No ono receptů na pravý bořč je vždy minimálně o deset víc , než listů v kuchařce o vaření bořče.
Já používám recept po mámě co ho mněla od kolegyně z Gruzie co studovala v Moskvě kde jí sbalil její Český manžel
V porovnání ten tvůj není zrovna moc jednoduchý ......
Jako první pokrouhám zelí a dám vařit jen osolené a z mletým kmínem.
Bez poklice na mírným ohni. Ono to zelí má v sobě nějaké těžko stravitelné éterické látky, které se tak odvaří a následně nezatěžkávají trávení... (takhle po tom Bořči fakt vůbec nikdo neprdí sorry neflatuluje
)
Mezitím pokrájím kus hovězího a přihodím spolu s divokým kořením
pak pokrájím kus vepřového a přihodím,
pak kus uzeného a přihodím,
pak zeleninu mrkev, celer, petržel a případně brambory (někdo má rád , někdo néé , tak záleží kdy a kde to vařím).......
Jako poslední, když je vše dovařené akorát, přidávám červenou řepu na drobno pokrájenou nebo postrouhanou a už jen lehce povařím aby řepa byla "aldente"
Protlak, podravku, ocet aj. vůbec nedávám a zakysanku až do talíře
S tím tvým receptem budeš muset trochu experimentovat, mně také zpočátku z té "zavařeniny" vycházela zelňačka jak od Louis de Funèse