Testy konzerv a polotovarů
- DanBlack
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak to můžu doplnit - otestováno...
Je to přesně jak říká název: Mleté/kořeněné hovězí
Solené a kořeněné akorát (nijak jsem nedochucoval), struktura je drobivá, tuku docela málo, pomazánka by z toho asi nebyla.
Na rozdíl od vepřovek (kde bývá kus masa vcelku) tohle je mleté, jako variace na karbanátek ideální, dobré to bylo i po smíchání s rýží a zeleninou.
Je to přesně jak říká název: Mleté/kořeněné hovězí
Solené a kořeněné akorát (nijak jsem nedochucoval), struktura je drobivá, tuku docela málo, pomazánka by z toho asi nebyla.
Na rozdíl od vepřovek (kde bývá kus masa vcelku) tohle je mleté, jako variace na karbanátek ideální, dobré to bylo i po smíchání s rýží a zeleninou.
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Testy konzerv a polotovarů
super, ušetřil jsi mi test (a jednu konzervu) Díky
poznamenám si, že kombinovat s rejží nebo těstovinou...
poznamenám si, že kombinovat s rejží nebo těstovinou...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Také jsem se nechal chytit Ve šprotech "v oleji" tenká vrstvička oleje na vrchu, zbytek kalná voda. Tolik očí, hlav a ploutví jsem nikdy pohromadě neviděl a zbytek odporný Jedině hodně česneku, cibule a vyrobit pomazánku. Otevřel jsem i verzi "v tomatě" a výsledek obdobný, hnusná hnědo/načervenalá voda a v ní to samé ...Ivana píše: ↑31.08.2021 20:50 Baltické šproty Sokra
Jeden z největších šitů, co jsem kdy koupila. Vysoký podíl vody, maso se rozpadá doslova na bláto, tvrdé kuličky nejsou koření, ale oči. Oleje stopové množství.
Když jsem to opatrně přecedila a vybrala ty voči tak se to ještě dalo použít na pomazánku. Nikdy víc.
P1650691.JPG
P1650674.JPG
Při tom dřív jsem je normálně kupoval a nebylo to tak hrozný, asi je koupil Mondelez
Re: Testy konzerv a polotovarů
veseko - Moravský vrabec 400g
velký kusy masa, dobře kořeněno, s těstovinama je toho na 2 poctivý porce
btw konzerva prošlá 07/2020 a stále výborná
http://veseko.com/portfolio-view/moravsky-vrabec/
velký kusy masa, dobře kořeněno, s těstovinama je toho na 2 poctivý porce
btw konzerva prošlá 07/2020 a stále výborná
http://veseko.com/portfolio-view/moravsky-vrabec/
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
-
- Příspěvky: 634
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Testy konzerv a polotovarů
https://www.profikoreni.cz/Susena-zelenina-c151_0_1.htm
Objednaval jsem z daneho eshopu nejakou susenou zeleninu a dalsi veci. Trochu me desi, ze treba susena mrkev je z Ciny. Ma na to nekdo nazor? Jde mi o to, jak to bude z Ciny treba s ruznejma pesticidama nebo co ja vim. Nekde jsem slysel, ze treba kustovnice neni buh vi jak zazracna potravina, jak se rika, protoze se v Cine nepestuje zrovna v idealnich podminkach. Nektery veci byli z Polska, neco CR. Bral jsem bezny veci na polivku - mrkev, celer, petrzel, cibule, smazena cibule, kureci vyvar, hovezi vyvar, cesnek. Chutove mi kvalita prijde fajn. Nakrajeno na kousky bezny velikosti. Zkousel jsem to delat jak s vyvarem od nich, tak s klasickou pytlikovou polivkou do hrnecku ze supermarketu a za me hodne dobry. Lehky, skladny a trvanlivy. Pokud nekdo neni ortodoxni prepper, co si toho bude sam doma pripravovat kila, tak imho pro nejakou lehkou zasobu, popripade rotovat na turistice to vychazi cenove hodne slusne. Neni v tom maso, ale s kuskusem se z toho da udelat plnohodnotny suseny ultralight jidlo na turistiku za zlomek ceny a v podstate bez prace.
Urcite to neni jedinej eshop s timhle sortimentem, ja na tenhle narazil, kdyz jsem hledal suseny vejce. Viz post ve vlakne o vejcich.
