Trvanlivé konzervy
Re: Trvanlivé konzervy
A je to ve srovnání s masovými konzervami z Lidlu lepší adekvátně tomu, jak je to i v té akci pořád ještě dražší? Máte někdo osobní srovnání? Apropo, ta udávaná původní cena 125 Kč za 340 g, no nevím...
Re: Trvanlivé konzervy
no, pokud si na to vzpomenu zejtra a u nás v Penny to ještě nevyžrali důchodci, tak 2 vezmu = o víkendu bych jí odpanil a otestoval
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Trvanlivé konzervy
Mně samotnému se do toho moc nechce, protože mám takovou nejasnou možnávzpomínku, že jsem to kdysi zkusil a moc mě to chuťově nezaujalo, ale na druhou stranu, jistý si rozhodně nejsem.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8792
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trvanlivé konzervy
Pražská šunka = Babiš. Chuťově to je jedlé, i když slané a z odřezků. Už to není, co bývalo. Takže za mě ne
Re: Trvanlivé konzervy
serža
máš pravdu, sekl jsem se s jinou akcí, je tak jak píšeš 1+1
golem
Lídl je výborný a uvedená Pražská šunka je chuťově jiná, ale mě chutná a pár kousků jsem si vzal, abych měl změnu. Jinak cenově je lepší Lídl.
máš pravdu, sekl jsem se s jinou akcí, je tak jak píšeš 1+1
golem
Lídl je výborný a uvedená Pražská šunka je chuťově jiná, ale mě chutná a pár kousků jsem si vzal, abych měl změnu. Jinak cenově je lepší Lídl.
Re: Trvanlivé konzervy
bohužel nezkoušeno - u nás v Peny nebyla
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Trvanlivé konzervy
Tak jen pro info ohledně prošlých konzerv: Ve světle posledních událostí jsem si ze zásobárny přitáhl domů 2 roky prošlý vepřovky. Otevřel jsem - barva a vůně v pohodě, zabodnu lžíci - konzistence v pohodě, strčim do huby - chuť v pohodě. I druhý den po požití tepelně neupravené celé vepřovky tu jsem, blbě mi nebylo Další pro jistotu budu tepelně upravovat, ale jak píšu - dala se v pohodě sníst i studená.
Tak to jen pro potvrzení, jak to s tou dobou spotřeby je.
Tak to jen pro potvrzení, jak to s tou dobou spotřeby je.
Who cares, wins.
Re: Trvanlivé konzervy
Minulý týden na oběd 5 let prošlá konzerva svíčkové z Dovastu a ok. Pokud není nafouklé víčko tak 10 let není problém.
- gravedigger
- Příspěvky: 449
- Registrován: 22.01.2011 20:40
Re: Trvanlivé konzervy
Včera jsem v zásobách objevil mandarinkový kompot v plechovce, s trvanlivostí 2/2009.
Otevřel jsem ho, nesmrděl, snědl jsem.
Ráno stolice v pořádku
Otevřel jsem ho, nesmrděl, snědl jsem.
Ráno stolice v pořádku
- Jim Corbett
- Příspěvky: 159
- Registrován: 19.02.2016 8:21
- Pohlaví: malé, zrzavé
Re: Trvanlivé konzervy
Prubezne konzumuju 15let stare houby na kyselo, vaclavky a ryzce. Domaci detske presnidavky z broskvi, cca 20 let nemaji chybu, vse jsem odhalil pri uklidu sklepa. Take luxusni likery neurciteho stari, ktere jsou uz zrosolovatale, chut maji vybornou... Vse zalezi jen na zpusobu skladovani a kvalite obalu.
Re: Trvanlivé konzervy
Zdravím, jsou zde nějací znalci konzerv? Co si myslíte o mase ve skle z Lidlu? Je lepší než v plechu nebo to vyjde na stejno (Poměr cena x výkon)?
Myslím si, že je lepší být připraven na jakékoliv situace, i když třeba nenastanou, než nepřipravený panikařit...
- Respirateur
- Příspěvky: 142
- Registrován: 31.01.2020 10:11
Re: Trvanlivé konzervy
Mám snědeno dost od obojího. Vyjde to zhruba nastejno, kvalita podobná. Akorát, že ve skle vidíš co je uvnitř. V plechu mám raději guláše. Z těch tří mi nejvíc chutná vídeňský.
