, je to zlodějna. Pevný podíl v konzervě 90 g masa a cena 99,- Kč. mě stačí konzervy z Lídlu a tuňáka, nebo i jiné tam nemají špatné.
A pokud nevím co s penězi, tak si radši koupím čerstvého lososa a udělat rybu zabere minimum času a chuť je jinde.
To je můj osobní názor a nikomu neberu kupovat tyhle předražené výrobky.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Když už to bylo nakousnuto, jaké olejovky kupujete do zásob? Z hlediska kvality, trvanlivosti, chuti, ceny?
Re: Testy konzerv a polotovarů
Mars - tuniaka - Nixe, calvo riomare... (ten nixe je chutný a pekné kúsky mäsa a vydrží)
riomare chutný pekné kúsky mäsa, vydrží ale drahší
a teraz som jedol calvo 2 roky po záruke a senzorické zmeny žiadne.
A z víkendu... Cez víkend sme išli na prechádzku do lesa, manželka skočila ešte rýchlo kúpiť nejaké konzervy na "piknik" a... priniesla aj Majku od Babé Hamiž teda pardon - hamé babiš...
Ako spomienku na detstvo kedy si to kupovávali na výlety.
No, to čo z tej konzervy "vyliezlo" ... nieže by sa to nedalo zožrať, ale raz stačilo na hóóóóódne dlhú dobu...
To calvo bolo oproti tomu ako božská ambrózia
riomare chutný pekné kúsky mäsa, vydrží ale drahší
a teraz som jedol calvo 2 roky po záruke a senzorické zmeny žiadne.
A z víkendu... Cez víkend sme išli na prechádzku do lesa, manželka skočila ešte rýchlo kúpiť nejaké konzervy na "piknik" a... priniesla aj Majku od Babé Hamiž teda pardon - hamé babiš...
Ako spomienku na detstvo kedy si to kupovávali na výlety.
No, to čo z tej konzervy "vyliezlo" ... nieže by sa to nedalo zožrať, ale raz stačilo na hóóóóódne dlhú dobu...
To calvo bolo oproti tomu ako božská ambrózia
Cogito, ergo armatum sum.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak jsem asi natrefil na ty znojemské okurky z turecka. Fakt je to bláto, co se nedá žrát. Vůbec tam není takové to správné křupnutí při kousnutí. Na obalu jsem nic nevyčetl, kde je to vyrobeno.
Fuj, když to člověk žvejká, tak je mu na blití.
Fuj, když to člověk žvejká, tak je mu na blití.
Naposledy upravil(a) dracekvo dne 05.11.2020 11:19, celkem upraveno 1 x.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Minimální objednací množství je 6, slovy šest kusůGrunt píše: ↑03.10.2020 17:35 MASPRO Hodonín se chlubí tím, že vyrábí „Starý dobrý lunč“ dle ČSN 79135 z roku 1989.
Těžko můžu hodnotit jestli se to přibližuje tomu co se dalo sehnat za minulého režimu (jsem prostě neexistoval), avšak já si právě jako děcko pamatuju že jsem nějak takhle dostával konzervy na dovolené a ač to nebylo bůh ví co, naservírován na chlebu se to (tehdy ještě s ohrnutým čumákem) zkonzumovat dalo.
Má cenu se pro to speciálně plahočit či si to objednávat? No popravdě asi ani ne, jsou i lepší konzervy. Na druhou stranu když by tohle bylo k dostání v každé sámošce namísto výsledků průjmu z kafilérek zn. Hamé asi bych nemohl říct ani popel. Nějaký pamětník může poreferovat. Já těžko, nicméně doporučit aspoň na vyzkoušení to můžu.
no riskl jsem a objednal, dvě už zbaštěné
Nostalgická vzpomínka na dětství..
Manželce chutnalo natolik , že objednala dalších dvanáct kusů, že s tím podaruje příbuzné a kamarádky jako recese/vzpomínkový dárek
Re: Testy konzerv a polotovarů
Díííky, mám na něj už několik let chuť. Když jsem zkusil alternativu od společnosti Hamé, tak . Objednáno 12.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8788
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Kouzlo starého Luncheon Meatu není v pojídání za studena, ale v opečení na pánvi, kdy se plně rozvine jeho nezaměnitelná chuť.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak to jsem ani nevěděl. To je asi dobré zmínit. Normálně to prodávají na prodejně v Hodoníně. Přijdeš, vezmeš kolik chceš, jdeš. Já to nemám daleko ani do Kunovic ani do Hodonína a kolem výrobny Švédy jsem několik roků jezdil den co den do práce. Takže tak no.
