Horton:
- tenkrát cca před 15 lety mě stál raketu (se vším příslušenstvím to bylo k 20)
- byl komplet plastový včetně railu na optiku, který tedy nebyl nic moc
- spoušť rovněž taky nic extra
- povrchovka se celkem rychle ošoupala
- kovové části kladky měli tendenci chytat lišku a to doma v bytě
- hlavní šroub lučiště se povoloval (držel jen v plastu a měl jsem strach, že ho možná ztrhnu)
a tak bych mohl pokračovat (je to hodně let a na vše si asi nevzpomenu, ale celkový dojem co zůstal je, že to fungovalo, ale neohromilo)
Excalibur:
- stejné v celkovém zpracování a opracování použitých materiálů a jejich dopasování
Řekl bych, že číňaňi dnes vyrábějí kuše, které jsou lepší nebo stejné jako kuše, co se vyráběly před cca 10-15 lety.
Tenkrát za to lidi dávali hromady peněz a nebylo to dokonalé, ale fungovalo to a střílelo se s tím k radosti všech.
Je to to samé jako třeba SanRenMu, Ganzo, Norinko P226, Huawei atd.
Jsou to za ty prachy dobře udělané věci, které fungují a stále se zlepšují (dotahují se a to výrazně na své předlohy).
Naopak bych řekl, že některé US firmy jsou na tom dnes s kvalitou o něco hůře, než tomu bylo v minulosti a to nemám na mysli outsourcing.
Trochu mi to tu s těma kušema začíná připomínat situaci, které jsem byl svědkem na střelectví.
Je tam spousta IPSC střelců (což je vrchol dynamických disciplín) a aniž bych se jich chtěl nějak dotknout, tak pro ně bylo vše na nic pokud to nebyl nějaký vyladěný klon 1911 za pade, nebo AR15 za kilo (brát prosím s mírnou nadsázkou

).
Takže ty jako někdo, kdo je v tom ponořen až po uši

budeš mít vždy jiná kritéria a měřítko.
Já prostě za kuši nechci dát víc než 10 a za to prostě nic jiného není (komisnímu zboží se vyhýbám, protože tam nikdy nepoznáš co s tím kdo dělal a po půl roce se s tím něco stane a kde to budeš reklamovat).
Mým hlavním předmětem zájmu jsou zbraně palné a tohle je pro mě jenom doplněk, jako třeba prak, foukačka, vzduchovka atd.