Objednaval jsem z daneho eshopu nejakou susenou zeleninu a dalsi veci. Trochu me desi, ze treba susena mrkev je z Ciny. Ma na to nekdo nazor? Jde mi o to, jak to bude z Ciny treba s ruznejma pesticidama nebo co ja vim. Nekde jsem slysel, ze treba kustovnice neni buh vi jak zazracna potravina, jak se rika, protoze se v Cine nepestuje zrovna v idealnich podminkach. Nektery veci byli z Polska, neco CR. Bral jsem bezny veci na polivku - mrkev, celer, petrzel, cibule, smazena cibule, kureci vyvar, hovezi vyvar, cesnek. Chutove mi kvalita prijde fajn. Nakrajeno na kousky bezny velikosti. Zkousel jsem to delat jak s vyvarem od nich, tak s klasickou pytlikovou polivkou do hrnecku ze supermarketu a za me hodne dobry. Lehky, skladny a trvanlivy. Pokud nekdo neni ortodoxni prepper, co si toho bude sam doma pripravovat kila, tak imho pro nejakou lehkou zasobu, popripade rotovat na turistice to vychazi cenove hodne slusne. Neni v tom maso, ale s kuskusem se z toho da udelat plnohodnotny suseny ultralight jidlo na turistiku za zlomek ceny a v podstate bez prace.
Urcite to neni jedinej eshop s timhle sortimentem, ja na tenhle narazil, kdyz jsem hledal suseny vejce. Viz post ve vlakne o vejcich.
Re: Testy konzerv a polotovarů
No já z profikoreni objednávám pořád a nemůžu si stěžovat. Luxusní paprika ASTA 200 do čabajek, granulovaný česnek, pepř ten má grády jako prase, kmín voňavoučkej, majoránka, bobkový list.... Měl sem srovnání i s konkurencí (progast) a tohle je nejlepší co sem kdy měl. Pokud bereš na IC, davají i lepší ceny.
Jo bral sem od nich i Kyselinu L-askorbovou – vitamín C.
Jo bral sem od nich i Kyselinu L-askorbovou – vitamín C.
Re: Testy konzerv a polotovarů
včera v Lidlu koupena tato zvláštnost, filety z makrely se švestkou a BBQ omáčkou. Říkám si, no zkusím to, podivná kombinace ale může to být dobré. A taky že bylo. Chuť tučné ryby, sladkokyselé BBQ omáčky a sladké švestky mi fakt sedla. Nebude to na každodenní žraní, ale beru to jako zpestření, až budem ládovat vepřovky a tuňákovky s těstovinami nebo rýží Ryby je sice jen 50%, zbytek omáčka a švestka, ale omáčku jsem vytřel chlebem a byl jsem spokojen a nasycen. Cena 26Kč
Re: Testy konzerv a polotovarů
Vypadá to jako variace na Staročeského kapra načerno.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Hovězí guláš pikantní (HAMÉ, 415 g)
Priemerné výživové údaje na 100 g výrobku:
energia: 494 kJ / 119 kcal
tuky: 8,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,1 g
sacharidy: 4,4 g
z toho cukry: 1,8 g
bielkoviny: 5,8 g
soľ: 1,3 g
Hodnotenie:
Vôňa: 4/5
Vzhľad: 3/5
Chuť: 4/5
Celkové hodnotenie: 4/5
PA potenciál:
EDIT: uvedené energetické hodnoty sú z plechovky, na web stránke sú uvedené trochu rozdielne.
Skúšam 2. krát tento guláš. Minule som ho mal len s chlebom, dnes už zo zemiakmi. Takže, vôňa ako taká nebola taká vábivá, že keby som šiel po ulici, že by som sa za ňou obzrel, ale na druhú stranu neurazí. Od konzerv ale nečakám veľa. Po otvorení vzhľad OK, potom keď som to dal do hrnca tak som si všimol veľa mastného mäsa a jednu podlhovastú dutú vec - asi žila. Niekomu to určite teraz v čase blahobytu príde nesympatické a odporné, ale dá sa s tým žiť. Nejedol som to. Chuť myslím, že celkom uspokojivá. Žiadna špecialita z vychýrenej reštiky, ale zasa - je to len konzerva. U mňa si zatiaľ nenašla miesto v regáli, no neskúšal som toho zatiaľ až tak veľa. Napriek tomu za mňa celkové hodnotenie 4/5.
