Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Jo stejná značka stejného tuňáka z lídlu. ještě zkusím ostatní co sem koupil.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8792
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Konzervovaná šunka. Chuť výtečná, pocitově poctivý flák masa. Co k tomu říci více Snad mě jen zarazilo, že obsahuje jen 73% masa, takže je poněkud nastavená, vodou? Na pánvi trochu prská, takže asi vodou...
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8792
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Včera a dnes jsem testoval pokrmy z tzv. 72-hodinnového kitu od WISE. Vzhledem k reklamě a použité technologii výroby jsem byl pln očekávání. Firma WISE své pokrmy suší za nízkých teplot a díky tomu by měl být výsledek poněkud lepší, než klasická polévka z pytlíků.
Příprava je jednoduchá. Do otevřeného pytlíku se naleje hrnek vroucí vody, uzavře a po 10-12 minutách se může servírovat. První zádrhel byl v chybějícím českém návodu, což může laika zmást. Druhý, vážnější zádrhel je fakt, že v každém z šesti pytlíků obsahuje dvě porce, takže avizovaných 12 porcí dosáhneme pouze v případě, že si půlku pytlíku necháme nesněděnou a pak jí dohřejeme. Nějak... Na druhou stranu - porce jsou dost malé, takže se dá celkem dobře sníst pytlík na ex.
Teda dal by se, kdyby...
Kdyby to bylo k jídlu Vyzkoušel jsem těstoviny Stroganov a "Kuře alá King". Výsledek mě dost zklamal. Obojí chutnalo skoro stejně, rozdíl byl jen v příloze rýže/těstoviny. Příloha tvoří skoro 100% obsahu. Zbytek je hlavně jakási krémová, stejně chutnající omáčka. Ano, pokud bude hlad, tak to sním. Ale na rozdíl od českého KDP, které lze celkem dobře požívat i v dobách míru, tak tohle je opravdu použitelné jen jako nouzová zásoba a za normálních okolností nejedlé.
Nechutnalo to mě, nechutnalo to mojí ženě a nechutnalo to ani mému psovi. A kalorický obsah 3600 kcal na tři dny také není žádné terno. Výhoda oproti českému KDP? Cena to nebude (800kč), snadnost použití také ne (uvař a přidej vodu), chuť rozhodně ne (už to plave nesnědené v kanalizaci), takže zbývá pouze poněkud nižší váha balení. Toť vše. Za mě - nedoporučuji.
Příprava je jednoduchá. Do otevřeného pytlíku se naleje hrnek vroucí vody, uzavře a po 10-12 minutách se může servírovat. První zádrhel byl v chybějícím českém návodu, což může laika zmást. Druhý, vážnější zádrhel je fakt, že v každém z šesti pytlíků obsahuje dvě porce, takže avizovaných 12 porcí dosáhneme pouze v případě, že si půlku pytlíku necháme nesněděnou a pak jí dohřejeme. Nějak... Na druhou stranu - porce jsou dost malé, takže se dá celkem dobře sníst pytlík na ex.
Teda dal by se, kdyby...
Kdyby to bylo k jídlu Vyzkoušel jsem těstoviny Stroganov a "Kuře alá King". Výsledek mě dost zklamal. Obojí chutnalo skoro stejně, rozdíl byl jen v příloze rýže/těstoviny. Příloha tvoří skoro 100% obsahu. Zbytek je hlavně jakási krémová, stejně chutnající omáčka. Ano, pokud bude hlad, tak to sním. Ale na rozdíl od českého KDP, které lze celkem dobře požívat i v dobách míru, tak tohle je opravdu použitelné jen jako nouzová zásoba a za normálních okolností nejedlé.
Nechutnalo to mě, nechutnalo to mojí ženě a nechutnalo to ani mému psovi. A kalorický obsah 3600 kcal na tři dny také není žádné terno. Výhoda oproti českému KDP? Cena to nebude (800kč), snadnost použití také ne (uvař a přidej vodu), chuť rozhodně ne (už to plave nesnědené v kanalizaci), takže zbývá pouze poněkud nižší váha balení. Toť vše. Za mě - nedoporučuji.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Šunkové rillettes - LIDL
Cena - něco kolem 70,- Kč (byl jsem obdarován, tak nevím přesně)
Trvanlivost testovaného vzorku - do 16.1.2017 (testováno v březnu, tzn. že vyrobeno někdy začátkem roku 2013).
