Pokud nemáš nic a nemáš zrovna volný prostředky na jednorázovej velkej nákup, tak jako dočasný řešení to funkční je, ale z dlouhodobějšího hlediska to stojí zbytečný peníze.
Ale výhledově bych to směroval k zásobení se tím, co jíte, třeba postupným navyšováním. Při každým nákupu kup dvoje kolínka, jedny sežrat, druhý uložit. Ve finále bys měl mít ve spíži/skladu přesně to samý, co běžně kupuješ v krámě.RobertK píše:... tak bych ty zásoby musel vytvářet dlouho a stálo by mě to o dost víc. ...
Kolega, kterýho jsem přivedl k rozpadlictví, začal na mou radu přesně takhle, protože jinak to prostě nešlo, by ho doma měli za pošuka. Po několika letech má spíž nacpanou a půl roku přežije v naprostým luxusu. Úsměvný je, že si na to manželka i děti zvykli, a když v kuchyni dojde něco, říká ona jemu "přines mi z obchodu ..." - obchodem je myšlena spíž pod schodama.
A ano, počáteční investice je značná a může být bolestivá. Ale vem v potaz že při půlročních zásobách vyděláváš současnou výplatu, ale jíš za předpůlroční ceny, což je sice babka k bapce, ale v celkovým součtu to dá slušnejch pár procent; navíc když kupuješ větší množství, tak to logicky kupuješ když je to levný, v akcii nebo tak, co celkovou bilanci ještě zlepší.