Priemerné výživové údaje na 100 g výrobku:
energia: 494 kJ / 119 kcal
tuky: 8,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,1 g
sacharidy: 4,4 g
z toho cukry: 1,8 g
bielkoviny: 5,8 g
soľ: 1,3 g
Hodnotenie:
Vôňa: 4/5
Vzhľad: 3/5
Chuť: 4/5
Celkové hodnotenie: 4/5
PA potenciál:
EDIT: uvedené energetické hodnoty sú z plechovky, na web stránke sú uvedené trochu rozdielne.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Hamé nebrat....možná tak Májku a směs na těstoviny
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8795
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Například německý guláš firmy Simon má tolik libového masa, že se tam nevešla skoro žádná omáčka. Dost rozdíl od nastavované žbrďoly Hamé
https://www.google.com/search?q=gulasch ... n&hl=cs-cz
https://www.google.com/search?q=gulasch ... n&hl=cs-cz
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pikok nebo Veseko je taky celkem fajn...a v porovnání s Hamé super
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Taky se divim ze nekdo je schopen sem davat Hame...To je uplne dno.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Hodnotenie som dal aké aom dal. Časom to určite pôjde pre tento produkt dole, keď viac vyskúšam. Nie som tu ešte tak dlho, že by som si všetko na fóre prešiel.
Možno sa niekto rozhodne práve na základe napísaného, že toto fakt nie.
...ale najlepšie skúsiť na sebe. Ja som napríklad v minulosti nejedol takéto produkty od Hamé, tak som to skúsil.
Možno sa niekto rozhodne práve na základe napísaného, že toto fakt nie.
...ale najlepšie skúsiť na sebe. Ja som napríklad v minulosti nejedol takéto produkty od Hamé, tak som to skúsil.
- DanBlack
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
Občas i Hamé může mít v nabídce něco jedlého...
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já osobně mám k Hamé takový zvláštní vztah - léty ověřená praxe, že po pozření obsahu jakékoliv konzervy od této firmy, nezáleží na tom zda je to "slovácká fazula s klobásou" či cokoli jiného, cca za hodinu směřují mé kroky k toaletní míse kde v sedě vyplodím něco, co bych včetně zvukových a pachových efektů nazval jako "Jurský park".
Jako projímadlo
Jako projímadlo
-
- Příspěvky: 533
- Registrován: 18.06.2021 9:34
- Pohlaví: žena
Re: Testy konzerv a polotovarů
Bože dobrej,.... myslím, že teď dostanu hlad nejdřív v pondělí
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já si pamatuji z mládí, že mi Trenčanský párok s fazulou nějak nevadil, asi jsem (byl) popelnice
Re: Testy konzerv a polotovarů
Kdysi se daly jist mnohé věci, treba i produkce Hame Babice. Dnes uz mate i klasické znojemské okurky z Turecka
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Dokelnik: Když vidím produkt tvého trávení nedá mi to. Takový malý trik, který jste mě naučili kupodivu tady na Rozpadu ve vedlejším vlákně:
Jitrocel vejčitý. Jsou to namletá semínka. Stačí se stavit v lékárně a poptat se po Psylliu (někdy také jitrocel indický). Dají toho celou pixli. Z ní tak jedna dvě lžíce do vodnaté složky produktu Hamé (kupř. tohohle guláše) ještě zatepla ohřátého a chvíli to nechat nabobtnat. Vytáhne to z toho tu vodu a vytvoří to takový celkem nechutný sliz. Hodně štěstí při konzumaci, musí to být zážitek. Ale pokud vše proběhne hladce, ráno z toho budou hovínka, které by se i s konzumenty Pedigree mohlo rovnat (akorát hladká srst bude chybět). Problém těchto „produktů“ (především zn. Hamé) je velké množství tuku nastavovaného vodou (ta nic nestojí ale dost váží) a přitom žádná vláknina. Střeva pak nemají šanci z toho při průchodu tu vodu vytáhnout a výsledek je jaký je. Já s oblibou přidávám ještě třeba namletou štiplavou papričku a ráno to potom chce rychlý krok k záchodové míse.
Jitrocel vejčitý. Jsou to namletá semínka. Stačí se stavit v lékárně a poptat se po Psylliu (někdy také jitrocel indický). Dají toho celou pixli. Z ní tak jedna dvě lžíce do vodnaté složky produktu Hamé (kupř. tohohle guláše) ještě zatepla ohřátého a chvíli to nechat nabobtnat. Vytáhne to z toho tu vodu a vytvoří to takový celkem nechutný sliz. Hodně štěstí při konzumaci, musí to být zážitek. Ale pokud vše proběhne hladce, ráno z toho budou hovínka, které by se i s konzumenty Pedigree mohlo rovnat (akorát hladká srst bude chybět). Problém těchto „produktů“ (především zn. Hamé) je velké množství tuku nastavovaného vodou (ta nic nestojí ale dost váží) a přitom žádná vláknina. Střeva pak nemají šanci z toho při průchodu tu vodu vytáhnout a výsledek je jaký je. Já s oblibou přidávám ještě třeba namletou štiplavou papričku a ráno to potom chce rychlý krok k záchodové míse.