Rillettes si občas dělám doma v pomalém hrnci, ovšem nekonzervuji jej. Když ho dám ještě horký do skleniček a zavíčkuji, tak nějaký ten týden v lednici vydrží, ovšem spíše je velmi rychle sežrán. Toust s rillettes je naprosto úžasný. Proto jsem byl zvědav na rillettes lidlovský.
Balení - sklo, hmotnost 360g Složení (já osobně dělám pouze s přídavkem soli a bílého vína, poměr libového masa a tuku cca 60/30) Šarže, trvanlivost Po otevření - na povrchu tenká vrstva tuku, což je v pořádku Rillettes samotný - masová vlákna a tuk ve slušném poměru (rillettes musí být "mazatelný"), žádné nastavované mleté uši a chrupavky. Chuť - masová. Méně slaná (pro mne), ovšem pro děti tak akorát.
Závěr: dobrá masová paštika. Cena vzhledem ke kvalitě a hmotnosti v porovnání s nejrůznějšími šlehanými odřezky a chrupavkami "renomovaných" výrobců přijatelná. Kupovaným konzervám neholduji ale tento výrobek mne poměrně kladně překvapil.
Cena - něco kolem 70,- Kč (byl jsem obdarován, tak nevím přesně)
Trvanlivost testovaného vzorku - do 16.1.2017 (testováno v březnu, tzn. že vyrobeno někdy začátkem roku 2013).
Rillettes si občas dělám doma v pomalém hrnci, ovšem nekonzervuji jej. Když ho dám ještě horký do skleniček a zavíčkuji, tak nějaký ten týden v lednici vydrží, ovšem spíše je velmi rychle sežrán. Toust s rillettes je naprosto úžasný. Proto jsem byl zvědav na rillettes lidlovský.
Balení - sklo, hmotnost 360g Složení (já osobně dělám pouze s přídavkem soli a bílého vína, poměr libového masa a tuku cca 60/30) Šarže, trvanlivost Po otevření - na povrchu tenká vrstva tuku, což je v pořádku Rillettes samotný - masová vlákna a tuk ve slušném poměru (rillettes musí být "mazatelný"), žádné nastavované mleté uši a chrupavky. Chuť - masová. Méně slaná (pro mne), ovšem pro děti tak akorát.
Závěr: dobrá masová paštika. Cena vzhledem ke kvalitě a hmotnosti v porovnání s nejrůznějšími šlehanými odřezky a chrupavkami "renomovaných" výrobců přijatelná. Kupovaným konzervám neholduji ale tento výrobek mne poměrně kladně překvapil.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Rád bych se podělil o dobrou zkušenost s touto konzervou http://www.hame.cz/cs/product/detail/id ... ci-kvalita
koupil jsem je vícekrát,různé šarže a byly všechny vynikající.Pokud bude čas,pokusím se sem doplnit fotky obsahu.Dá se to jíst na chleba nebo i zamíchat do rýže a pod.
Zde je odkaz na výrobky z téže řady, stálo by to jistě za vyzkoušení.Krůtí jsem koupil v Penny, ale ostatní konzervy této řady tam neměli.Byl bych rád,kdybyste tyto výrobky zkusili otestovat a taky napsali,kde se dají koupit.
http://www.hame.cz/cs/product/list/bran ... goryId/293
Upřímně řečeno, jak jsem se díval na testy některých konzerv, co zde byly testovány, dělalo se mi zle.
Ta krůtí, co zde doporučuji, opravdu stojí za to, jedním slovem vynikající a to značku Hamé jinak nepreferuji.
Ostatní konzervy od Hamé mi připadají jako by je připravoval Jirka Babica
koupil jsem je vícekrát,různé šarže a byly všechny vynikající.Pokud bude čas,pokusím se sem doplnit fotky obsahu.Dá se to jíst na chleba nebo i zamíchat do rýže a pod.
Zde je odkaz na výrobky z téže řady, stálo by to jistě za vyzkoušení.Krůtí jsem koupil v Penny, ale ostatní konzervy této řady tam neměli.Byl bych rád,kdybyste tyto výrobky zkusili otestovat a taky napsali,kde se dají koupit.
http://www.hame.cz/cs/product/list/bran ... goryId/293
Upřímně řečeno, jak jsem se díval na testy některých konzerv, co zde byly testovány, dělalo se mi zle.