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
-
- Příspěvky: 131
- Registrován: 26.01.2020 9:37
Re: Trvanlivé konzervy
Je to možná rok zpět, co měli s tím masem problém, přišlo se na to, že je ho míň než deklarujou ve složení.
zde
zde
Skilled And Resolute
Re: Trvanlivé konzervy
Tak to s tím málo masem by mě nenapadlo..., ale zase to sklo se dá po vymytí dobře použít i na něco jiného.
Myslím si, že je lepší být připraven na jakékoliv situace, i když třeba nenastanou, než nepřipravený panikařit...
Re: Trvanlivé konzervy
Pri opätovnom použití tých hrubostenných pohárov z Lídlu(z Polska) skontrolujte rovnosť horného okraja-býva často zvlnený-vlastná negatívna skúsenosť
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
- Respirateur
- Příspěvky: 142
- Registrován: 31.01.2020 10:11
Re: Trvanlivé konzervy
Zavářet maso vyžaduje zkušenost. Ideální je autokláv. Jen tak v hrnci se musí sterilovat dvakrát, aby se dorazily přeživší Clostridia.
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
Re: Trvanlivé konzervy
Ja som autokláv prestal používať-zavarené bravčové z autoklávu(nekorenené,len soľ a dve PL vody na pohár 0,4l) nám chutilo výrazne menej(také mdlé-čiastočná strata chuti),ako klasika 2+1h pri 100°C(pauza dva dni).
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
- Respirateur
- Příspěvky: 142
- Registrován: 31.01.2020 10:11
Re: Trvanlivé konzervy
Hmm, na tom něco bude. Proto mám taky raději, kolínko z prasátka vařený jen tak pomalinku táhnout 3 hodinky, než v papiňáku rozvařený na padrť.
IMHO pečený maso zalejvaný tím vroucím sádlem ládovaný do 100 °C horkých sklenic ihned uzavřených, by mohlo být pravou konzervou na první dobrou. Dělám to v silikonových rukavicích, protože to celý má teplotu jistě 150 °C. Už jsem to párkrát udělal, ale raději to pak držel v lednici.
Má někdo zkušenost s bezpečností takovýchto „konzerv“?
IMHO pečený maso zalejvaný tím vroucím sádlem ládovaný do 100 °C horkých sklenic ihned uzavřených, by mohlo být pravou konzervou na první dobrou. Dělám to v silikonových rukavicích, protože to celý má teplotu jistě 150 °C. Už jsem to párkrát udělal, ale raději to pak držel v lednici.
Má někdo zkušenost s bezpečností takovýchto „konzerv“?
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
Re: Trvanlivé konzervy
Když jsme ještě měli pašíka, zavařovali jsme maso a výrobky z něj hodně za podmínek, které bych nenazval extra sterilními. Drželi jsme je pak ve sklepě, no, občas se nějaké zkazilo, ale to šlo poznat hned, nikdy se nikdo neotrávil. momentálně zavařujeme klobásy, špek a vepřové maso. Ne kvůli tomu, že by nebylo místo v mrazáku, ale kvůli přidané chuťové hodnotě. Zavařené domácí klobásy, to je pochoutka, špek totéž… Doporučení: do domácích masových konzerv dávat vždy jen maso, sádlo, sůl a koření, cibuli ne, ta se ráda kazí. Totéž domácí lečo, jen sůl, paprika a rajčata.
Re: Trvanlivé konzervy
Tak jsem si koupil v Lídlu konzervu Vepřové maso na česneku 300g za 34,90,- Kč, deklarované že má 90% masa.
Po otevření příjemná vůně a nevypadá to špatně. Jen jsem měl pocit, že 90% masa tam není. Bohužel mě nenapadlo obsah zvážit. Za ty peníze se to není špatná koupě.
Předem se omlouvám, po osmažení jsem nenafotil.
Po otevření příjemná vůně a nevypadá to špatně. Jen jsem měl pocit, že 90% masa tam není. Bohužel mě nenapadlo obsah zvážit. Za ty peníze se to není špatná koupě.
Předem se omlouvám, po osmažení jsem nenafotil.