Já se u toho malýho dřívkáče dostal z 0,5l studený pramenitý vody v nerez hrnku bez pokličky k varu asi po 10ti minutách. A to sem během vaření přihazoval smrčkový výhonky a kopřivy a ochlazoval sem bylinkama. K varu se dostat jde. Bylo docela chladno cca 8-10°C. V mrazu by to bylo horší, ale kdyby se použilo pítko s víčkem, tak toho půl litru by se přivést k varu dalo docela dobře a ty čínský polívky by problém nebyl, stejně jako s bylinkama. Na cokoliv většiho je to slabý.
Nějaký rožeň na gril, aby se to dalo dát přes oheň by se dost pronesl, ale nosím sebou pončo, kdyby pršelo a v něm mám přibalenejch 6 náhradních kolíků od stanu, kdyby bylo potřeba pončo přichytit do země a udělat závětří, nebo přístřešek. Už jsem ty kolíky párkrát použil na vaření. Stačí je napíchat do kruho do ohně těma "packama" dovnitř a bez problému to unese ešus s 1,5l vody a váží to míň než dřívkáč

blbý je, že rozdělávat otevřený oheň v lese se nesmí. S dřívkáčem to jde obejít.