Ta krůtí, co zde doporučuji, opravdu stojí za to, jedním slovem vynikající a to značku Hamé jinak nepreferuji.
Ostatní konzervy od Hamé mi připadají jako by je připravoval Jirka Babica
Re: Testy konzerv a polotovarů
Produkce Hamé je k pláči ... tuhle jejich řadu "vynikající kvalita" nevyjímaje.
Koukněte třeba na PRÉMIOVOU pikslu "Moravské uzené - vynikající kvalita"
Aby nám trochu nabyla posloužil bramborový škrob, aby se hezky vybarvila zajistilo krevní barvivo a sušení broučci, že je maso "uzené" obstaralo kouřové aroma, aby nebylo znát že to není k jídlu přidá se maskovací česnek a trocha vody na závěr nic nezkazí. Takovouhle "vynikající kvalitu" nechť si v Hamé laskavě jedí sami.
Jiný jejich vynikajícně kvalitní produkt tu testoval už Fabulous
http://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.ph ... =60#p48686
A že by krůtí maso ve vlastní šťávě co tu tak vychvaluješ zrovna muselo obsahovat vepřové kůže si taky nemyslím. Alespoň já tam o ně nestojím.
Jsou to dobytci.
Koukněte třeba na PRÉMIOVOU pikslu "Moravské uzené - vynikající kvalita"
Aby nám trochu nabyla posloužil bramborový škrob, aby se hezky vybarvila zajistilo krevní barvivo a sušení broučci, že je maso "uzené" obstaralo kouřové aroma, aby nebylo znát že to není k jídlu přidá se maskovací česnek a trocha vody na závěr nic nezkazí. Takovouhle "vynikající kvalitu" nechť si v Hamé laskavě jedí sami.
Jiný jejich vynikajícně kvalitní produkt tu testoval už Fabulous
http://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.ph ... =60#p48686
A že by krůtí maso ve vlastní šťávě co tu tak vychvaluješ zrovna muselo obsahovat vepřové kůže si taky nemyslím. Alespoň já tam o ně nestojím.
Jsou to dobytci.
Re: Testy konzerv a polotovarů
z této řady mám otestováno vepřové ve vlastní štávě,jelikož jsem tak trochu ujetý na vepřovky,testuju vše co má tento název,tohle je nejlepší výrobek na trhu,cena ovšem vysoká,osobně doporučuji stejný výrobek globus-pozor-je to polokonzerva,tudíž menší výdrž,nebo čínskou konzervu ma ling,cena v makru dobrá a navíc ted tam mají balení s 25 procenty navíc za 26kč-orientačně
Re: Testy konzerv a polotovarů
ta cena je poněkud podezdřelá , za 26kč snad nekoupíš ani 10dk herkulese natož konzervu + obsah
- Terminated Account
- Příspěvky: 3761
- Registrován: 19.08.2011 9:42
Re: Testy konzerv a polotovarů
Ad. lyofilizované (dehydrované) jídlo - tato strava má od většiny kvalitních výrobců přesně definovaný účel použití. Extrémní podmínky, absolutně jednoduchá příprava, minimální hmotnost a solidní výživná hodnota = expediční strava. Člověk vyznávající strategii sysel (dle Hausmana sedlák) a další, nemůže tyto výhody v žádném případě ocenit. Podle mě, má určitě tato strava v NZ svoje místo, ale stavět na tom jídelníček bych rozhodně nedoporučoval.
Re: Testy konzerv a polotovarů
proč podezřelá cena? upřesním-je tam o 30 procent navíc a cena 24kč,jde o akci,když koupím od stejné firmy velký lunč v globusu za 40 a v makru to samé za 26,nebo mlíko,normální cena 14.90 za litr,v akci totéž 10.90,jogurt florian za 13-14 v akci klidně 7.90,jde pouze o marže prodejců a snahu nalákat lidi do svého obchodu,obecně makro už dávno není výhodné na vše,ale tyhle věci se tam vyplatí,vepřovky od haméčka s 98 procenty masa tam vyšli o 8 kč levněji než jinde,ted už je to mín,nebo moje oblíbená kofola,normálně kolem 22-23kč za flašku,ted tesco za 15,ty konzervy mám testlé jak v akci tak bez akce a je to totéž,pouze se mění cena a prodejce,chce to sledovat co kde je a za kolik
Re: Testy konzerv a polotovarů
samopal72,
Vepřovky od Hamé s 98% masa?