S cibulí a kremžskou hořčicí se to taky dá. Ale teplé je samozřejmě lepší. Mám ještě jednu pikslu v lednici a mám v plánu z toho vykouzlit nějaké musubi, tož uvidíme.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Původní lanč
( do dnes nepochopím proč původní anglický název "SPAM" je "přeložen" do češtiny komančema jako "Luncheon meat" )
je nejlepší úplně se vším: Pobavilo mě, že označení nevyžádané elektronické zprávy slovem SPAM
je reakcí na Monty Pythonův létajicí cirkus
https://www.csfd.cz/film/70220-monty-py ... komentare/
( do dnes nepochopím proč původní anglický název "SPAM" je "přeložen" do češtiny komančema jako "Luncheon meat" )
je nejlepší úplně se vším: Pobavilo mě, že označení nevyžádané elektronické zprávy slovem SPAM
je reakcí na Monty Pythonův létajicí cirkus
https://www.csfd.cz/film/70220-monty-py ... komentare/
- DanBlack
- Příspěvky: 1478
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
SPAM je IMHO značka lančmítu... (jako je třeba Hamé Favorit)
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Testy konzerv a polotovarů
IMHO nebo naopak lančmít je druh Spamu ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Spam_(food)
P.S.: toto také pobavilo https://www.tyden.cz/rubriky/relax/apet ... 98922.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Spam_(food)
P.S.: toto také pobavilo https://www.tyden.cz/rubriky/relax/apet ... 98922.html
ale ať nejsme úplně mimo pár receptů na přípravu jídla z lančmítu https://www.spam.com/recipesSpam, potravina na bázi vepřového v konzervě, kterou ve světě zpopularizovala americká armáda za druhé světové války a po ní, nemá labužníky čím lákat. Avšak v Jižní Koreji tato potravina, v Česku známá jako lančmít, stojí v čele dárků, jimiž se lidé obdarovávají u příležitosti různých svátků
-
- Příspěvky: 633
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
Kupuju v Tescu, Lidlu i Kauflandu. Konzerva tusim 40kc (39,90?), prijde mi to vsechno stejny a vsechno v pohode. S chlebem, s kuskusem...
Popravde jsem ten salat moc nepochopil co se tyce mnozstvi. Jako hlavni jidlo (i svacina) je to male, jako doplnek k hlavnimu jidlu zase velke. Mohlo by to byt bud mensi a levnejsi nebo treba o trochu drazsi a pridat vic rejze/testovin/fazoli, aby toho bylo vic a clovek se najedl.Lyster píše: ↑15.10.2020 17:47 Našel jsem v lednici zapomenutý tuňákový salát na mexický způsob vNiXe, prošlý cca 10 měsíců, vypadá dobře, Tak snad mi nebude blbě.
Hádám že už tady v recenzi je, možná jsem jí psal i ja, ale vyhledávač nic nenašel.
Spíš mě zajímalo, jak to bude vypadat po 10 měsících po expiraci, ale je to taková polokonzerva, Tak tomu nemůže nic být. A hlavně to bylo v té lednici. Jinak chuťově mám tenhle salát celkem rád a můžu ho asi doporučit.
Jinak pro rozpadlicke ucely jsou uplne nahovno. Jsou hrozne dobry a i kdyz jich nakoupim v akci sebevetsi zasobu, tak je dycky pomerne rychle snim
Ostatne co se tyce trvanlivych zasob, tak mam takovy problem. Najit kozervy, co jsou v rovnovaze mezi dvema extremy. Na jedne strane, aby to nebylo prilis obycejne/osklive a opravdu se to pri bezne rotaci snedlo a na druhe strane, aby to zase nebylo prilis moc dobre a nesnedl to clovek, kdyz ho honi mlsna.
Taky tohle neustale resite?
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8788
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Konzerva Pikok šunka Premium z Lidlu se dotáhla na legendární šunku od zkrachovalé české firmy Guding! A ve velikosti kusů masa a libovosti jí dokonce překonává. Důrazně doporučuji!