Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Jakmile antibiotika nezaberou u léčby otevřených ran, pak Afričané do rány nasypou krystalový cukr.
Podle britských vědců tento recept skutečně zabírá.
Cukr si poradí s hojením ran mnohdy lépe než právě antibiotika.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/29348 ... otika.html
Podle britských vědců tento recept skutečně zabírá.
Cukr si poradí s hojením ran mnohdy lépe než právě antibiotika.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/29348 ... otika.html
-
- VIP
- Příspěvky: 810
- Registrován: 24.08.2012 22:16
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Požívám navlhčený cukr proti štípancům a žihadlům od hmyzáků - funguje skvěle.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
říkám si , co to asi udělá s krevnim obrazem ?
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
ale jakej cukr ? třtinovej nebo řepovej?
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
"In the in vitro studies three types of granulated sugar (Demerara, granulated beet sugar and granulated cane sugar) were tested to ..."
http://clinicaltrials.gov/show/NCT01716273
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21647066
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... otics.html
Pokud tomu rozumím správně, tak se testoval surový třtinový cukr, rafinovaný řepný i třtinový a fungovaly všechny stejně.
http://clinicaltrials.gov/show/NCT01716273
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21647066
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... otics.html
Pokud tomu rozumím správně, tak se testoval surový třtinový cukr, rafinovaný řepný i třtinový a fungovaly všechny stejně.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Improvizovaná náhrada ATB cukrem rozhodně není žádná novinka - v krizových situacích se to používá několik desetiletí a mám pocit, že tento poznatek o účinnostiv cukru tu byl i před objevením ATB.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Píšou, že používají vyčištěný cukr. Jak ho vyčistit v domácích podmínkách? Převařením to asi nepude, představa, že někdo krvácí a si vařím cukrovou vodu...
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Čistota normálního potravinářského cukru je pro tyto účely dostatečná.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Máte s tím někdo praktickou zkušenost? Jak se to má technicky nejvýhodněji provést? Kolik cukru a jak často vyměňovat? Na co si dát pozor atd.?
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
a med by sa namiesto rafinovaného cukru použiť nemohol???
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Nevím jestli by med odváděl tekutiny/vodu z rány
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
úvodní příspěvek říká, že černoši používají krystalový cukr. pochybuju notně o tom, že užívají nějaké rafinované rafinační metody.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Kamarád trpí velmi nepěknými nekrózami a pokud není vyhnutí, používá i cukr. Je fakt, že převazuje co 24 hodin. Při převazu oplach vodou do odplavení poničené tkáně a pak cukr tak, aby pokryl otevřené pole rovnoměrnou vrstvičkou. Pak sterilní krytí.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Prý se to musí často měnit, kvůli možnému kvašení. Takže například, ovázat si ruku a ujít 25km asi taky nebude ideál.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Nechci zakládat nové téma.
Takže taková zajímavost k antibiotikům: přírodní antibiotika z kůže/sekretu žab - bohužel k tomu nemám více zpráv, ale konkrétně kuňka má velmi silná antibiotika a je celkem v ČR dostupná. Otázkou je jak je získat - extrahovat a na co všechno by zabíraly.
http://m.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/417493
Takže taková zajímavost k antibiotikům: přírodní antibiotika z kůže/sekretu žab - bohužel k tomu nemám více zpráv, ale konkrétně kuňka má velmi silná antibiotika a je celkem v ČR dostupná. Otázkou je jak je získat - extrahovat a na co všechno by zabíraly.
http://m.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/417493
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
big bang píše:a med by sa namiesto rafinovaného cukru použiť nemohol???
Med je sám o sobě dostatečně suchý, obsahuje kolem 18 % vody, tedy by měl vlhkost absorbovat.Hdm píše:Nevím jestli by med odváděl tekutiny/vodu z rány
Navíc má med účinky antimikrobiální, antioxidační (podpora hojení), je zdrojem minerálů a dalších stopových prvků (podpora hojení, rekonvalescence). Dovolím si tedy tvrdit, že je pro zmíněné účely vhodnější než cukr. Kromě toho bude v PA době dostupnější.
Kvašení při zvýšené vlhkosti medu samozřejmě hrozí také.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Takže jestli jsem to pochopil správně tak když budu mít nějakou větší ránu tak v polních podmínkách ji mám polít co nejčistší vodou abych odplavil nečistoty potom do rány nasypu cukr převážu obvazem. Po určité době převážu, tzn. odstranit obvaz, vodou vyplavit starý cukr, nasypat nový a zase převázat. A tak to opakovat (po jak dlouhé době?) dokud se nedostanu do civilizace?
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
V článku se uvádí, že cukr se používá až když selžou antibiotika a v ráně probíhá zánět, který se nedaří zvládat.
Ránu bych ošetřil jak je obvyklé (zastavení krvácení, mašličky) a až kdyby se nehojila, přistoupil bych k cukru.
Ránu bych ošetřil jak je obvyklé (zastavení krvácení, mašličky) a až kdyby se nehojila, přistoupil bych k cukru.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Z historických pramenů vyplývá, že ve středověku se rány omývaly vínem a pak se pomatlávaly medem. Tehdy to bylo standardní ošetření.
Re: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Taková škoda toho vína!
Já si furt nějak neumím představit, že bych si na hnusnou ránu, na kterou by mi nic nezabralo, nasypal cukr nebo med. Až to někdo zkusí, dejte vědět.
Já si furt nějak neumím představit, že bych si na hnusnou ránu, na kterou by mi nic nezabralo, nasypal cukr nebo med. Až to někdo zkusí, dejte vědět.