Prosím tě hoď mi tu nějaký link nebo foto.
Pokud je to pravda, tak máme jeden potvrzený zázrak.
Dík
Koniáš
Vepřovky od Hamé s 98% masa?
Prosím tě hoď mi tu nějaký link nebo foto.
Pokud je to pravda, tak máme jeden potvrzený zázrak.
Dík
Koniáš
Re: Testy konzerv a polotovarů
Upřímně řečeno, jediné, co jsem v posledních pár letech považoval za poživatelné od Hamé, byla taková malá staniolová konzerva Favorit (dost často se prodává půl na půl v regálu s Ďábelskými toasty). Jakési namleté vepřové maso s příměsí sádla, rosolu a zeleniny, hlavně hrášku. Ale loni mě dost vyšplouchli, protože oba dva kousky, co jsem měl na akci, byly zkažené a poněkud praskly.
Prekérní to bylo proto, že jsem měl ve stejné igelitce přibalený i jeden nebo dva pivní sýry. Ty jsem hned zpočátku snědl, ale zápach z igelitky vycházel dál. objevil jsem některé potraviny (naštěstí všechno v individuálních obalech) ušpiněné od nažloutlého mazu, takže jsem je zběžně umyl a tašku začal používat na odpadky. Druhý den ovšem problém nastal zase. Měl jsem za to, že jde o nedočištěné zbytky sýra, takže jsem znovu, tentokrát všechno, umyl a igelitku znova vyměnil. Třetí den se tam už opravdu žádný zbytek sýra vyskytovat neměl, takže následné pátrání odhalilo zdroj vytékající z Favoritů. konzistence i smrad byl identický s pivními sýry Mám teď ke značce Hamé poněkud antagonistický vztah.
Prekérní to bylo proto, že jsem měl ve stejné igelitce přibalený i jeden nebo dva pivní sýry. Ty jsem hned zpočátku snědl, ale zápach z igelitky vycházel dál. objevil jsem některé potraviny (naštěstí všechno v individuálních obalech) ušpiněné od nažloutlého mazu, takže jsem je zběžně umyl a tašku začal používat na odpadky. Druhý den ovšem problém nastal zase. Měl jsem za to, že jde o nedočištěné zbytky sýra, takže jsem znovu, tentokrát všechno, umyl a igelitku znova vyměnil. Třetí den se tam už opravdu žádný zbytek sýra vyskytovat neměl, takže následné pátrání odhalilo zdroj vytékající z Favoritů. konzistence i smrad byl identický s pivními sýry Mám teď ke značce Hamé poněkud antagonistický vztah.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pravda je,že favorit už dávno není co býval...i v Hamé už jedou polský způsob marketingu !!!
Re: Testy konzerv a polotovarů
rozklikni si odkaz od REY,je tam nafocená,balení 300g,ty ostatní na fotce nemám ochutnané,cena kolem 50 kč ,samozřejmě nemám laboratoř abych měřil to množství masa,ale porovnal jsem to se starou komunistickou a má to stejný vzhled,vůni i chut,žádný křupavky,kusy kůží a podobná svinstva,globus vlastní výroba totéž,kusy masa,větší balení a cena 50 kč,ale pouze polokonzerva
Re: Testy konzerv a polotovarů
dobrý favorit už nějak není,šetřit se musí
Re: Testy konzerv a polotovarů
Krůtí maso ve vlastní šťávě MEI NING
Kaufland .. 32,90 Kč
180g
minimální trvanlivost .. 2 roky
50% krůtí maso
16% drůbeží maso strojně oddělené
16% drůbeží kůže
7 éček
voda, sojový protein, bramborový škrob, jedlá sůl a koření
tuk max. 20%
Snědl sem jí jen tak studenou s krajíčkem chleba. Není špatná, ale pikok-vepřovka je lepší a za stejnou cenu má 300g.
Takže nedoporučuji.
Kaufland .. 32,90 Kč
180g
minimální trvanlivost .. 2 roky
50% krůtí maso
16% drůbeží maso strojně oddělené
16% drůbeží kůže
7 éček
voda, sojový protein, bramborový škrob, jedlá sůl a koření
tuk max. 20%
Snědl sem jí jen tak studenou s krajíčkem chleba. Není špatná, ale pikok-vepřovka je lepší a za stejnou cenu má 300g.
Takže nedoporučuji.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Už jen podle složení bych to ani nezved z regálu.
Re: poznámka
Tohle vlákno sleduju rád, i když je to občas doslova "peklo na talíři" . Ale: občas mi přijde, že někteří jsou "trochu zmlsaní". Ale je jasný, že až něco nedejbože přijde, tak bude dobrá i ta poslední blbá konzerva podřadnější kvality, která vydrží dýl (už jen kvůli obalu apod.) než čerstvé nekonzervované poživatiny. To bude platit to okřídlené "doma jez co je, jinde co ti daji" dvojnásob. Ale samozřejmě chápu, že se chcete dopředu před/zásobit tím kvalitnějším materiálem, co se prodává - resp. dokud je k dispozici. A je určitě dobré o něm vědět, tj. co je lepší a co ne. Tak trochu chci taky reagovat právě na to Hamé, prtž čas od času jejich "TP" a "čočku" mám a nikdy mi to zas tak strašné nepřišlo. Samo je to jen konzerva, ale sníst se to určitě dá pořádně ohřáté. (možná to bude taky tím, že jsem ještě s těmi konzervami z "higher levelu" nepřišel do styku )
- Leon Chamel
- Rozpadlík
- Příspěvky: 409
- Registrován: 12.03.2012 16:25
- Bydliště: Haná
Re: Testy konzerv a polotovarů
Doporučoval bych kupovat i do "strategických zásob" převážně takové jídlo, které slupneme s chutí a bez újmy na zdraví i dnes, v rámci jejich potřebné průběžné obnovy. Při troše štěstí tento osud potká většinu našich současných zásob, jsem optimista A dnes skutečně nemá smysl zatěžovat zbytečně tělo nějakým zcela podřadným odpadem, byť by jej hladový rozpadlík jistě v nouzi bez mrknutí oka pozřel.
K testování konzerv: Nevím, jestli jsem to už sem nepsal, ale zkoušel jsem, co udělá s rybičkovými konzervami opakované zmrazení/rozmrazení obsahu, simulující jejich uložení v nevytápěném bug-out objektu. Změnila se jen konzistence masa, které se rozpadalo už při pohledu (víc se mráz samozřejmě projevil na rybičkách ve vl. šťávě než oleji), ale při zpracování do pomazánek bylo vše OK. A to jsem jim dával docela zabrat, bylo to z -16 C do + 21 C a zpět, zatímco někde na chatě by teplotní změny byly mnohem pozvolnější a obsah by při mírnějších zimách díky obsahu oleje a soli nejspíš vůbec nezmrzl. Myslím, že se není čeho bát a lze klidně syslit zásoby i na těchto místech.
K testování konzerv: Nevím, jestli jsem to už sem nepsal, ale zkoušel jsem, co udělá s rybičkovými konzervami opakované zmrazení/rozmrazení obsahu, simulující jejich uložení v nevytápěném bug-out objektu. Změnila se jen konzistence masa, které se rozpadalo už při pohledu (víc se mráz samozřejmě projevil na rybičkách ve vl. šťávě než oleji), ale při zpracování do pomazánek bylo vše OK. A to jsem jim dával docela zabrat, bylo to z -16 C do + 21 C a zpět, zatímco někde na chatě by teplotní změny byly mnohem pozvolnější a obsah by při mírnějších zimách díky obsahu oleje a soli nejspíš vůbec nezmrzl. Myslím, že se není čeho bát a lze klidně syslit zásoby i na těchto místech.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8792
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trvanlivé konzervy
Poprvé v životě jsem ochutnal šunku od Guding. No co vám mám povídat. Čínská !!! továrna stvořila něco, co o dvě třídy překonává produkty Hamé a spol. Šunka obsahovala skutečné, velké kusy masa (žádné namleté kůže a oči jako u Hamé a Lidl specialit) a chutnala! Panečku, chutnala jako normální, sušší šunka. Mohu jen důrazně doporučit!